Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Recenze (183)

verbal 

všechny recenze uživatele

Sem tam někoho jen tak típnout je určitě dobrý relax. Zvlášť, máte-li za manželku Winnonu, která vám vyčóruje všechny prachy, jen co zamhouříte oko. Někudy to ven prostě musí a znáte to, někdo má rád chlapy, jiný je zase nájemný vrah. Pan Shannon se pro takové role narodil. Počítám, že mu to tatík dával v mládí taky pěkně sežrat, čemuž dokonale nasvědčuje jeho výraz. Jestli jste někdy přišlápli ropuchu a dívali se jí při tom do xichtu, víte, o čem mluvím. Ačkoliv je hlavní role obsazena dokonale, myslím, že pokud by scénárista nebyl slečinka, dalo se z toho vymáčknout daleko víc tepenných krvácení, tekoucích mozků a vyhřezlých střev, pročež musí pozorná jury nějaké ty dvě hvězdy za umělecký dojem nekompromisně strhnout. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Příběh Poláka, zabijáka s obličejem pokerového hráče ozvláštněným módou 70. let. Plus herecký talent a nepopiratelné charisma Michaela Shannona. To dělá z gangsterky The Iceman nadprůměrnou záležitost. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DNES BYL ZADRŽEN JEDEN Z NEJZNÁMĚJŠÍCH NÁJEMNÍCH VRAHŮ V HISTORII STÁTŮ /// Zabiják s citem pro rodinu. Vyrovnanej psychouš a jeho příběh… Vskutku zajímavý herecký obsazení, ale kromě Shannona nemá nikdo moc co hrát (ty vole, hraješ to vůbec?...). Taková průměrná nuda, chladná podívaná na člověka, kterýho nemůžeme milovat. Ale ani nenávidět. A furt se divím, že všichni dáváme 3*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen filmy podle skutečnosti. 2.) Nechápu, že někdo nepozná nezávadnýho člověka. 3.) Thx za titule ,,retkvi“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Millennium Ent. // Počet premietajúcich kín v USA: 258 // Otvárací Víkend USA: $87,946 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní,atmosférická Gangsterka! Michael Shannon má charisma a talent, ten chlap mě baví a jsem rád, že se na plátně objevuje čím dál častěji! Bavil jsem se po celou stopáž, nemám zde co vytknout. Paráda! ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je dualita Kuklinského života zajímavá přinejmenším už jen proto, že jeho rodina neměla ani potuchy, kdo s nimi sedí u stolu. Jestliže píší, že měl sklony k násilí, tak ať mi nikdo neříká, že si toho manželka nebo kdokoliv z jeho blízkého okolí ani trochu nevšimnul. Ale dobře, budu se snažit tomu uvěřit, když zavřu obě oči. A to je to nejmenší, co mě trochu rozladilo. Ani ne ta vleklost, ale ty stále se dokola opakující momenty střílejícího Kuklinskina lidi jak housky na krámě, pouze v různých obměnách, kdy to prostřídal s kyanidem i když o tom byl vlastně celý jeho život. Většinou očekávám i u životopisných filmů, že si odnesu něco o čem budu alespoň trochu přemýšlet a něco to ve mě zanechá. Tady toho bylo minimum a za sebe můžu napsat, že v tomhle případě to byl hlavně se svým nečitelným pohledem naprosto excelentní Michael Shannon, který z Icemana udělal mírně nadprůměrný snímek. