Reklama

Reklama

Manželé Bennetovi se rozhodnou prožít vánoční svátky v nově vybudovaném luxusním středisku na pobřeží Thajska spolu se svými třemi syny. Otec Henry přemýšlí o tom, že by mohl ztratit práci, starší syn Lucas už má dost dozoru nad svými malými bratry, matka Maria má zase panický strach z létání a chtěla by se vrátit k práci lékařky. Dva dny po Štědrém dnu zcela bez varování jihovýchodní pobřeží Asie zasáhne vlna tsunami. Neskutečný živel se silou obřích rozměrů smete vše, co mu přijde do cesty, a rozdělí i prchající Bennetovi. Ačkoliv všichni členové rodiny přežijí, vyhráno zdaleka nemají, protože nalézt jeden druhého uprostřed pekla je skoro nemožné. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 068)

hazaba 

všechny recenze uživatele

Tragédie, která se opravdu stala, ale která od ní podobných skončila dobře. Herecké výkony Naomi Watts i Ewana McGregora jsou výborné a velice mile překvapil Tom Holland - tenhle kluk má fakt talent. Některé záběry mi přišly zbytečné (pohled na noční oblohu), hudba občas až příliš tlačila na pilu. Jen mě překvapilo, že se tohoto tématu "nezmocnil" Hollywood. ()

Mortishka 

všechny recenze uživatele

Emotívny film plný bolesti, nádeje, lásky, odvahy....Pre citlivé osoby ako som ja, dosť silný príbeh bez kapesníkov ani na krok. Naomi Watts mi potvrdila že je famózna herečka, verila som jej tú bolesť, tú beznádej. Zranenia vyzerali reálne.naozaj nechcela by som to zažiť na vlastnej koži. Filmová dráma ktorá sa oplatí , treba vidieť! ()

Puddle 

všechny recenze uživatele

- Lucasi! - Tati! - Lucasi! - Tati! - Lucasi! - Tati! No nechci být necita, ale celé to bylo docela, docela velmi tuctové, zdejší hodnocení tady sousedů fakt nechápu. ()

StropS 

všechny recenze uživatele

Tak v první řadě, Naomi jsem ještě s tak hnusným makeup-em neviděl, přesto je dostatečně krásná na to, aby jí to slušelo i těsně před ,,smrtí''. A k filmu, citový vydírání moc nemusím a ani tady na mě prostě nezapůsobilo. V Thajsku jsem byl a Švýcary znám taky...film dělal někdo jinej, jen si to hraje na skutečnou událost. Celkově: špatné to není, ale skutečnost je příliš filmová...prostě přehnaná a to nemyslím samotnou vlnu, spíše herce a především jejich chování. ()

Hubis_ 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočený snímek podle skutečné události se spoustou výborných záběrů při kterých se mi tajil dech.Výborné počítačové efekty,které vypadaly opravdu reálně.Je opravdu zarážející co si rodina vytrpěla a že vůbec tuhle katastrofu přežila. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Působivé, jistě. Ale emočně by to bylo napjaté už samo o sobě, díky příběhu, díky pozadí... Přidávat tomu umělé dojákové scény, to neměli zapotřebí. Na druhou stranu, kdyby emocí ubrali, zbyl by jen víceméně nudný a dost stručný příběh, tak možná že udělali dobře, své diváctvo film určitě najde. Já už to ale podruhé vidět nemusím. ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

