Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (183)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ta slabá třetí hvězda jde pouze za Shannonem, který ovšem své skutečné předloze (Kuklinskému) není vůbec fyzicky podobný. A hlavně (jak se můžete dočíst na netu i vy) bylo všechno ve skutečnosti úplně nebo aspoň trochu jinak než ve filmu, který je natočený "volně podle knihy..." atd., takže jde o pouhý scénáristický výcuc a nikoliv o biografii skutečné osoby. Atmosféra je sice sem tam docela příjemně temná a paranoidní, ale jelikož je scénář dost roztříštěný a kostrbatý, tedy nešikovně vystavěný, děj je málo záživný a nebudete do něj asi příliš vtaženi. Už jsem viděl mnohem lepší, záživnější i zajímavější gangsterky. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vyloženě rodinný typ s mazlivým příjmením, pan Kuklinski, byl ve svém oboru pojmem, není divu, že se ztrátou zaměstnání, která jeho domácnosti zajišťovala vysoký životní standard a zároveň mu byla od dětství koníčkem, který se dědí z otce na syna, stal poněkud mrzutějším, než obvykle. Ale kdo s čím zachází... a tím nemám na mysli zrovna rodinu, ačkoliv... Stejně dobrý v tom, co dělá, je i Michael Shannon, svým zjevem předurčený k personám, ze kterých jde hrůza na všechny způsoby, jenže krom Winony Ryder, kterou bůhví proč rozmrazili, mu toho dost pokazil odbytý scénář, který se důvody, proč se Kuklinski stal ledovým zabijákem s kapánek zvrhlým smyslem pro rodinné hodnoty, zabýval jen náznakově a opakovanou pracovně-otcovskou rutinou uzemňoval divákovu zvídavost, postupující až ke ztrátě zájmu. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

velmi dobrá atmosferická žánrovka,která sice nejde nijak extra do hloubky,ale těch 103 minut uteče jako nic.Filmy a nájemných zabijácích a masových vrazích jsou a vždy budou vděčné téma.Michael Shannon je navíc ďábel a už jen díky němu si tenhle kousek ty čtyři hvězdy zaslouží.Winona Ryder pak s přibývajícím věkem nabírá na kráse...75% ()

Pump 

všechny recenze uživatele

Pravdivý příběh, díky tomuto slovnímu spojení je to velmi příjemný film. Michael Shannon, kterého jsem pro sebe objevil ve filmu Take Shelter a předvídal u něj velkou budoucnost a to se mi potvrdilo. Je to to Shannonovo one man show. Pekelná jízda. Šablonovitost přisuzuji snaze filmařů, ukázat Kuklinskiho disciplinovanost. Ten člověk opravdu v tom co dělal vynikal. I když jej nijak neobdivuji a nesouhlasím s jeho činy. Byl to mega šmejd, ale film je to dobrý. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Moc hezký snímek, který je ideální na nedělní večer, když se sejde u televize celá rodina a chce se podívat na nějaký ten oddechový film před tím dlouhým pracovním týdnem, který je čeká. Tento snímek je opravdu rodinný, ale v jiném slova smyslu, jelikož náš hlavní hrdina vše, co dělá je jen pro svou rodinu a to mu přece nemůže nikdo zazlívat, že chce uživit svou rodinu. Jeden dělá řezníka, druhej třeba kuchaře a náš milej Ritchie dělá nájemného zabijáka. No prostě, poctivý zaměstnání jako každý jiný. Taky jde o to, že tento sympatický zabiják se proslavil tím, že své oběti pěkně na nějakou dobu mrsknul do mrazáku, aby ty koumáci na pitevně nedokázali určit dobu úmrtí. Ve filmu se seznamujeme s jeho prací a celkově jeho životopisem jak rodinným, tak i profesním od začátku jeho kariéry až do jeho hektického lapení do klícky, které si v té době užíval celý svět. Možná mu budete držet i palce, protože to byl sympatický pán se smyslem pro rodinu, ale těch vražd bylo přece jenom trochu moc. Některé média uvádějí dokonce, že jich bylo přes dvě stě a že měl dokonce prsty ve vraždě odborového předáka Jimmyho Hoffy. Určitě vám bude líto jeho rodiny, kteří celou dobu nic netušili a kteří dodnes nesou za následky jeho činů vinu před okolním světem. Richard Kuklinski byl opravdovej nájemnej zabiják podle kterého byl natočen tento film podle skutečných událostí  a kterého skvěle zahrál herec s kamenným ksichtem Michael Shannon. A popravdě musím říct, že tvůrci nemohli vybrat lepšího kandidáta na tuto roli, jelikož byl doopravdy přesvědčivý a i když se vůbec nepodobal pravému originálu, tak to zahrál fakt skvěle a proto tomuto snímku dávám zasloužených 80%. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (9)

  • V závěru filmu, kdy Richard Kuklinski (Michael Shannon) dává kočce smrtící prášek ze sendviče, aby se ujistil v jeho účincích, sendvič není scela připraven. V dalším záběru jsou však sendviče krásně ozdobeny a naservírovány. (PauloZ)
  • V skutočnosti sa dcéry Richarda Kulinskeho volali Merrick a Christin a mal i syna. Zomrel vo veku 70 rokov. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama