Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (183)

baribal 

všechny recenze uživatele

Nečekané zklamání, všechno je v podstatě oukej, ale když film skončil, měl jsem pocit, že mě autor o něco ochudil. Film startuje na první našlápnutí, paradoxně na začátku je postava Icemana nejvíce nevypočitatelná a nevíte kterým směrem se bude ubírat. Pak nastříhaně scény toho, jak si Shannon plní pracovní povinností jsou poměrně "působivé". ALE pak jakoby film ztratil směr, sem tam Shannon něco provede, seřve svojí starou, někoho sejme, atd atd. Prostě druhá půlka je docela nudná. Knížka bude asi lepší, ale číst jí nebudu. Tohle se mělo zvládnout líp. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že filmů o zabijácích a jejich dvojživotech- vzorný otec a zároveň vrah- tu už bylo velmi velmi mnoho. Tento snímek není rozhodně ničím vyjímečný ani zajímavý, snad krom toho, že je vyprávěn pomalu a těžkopádně. Člověk by snadno mohl podlehnout i pocitu, že je mu vlastně úplně jedno jak to dopadne. Nakonec jsem byl i rád, že už to skončilo. Nijak se mne to nedotklo. 55% ()

Reklama

LadyVader 

všechny recenze uživatele

Jsem se rozhodovala jestli dám tři, nebo čtyri hvězdy. Nakonec jsem dala čtyri, protože ikdyž byl film trošku jinej než jsem čekala, tak mi rychle utekl a rozhodně mě nenudil (místama jsem se docela zasmála, asi to chce mit smysl pro černej humor) plus celkem hutná atmosféra. Shannon tam byl bravurní, ledově chladnej a šel z něj strach. Ten chlap se pro tyhle poněkud záporný role snad narodil a já ho začinám mít fakt ráda, oh. Není to špatně? O_o" Chris Evans mě v té roli trošku zarazil, nebo spíš jeho vzhled, nezvyk :). Každopádně pokud Kuklinski vraždil takovým způsobem a jeho rodina o tom neměla do poslední chvíle ani tucha.. klobouk dolů, frajer! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pravdivý príbeh o neľútostnom zabijakovi, ktorý nadovšetko miloval svoju ženu a svoje dve dcéry a pritom sa neštítil absolútne čohokoľvek. Skvelý Michael Shannon v hlavnej úlohe a pre mňa ďalej zaujímavý Ray Liotta, ktorému svojou vizážou idú záporné role vždy skvele. Takže herecké výkony túto drámu zdvihli o stupienok vyššie. Určite filmu pridáva na zaujímavosti aj to, že je natočený podľa skutočných udalostí. Príbeh sa posúva dopredu húževnato a pomaly a v tom je jeho sila, pretože keď sa snažia na seba nabaliť ďalšie vrstvy, tak sa začína trieštiť jeho intenzita. Výhrady mám vlastne len ku stopáži, ktorá bola z môjho pohľadu pretiahnutá a osekanie o nejakých 20 minút by Icemanovi prospelo. ()

arnybossy 

všechny recenze uživatele

Dalsia fajnotka z mafianskych kruhov a navyse skutocny pribeh, takze pre vsetkych fandov tohto zanru povinna zalezitost. Richard Kuklinski je chlap, ktory toho na rande ako aj v zivote vela nenahovori, no ma krasnu zenu a dve dcery, ktore su v jeho zivote uplne vsetkym. Cely zivot jeho manzelka zije vo viere, ze jej milujuci muz je podnikatel a obchodnik s akciami, nic netusiaca, ze zije s muzom ktory zavrazdil v USA vyse 100 ludi. Nechapem ako sa tento film vyhol nasim kinam, ked uz len filmove osadenstvo je viac nez natrieskane hviezdami. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (9)

  • Prvú vraždu spáchal Kuklinski vo veku 13 rokov. Dobil k smrti drevenou palicou lídra gangu, ktorý ho šikanoval. V roku 1992 poskytol rozhovor pre televíznu stanicu HBO, kde si pripisuje vyše 100 vrážd. Jedna z jeho obetí bola v jeho mrazáku dva roky. (Carol Pifková)
  • V závěru filmu, kdy Richard Kuklinski (Michael Shannon) dává kočce smrtící prášek ze sendviče, aby se ujistil v jeho účincích, sendvič není scela připraven. V dalším záběru jsou však sendviče krásně ozdobeny a naservírovány. (PauloZ)
  • V skutočnosti sa dcéry Richarda Kulinskeho volali Merrick a Christin a mal i syna. Zomrel vo veku 70 rokov. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama