Reklama

Reklama

Manželé Bennetovi se rozhodnou prožít vánoční svátky v nově vybudovaném luxusním středisku na pobřeží Thajska spolu se svými třemi syny. Otec Henry přemýšlí o tom, že by mohl ztratit práci, starší syn Lucas už má dost dozoru nad svými malými bratry, matka Maria má zase panický strach z létání a chtěla by se vrátit k práci lékařky. Dva dny po Štědrém dnu zcela bez varování jihovýchodní pobřeží Asie zasáhne vlna tsunami. Neskutečný živel se silou obřích rozměrů smete vše, co mu přijde do cesty, a rozdělí i prchající Bennetovi. Ačkoliv všichni členové rodiny přežijí, vyhráno zdaleka nemají, protože nalézt jeden druhého uprostřed pekla je skoro nemožné. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 068)

tron 

všechny recenze uživatele

Nie je to niečo, čo by ste "museli" vidieť a keď si dáte ruku na srdce, budete musieť priznať, že sa vám to možno ani príliš nechce pozerať. Ale potom sa prekonáte, pustíte sa do toho... a na konci zostanete príjemne prekvapení, ale hlavne vysilení, unavení a zničení tým, čo ste práve videli. Neklasicky poňatý klasický katastrofický nápad z pohľadu bežnej americkej rodinky, ktorá sa z ničoho nič na luxusnej dovolenke ocitne uprostred pekla. Skvelí herci, skvelé triky, skvelý nátlak na diváka. Ale pozrieť si to raz za 20 rokov úplne stačí. ()

chezush 

všechny recenze uživatele

Momentálně mě nenapadá jediné slovo, kterým bych vyjádřila to jak se cítím.. snad jen, že jsem citově vyčerpaná. Věděla jsem, že si popláču, ale že propláču skoro celý film? Na někoho to může působit jako citové vydírání, ale já jsem ani na vteřinu neměla pocit, že by ty slzy ze mě film doloval. Troufám si říct, že síla tohoto filmu nejvíce spočívá v hereckém obsazení. Neumím si totiž představit, že by ty prázdné tváře, výrazy v obličejích, zoufalství, naději a pláč zahrál kdokoliv lépe. Scéna s Ewanem a telefonem se mi nadobro vryje do paměti. A nedá mi to, ale musím zvlášť pochválit výkon malého Toma Hollanda, který mi vyrazil dech tím, jak dokonale zahrál roli malého dítěte, který musel během jedné vteřiny rychle dospět. The Impossible je opravdu srdcervoucí, i když je to jedno velké klišé. Ale komu to vadí, když do sebe vše tak krásně zapadá? Připravte se na pořádnou vlnu emocí a hlavně... nezapomeňte kapesníky. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Dávám plné hodnocení za to, že po shlédnutí tohoto filmu si opravdu umím představit, jak strašné musí být smeten masou vody, více opravdově to snad ani natočit nelze. Po režisérské stránce je film opravdu frajeřina, některé záběry, ať již samotná vlna, ale i z následného putování zdevastovanou pevninou mě občas nutily přemýšlet nad tím, že sleduji opravdu mimořádnou filmařinu. Tomuhle filmu se hodně vyčítá patos, ale já jej neviděl, Nic nás nerozdělí je totiž film o skutečném a dramatickém příběhu rodiny, která měla obrovské štěstí. Kdyby to byla fikce, pak bych tuto kritiku chápal, ale takhle není na místě, proč točit skutečnost depresivněji, než někdy je. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ani nabombený eye-candy biják, ani zbytečně rozdrobené emoce made in Spain, ale z obojího to tahá to dobré. Už v prvních záběrech je cítit, že Bayona má talent, načež akční pasáž s tsunami smete diváka stejně jako hlavní filmové protagonisty svým dechberoucím vizuálem a nekompromisní autenticitou/přehledností. Prostřední a závěrečná pátrací část už je trochu slabší jak scénářem, tak tempařsky, ale pořád to drží ty velké emoce které jsou tam potřeba a neklouže to díky schopné řezisérské stoličce do sentimentu a když, tak jen okrajově a to se dá ustát. Naomi Watts je nejlepší herečka současnosti. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Dokud se sází na civilní rozjezd a následný dokonalý audiovizuální zážitek, boduje Bayona prakticky každým záběrem. Dojemné momenty druhé půle a vzájemné míjení v záchranném centru ale k vlastnímu nemalému překvapení většinou míjely i mě. Tu sílu zkrátka v Impossible vidím a uznávám, jen necítím. Z úžasných hereckých výkonů celé rodinky to ale neubírá vůbec nic. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (32)

  • Bayona sa zaviazal pracovať so skutočnou vodou a nie s počítačovo generovanou vlnou, pretože chcel, aby bol príbeh autentický. To znamenalo, že Naomi Watts a Tom Holland strávili päť týždňov natáčaním fyzicky a psychicky náročných scén v obrovskej vodnej nádrži. (Arsenal83)
  • Severoamerické tržby byly 19 milionů amerických dolarů, celosvětové pak 198,1 mil. (NIRO)
  • K udalosti z filmu došlo 26. decembra 2004. Bolo to jedno z najväčších zemetrasení za posledných 100 rokov. Zemetrasenie spôsobilo sériu ničivých tsunami pozdĺž priľahlého pobrežia Indického oceánu, ktoré zasiahli 11 krajín, kde zahynulo viac než 225 000 ľudí. Prívalové vlny dosahovali výšku 30 m. Medzi najviac postihnuté krajiny patrila Indonézia, Srí Lanka, India a Thajsko. (kacer4)

Související novinky

Jurský svět 2 má režiséra

Jurský svět 2 má režiséra

19.04.2016

Tržby Jurského světa zůstávají asi největší filmovou záhadou loňského roku. 1,67 miliardy dolarů nečekali ani ti největší optimisté, studio Universal každopádně nezaváhalo a prakticky ihned oznámilo… (více)

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Bayona vyslyší netvora

Bayona vyslyší netvora

20.04.2014

Juan Antonio Bayona by se s trochou nadsázky dal označit za španělského Stevena Spielberga. Mladý hitmaker hororovým Sirotčincem i katastrofickým Nic nás nerozdělí trhal domácí rekordy návštěvnosti,… (více)

Reklama

Reklama