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Když už jsem si myslela, že nemůžu Chrise Evanse víc milovat, tak jsem si konečně našla čas a chuť na tento film, a bože! Ty kalhoty, ty košile, ty dlouhé vlasy! 💜 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Family man. Sériovej vrah. Polák. Podmanivý Michael Shannon se prokillovává pošmournými sedmdesátkami, ve kterých si chlapi libovali v tom vypadat jako bezďáci, a nevýraznou story podle skutečných událostí. Minimálně bych čekal lepší závěrečnou konfrontaci Kuklinského rodiny s fotříkovým tajným životem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Řeknu vám, zaklepat mi u dveří Ritchie Kuklinski (prstem) a Anton Chigurh (jateční pistolí) s posláním se o mě „postarat“, bylo by mi hned jasné, že se nejedná o zaměstnance pečovatelské služby, co mi nesou oběd v ešusu. Jediná šance jak vyváznout, je vyčíhnout moment, kdy by ti dva byli zabráni do hádky o házecí minci. Vsadím se totiž, že by ji Polák chtěl pro svou starou do kasičky.. Shannonův kožený ksicht vytažený z mrazáku Family Frostu + retro káry, hadry, či účesy působí velmi autenticky, jinak však chladné, strohé a bezcitné jako dualita hlavního hrdiny, což je možná i důsledek toho, že režisér pojmenovaný po pracím prášku jen horko těžko lepil střípky z života „nájemného vraha od vedle“ do nějakého kompaktnějšího celku. Co je ovšem neuvěřitelné, je to, jak ladně „Ross“ Schwimmer přijal image bývalého anglického reprezentačního brankáře Davida Seamana. Že by nový seriál „Přátelé komických inkasovaných branek“? ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Richard Kuklinski je bývalým vrahom na objednávku. Počas svojho života údajne zabil viac ako 100 ľudí. Nikdy necítil ľútosť voči obetiam. Okolie, dokonca jeho najbližší ani len netušili, že vedie "dvojí" život. Vyžíval sa v násilí, bol vzorným manželom, milujúcim otcom. Toto je jeho príbeh. V prvom rade by som chcel vyzdvihnúť herecký výkon Michaela Shannona, ktorý sa svojim hnusným, tajomným, nepríjemným, patetickým ksichtom hodil na túto úlohu, ako riť na šerbeľ. Počas vraždenia žiadny prejav emócií, počas scén s rodinou či priateľmi, neuveriteľne priateľský a jemný ako gorálky. Celý film je točený vo zvláštnom duchu. Z psychologického hľadiska je snímok dostatočne brutálny, dramatický, emocionálny. Človeka miestami prepadli pocity ľútosti. Neviem či to bol zámer režiséra, ale na mňa to tak pôsobilo. Záver rozuzlenia bez prekvapenia, no to sa predsa dalo čakať. Nijak inak to ani nemohlo dopadnúť. Z mojej strany veľká spokojnosť no divák by mal vedieť, že predovšetkým ide o DRÁMU. Tento druh filmov mám proste v "láske". ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Bohužel stejně ledové a chladné, jak napovídá název a chování hlavního protagonisty. Dobová atmosféra je sice zvládnutá na jednčku, jinak ovšem film diváka i přes všechny ty vraždy a vrahounovy návaly vzteku vůbec nepohltí. Michael Shannon je ale ďábel a mám ho čím dál radši. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