no slusny, slusny... prvni tretina naprosto super, uder tsunami genialni... druha pulka uz je takove cekani na to, jak to dopadne, ale nastesti neni nouze na citllive sceny, takze dobry... zena nekolikrat ronila slzy, takze citu je tam asi dost :) intenzitu kazdopadne zvysuje pomysleni na to, ze se to opravdu stava... necelych 80% ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Páči sa mi úspornosť príbehu: to, ako neodbočuje a zbytočne netriešti našu pozornosť. Od začiatku do konca sme vtiahnutí do osudu jednej rodiny a stávame sa jej súčasťou. Výsledkom je skutočne silný zážitok. Myslím, že film presne docielil to, čo mal. Žánrovo čisté, úprimné a strhujúce. Pre mňa 85% ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Celkem solidně natočený doják. McGregor příliš hereckého kumštu nepředvedl, ale film a téma samotné jsou dostatečně silné a diváka nenechají chladným ani na okamžik ... 78% ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Srdceryvné cosi, co vůbec srdceryvné nebylo. Prosím tvůrce takovýchto filmů, ať z neštěstí druhých nedělají komerční věc a nechte truchlící truchlit a mrtvé mrtvit a nechť nám nepředkládají přehrávající herce, kýčovité nápady (mluvím o tom, jak se ke konci filmu všichni míjeli a pak se radostně sešli), nemělo to ani kouzlo, co to mělo mít a vůbec tam nebylo, co tam být mělo. Natáčejte katastrofické filmy, ale vynechte nálepku,, inspirováno skutečnou událostí " myslím, že tady bylo ukázáno,že nikdo nemáme ponětí, co se při takové katastrofě odehrává. A určitě by umírající mutr neposlala do té chvíle svého jedinýho přeživšího potomka,kterému je tak jedenáct a nedávno zjistil, jak má správně močit, aby se pakoval pomáhat ostatním do toho postkatastrofálního pekla... Film prostě k zblití ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Silnější 4*. Nádherný film, ale jsem si jist tím, že jej už nechci nikdy vidět. Celkový zážitek je totiž vykoupen vyčerpávajícím sebetrýzněním. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

V porovnaní San Andreas oveľa vierohodnejší a drsnejší, aj keď sa to na prvý pohľad nezdá. Veľmi autentické scény (aspoň to tak vidím) a výrazná N. Watts. PS.: Kedysi „zlé jazyky“ hovorili, že Leo svojho Oscara vytrpel. Ja som toho názoru, že jeho výkon vo filme The Renevant bol skvelý, ale Oscara by mal získať za niečo iné. Keby však spomínané „jazyky“ mali pravdu, tak Oscar za výkon vo filme The Impossible jednoznačne mala dostať aj N. Watts (to však z jej rúk vyfúkla J. Lawrence, keď si na to dobre spomínam). Ona patrí medzi tie herečky, ktoré už veľmi dávno mali dostať Oscara. Osobné hodnotenie: 81% (****) ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Neskutocna katastroficka drama,ktora ma ohurila,napinavy film,ktory obsahuje vsetko,co by mal mat,vyborne natocene,skvele herecke vykony,hudba,triky,dozenie vas az k slzam,parada...:-) ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Napínavé a dojemné, navíc na základě skutečné události a hraje v tom McGregor - věděla jsem, že se mi to bude líbit, a líbilo. ()