- Pokud chceš, já počkám, můžeš se modlit k Bohu.....myslím, že Bůh má moc práce.....Prásk, prásk, prásk! - Rozdíl mezi Johnem Wickem a Icemanem je ten, že u Wicka se tak nějak zvráceně  bavíte, protože víte, že je to jen jako....béčková zábava pro oddech. U Icemana však cítíte tu syrovost, špinavost a opravdovost. Kuklinski jako by neměl emoce, píšu jako by, protože jeho žena a dcery jsou mu vším. Ostatní se mu slévají v šedou masu, pro niž mu jakékoliv vcítění chybí. Vynikající Shannon se svojí mohutnou postavou (1,91m), rukama jak dřevorubec a chladným pohledem, co by dokázal krájet, s rolí Kuklinskiho doslova splynul. Když podřízne nebo zastřelí, cítíte onu chladnokrevnost až v morku kostí. A on se při tom chová, jako by šlo o každodenní rutinu, a ne o zabití člověka. Snad jen slabost pro děti a ženy ho, kromě vztahu k rodině, trochu polidšťuje. Tahle ledově studená bestie však nezná překážku, kterou by nebylo možné zdolat. Překvapily i věrohodné herecké výkony ostatních protagonistů. Přes všechny temné klady si to už ale asi znovu nepustím. Blondie - Heart of Glass. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pravdivý príbeh o neľútostnom zabijakovi, ktorý nadovšetko miloval svoju ženu a svoje dve dcéry a pritom sa neštítil absolútne čohokoľvek. Skvelý Michael Shannon v hlavnej úlohe a pre mňa ďalej zaujímavý Ray Liotta, ktorému svojou vizážou idú záporné role vždy skvele. Takže herecké výkony túto drámu zdvihli o stupienok vyššie. Určite filmu pridáva na zaujímavosti aj to, že je natočený podľa skutočných udalostí. Príbeh sa posúva dopredu húževnato a pomaly a v tom je jeho sila, pretože keď sa snažia na seba nabaliť ďalšie vrstvy, tak sa začína trieštiť jeho intenzita. Výhrady mám vlastne len ku stopáži, ktorá bola z môjho pohľadu pretiahnutá a osekanie o nejakých 20 minút by Icemanovi prospelo. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Výtečná role pro Shannona, bohužel v jinak docela nudném a nezáživném filmu o jednom nájemném zabijákovi, kterej má úplně normální osobní život. To už tu bylo mockrát a mnohdy i lépe a nezáleží na tom, jestli šlo o "podle skutečných událostí" námět. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Povrchní, ale díky hodně napdrůměrné herecké skvadře v pohodě koukatelné, i když takovýto drsný životní příběh by si zasloužil podstatně mrazivější a tížívější zpracování. 65% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Televízne. Asi skorej na tri, ale dvíham to za veľmi príjemný casting. A začínam pomaly súhlasiť s tou vetou, možno to znie prehnane ale súhlasím s tou vetou z jedného z plagátov: Shannon je nový De Niro. On a Michael Fassbender, to sú dvaja ľudia, čo iba čakajú na oscara ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo, ale ja som dosť dlhú dobu bola v tom, že Kuklinski bol sériový vrah. No a už keď mi bežalo asi tak 10 minút z filmu, som to pauzla, že ešte si rýchlo o ňom prečítam a nakoniec som zistila, že bol nájomný vrah, ktorý robil pre mafiánov atď. Slovné spojenie "American Mafia" ma trošku vystrašilo, pretože také filmy nemusím a rozmýšľala som, že radšej si pozriem niečo iné. Ale tak už keď som začala.... No a teraz rovno k filmu. Ak bol Kuklinski naozaj taký chladný ako sa tváril aj vo filme, tak prezývka Iceman mu právom patrí aj keby svoje obete nezamrazuje. Som spokojná s výkonom predstaviteľa Kuklinského. Naopak, s čím nie som spokojná je, že vo filme bolo viacej toho bla bla bla a menej detailnejších záberov počas vraždenia. Proste len rýchlo ukázať, že zase niekoho zabil a ide sa na riešenie rodinných problémov atď. Čo je pre mňa osobne veľká škoda. I keď Kuklinského "prácu" neuznávam obdivujem, že dokázal byť milujúci otec a zároveň vrah, ktorý porcoval ľudské telá, u ktorého nepadlo dlhé roky najmenšie podozrenie medzi najbližšími. Lepšie 3* ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Moc hezký snímek, který je ideální na nedělní večer, když se sejde u televize celá rodina a chce se podívat na nějaký ten oddechový film před tím dlouhým pracovním týdnem, který je čeká. Tento snímek je opravdu rodinný, ale v jiném slova smyslu, jelikož náš hlavní hrdina vše, co dělá je jen pro svou rodinu a to mu přece nemůže nikdo zazlívat, že chce uživit svou rodinu. Jeden dělá řezníka, druhej třeba kuchaře a náš milej Ritchie dělá nájemného zabijáka. No prostě, poctivý zaměstnání jako každý jiný. Taky jde o to, že tento sympatický zabiják se proslavil tím, že své oběti pěkně na nějakou dobu mrsknul do mrazáku, aby ty koumáci na pitevně nedokázali určit dobu úmrtí. Ve filmu se seznamujeme s jeho prací a celkově jeho životopisem jak rodinným, tak i profesním od začátku jeho kariéry až do jeho hektického lapení do klícky, které si v té době užíval celý svět. Možná mu budete držet i palce, protože to byl sympatický pán se smyslem pro rodinu, ale těch vražd bylo přece jenom trochu moc. Některé média uvádějí dokonce, že jich bylo přes dvě stě a že měl dokonce prsty ve vraždě odborového předáka Jimmyho Hoffy. Určitě vám bude líto jeho rodiny, kteří celou dobu nic netušili a kteří dodnes nesou za následky jeho činů vinu před okolním světem. Richard Kuklinski byl opravdovej nájemnej zabiják podle kterého byl natočen tento film podle skutečných událostí  a kterého skvěle zahrál herec s kamenným ksichtem Michael Shannon. A popravdě musím říct, že tvůrci nemohli vybrat lepšího kandidáta na tuto roli, jelikož byl doopravdy přesvědčivý a i když se vůbec nepodobal pravému originálu, tak to zahrál fakt skvěle a proto tomuto snímku dávám zasloužených 80%. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Keby hral Kuklinskeho originál Kuklinski, tak by som ten film asi ani nedopozerala, nesympatický chlapík na môj veru. Shannon tu bol zase raz famózny. ()

Reklama

Reklama