oli009 

všechny recenze uživatele

Skutečný příběh o tom, jak se z ráje stane během vteřiny peklo. V hlavní roli boj o holý život. Když jsem film Nic nás nerozdělí viděla poprvé, nebyla jsem k němu schopná napsat komentář. Jenom jsem věděla, že to tedy bylo opravdu něco, a že si tento kousek zaslouží místo mezi desítkou mých oblíbenců. Teď, přesně na den o tři roky později, jsem se rozhodla, že je na čase zopakovat si tuhle emoční bombu, abych ji mohla nějak ohodnotit i slovy. Děj i se svým těžko uvěřitelným koncem mi byl znám, přesto jsem veškeré pocity beznaděje, zmaru, strachu, smutku ale i radosti prožívala s hlavními hrdiny stejně naplno a hluboce jako poprvé. Bonusem při druhém shlédnutí však bylo, že jsem si tentokrát mohla všímat i všelijakých drobností a detailů, které z filmu dělají ještě silnější zážitek. Třeba scéna, v níž Lucas pomáhá hledat příbuzné dalším obětem tsunami a volá jedno jméno za druhým, způsobila, že jsem si ještě palčivěji uvědomila, jaká hrůza to pro všechny ty nešťastníky musela být. Docela mi připomněla scénu z posledního dílu Harryho Pottera, kde také slyšíme z rádia několik jmen pohřešovaných. Protože pojmenovaná mrtvola vždycky vypadá jako větší tragédie, než když zůstane anonymní. Symbolickou se stala věta: ,,Zavři oči a mysli na něco pěkného.", použitá pokaždé někým jiným i let letadlem, kterým film končí i začíná. Jakoby ono letadlo představovalo strůjce celé katastrofické kapitoly života hlavních představitelů a zároveň i jejich vysvobození. A bezesporu k nejlepším a nejdramatičtějším scénám patří ty ve vodě, které jsou opravdu precizně a výstižně natočené, byť v nich nevidíme skoro nic. Pocit, že se topíme také, ale zvládnou vyvolat docela hravě. A tak jediným zádrhelem, kterým se nesmíte nechat vyrušovat, je fakt, že Lucase hraje Spiderman. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snad má ještě každý v paměti katastrofickou událost z 26. prosince 2004 v okolí přímořských zemí Indického oceánu. Zemětřesení o síle 9 stupňů Richtera zvedlo mořské dno, což vyvolalo ohromnou vlnu tsunami, která za sebou zanechala přes 170 tisíc mrtvých. Vzniklé lidské osudy byly různé. Tragické i šťastné. Španělský režisér J. A. Bayona vzal do ruky scénář, který napsal Sergio G. Sánchez, popisující osud jedné takové rodiny toto proživší a rozhodl se to natočit. Naomi Watts a Ewan McGregor zahráli manželský pár, jejichž osud jistojistě diváky zasáhne. Za zmínku dnes stojí hlavně Tom Holland v dětské roli, pro kterého byl snímek debutem. Kdo by v době uvedení řekl, že z něj jednou v budoucnu bude Spider-man. Sekundují mu ještě Samuel Joslin a Oaklee Pendergas, kteří svým výkonem rozhodně předčí očekávání. Příběh se odehrává v Thajsku a ukazuje vše patřičné. Neobvykle krátké představení všech zásadních postav, nečekané vtrhnutí obrovské vlny a pak už jen chaotičnost a vzájemné se hledání napříč možných míst. Jsou tu scény hodně citové, ale i hodně šokující. Nejšokující však diváky čeká ke konci snímku. Umí si někdo představit, co s člověkem taková silná vlna dokáže? Dějově tu máme hlavně boj o přežití a vzájemné pátrání, které je oslňující i citové. Drama je tedy várazně emocionální. Tvůrci se nesnažili o vyloženě popkornový film, ale o určitou výpověď prožitků jedné rodiny, jejichž skutečnou podobu jako obvykle na konci snímku máme možnost spatřit. Výprava je úžasná a herecké výkony přesvědčivé. Samotné zakončení veškerého dobrodružství už krapet padá do těžkopádnosti, ale nějak to zakončené být muselo. Film zachytil následky katastrofy tak, jak se skutečně udály. Dá se říct, že se všemi, co tuto katastrofu na vlastní kůži zažili a měli to štěstí, že přežili, vyvolává soucítění a respekt. Tohle by nechtěl zažít nikdo. ()

peca 

všechny recenze uživatele

Vážně nechci nijak zlehčovat tu katastrofu, která se udála, ale je fakt šílené, co s divákama udělá citové vydírání, protože ty procenta jsou fakt přepal (zdravím Titanic). Samotná vlna i scény pod vodou jsou udělané dobře, jinak scénář úplně o hovnu a herecky mi z toho vyšel nejlíp mladý Holland (jeho první film!!), McGregor si tak ňák zahrál svoje a Naomi Watts nominovaná na Oscara?? No... ()

Související novinky

Jurský svět 2 má režiséra

Jurský svět 2 má režiséra

19.04.2016

Tržby Jurského světa zůstávají asi největší filmovou záhadou loňského roku. 1,67 miliardy dolarů nečekali ani ti největší optimisté, studio Universal každopádně nezaváhalo a prakticky ihned oznámilo… (více)

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Bayona vyslyší netvora

Bayona vyslyší netvora

20.04.2014

Juan Antonio Bayona by se s trochou nadsázky dal označit za španělského Stevena Spielberga. Mladý hitmaker hororovým Sirotčincem i katastrofickým Nic nás nerozdělí trhal domácí rekordy návštěvnosti,… (více)

Reklama

Reklama