Reklama

Reklama

Articles of War

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Válečný
USA, 2009, 12 min

Hudba:

Ryan Shore

Hrají:

Clay Adams

Obsahy(1)

Příběh americkém pilota bombardéru B-24, který píše svému otci dopis o smyslu, krutosti války a také strachu z toho, že tento dopis může být tím posledním, který píše. (iampatrik)

Recenze (12)

burg 

všechny recenze uživatele

Tak nějak hodně a hodně slabší Hotaru no haka - i když se stejným poselstvím. Tomu se říká parádně promrhaná šance. Filmů o válce se točí tucty a tucty, skoro by se dalo říct, že se válčí jen proto, aby se mělo co točit. Faktem prostě zůstává, že film nepřekvapí, protože všechno už bylo dávno řečeno... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ano pane Kanemoto ,,Dakota Zephyr '' jinak také B-24 H Liberator byl postaven k přenesení války na území nepřítele a k zabíjení. Hodně pilotů bombardérů za války přemýšlelo podobně. Kdo jsou ti lidé tam dole? Ta krajina je přeci tak podobná té u nás doma... Jenže válka znamená zničit nepřítele, nebo prohrát. Asi chápu co tím chtěl autor říci, ale na mne to znělo moc sentimentálně a smířlivě. Dnes je zkrátka doba, kdy se Němcům omlouváme za Hamburg, Kassel, Drážďany a Japoncům za Hirošimu a Nagasaki... Je to celé volaké čudné. Kdyby vyhráli válku z dnešního pohledu ti samí hodní americko-britskými zlouny bombardovaní lidé, jistě by se nikomu neomlouvali - na to vemte jed. To k námětu. Animace byly krásné, včetně hudebního doprovodu. Proč však měl hrdina dokončit 35 misí? Co to měl chudák v tom roce 1944 za operační turnus??? Z hlediska zpracování jsem nepochopil proč je vše velmi věrně zpracováno a postavy (hlavně hrdina a osádka) jsou jako by je tam dokreslilo dítě. Úplně jiný styl kresby, jiné rysy, bez stínování... Letecké kukly jak koupací čepice o beránku ani nemluvě... Proč? To byl záměr? Mně osobně to dost rušilo. Jinak ale se tenhle krátký animák točí kolem tématu které mám rád a potěšil. Jen houšť ! Tři pumy. * * * ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Naivní pacifistické poselství, nic víc, nic míň. Oceňuji však to, že si to celé nakreslil tvůrce sám ( zase ta Simona Stašová) ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Pěkný film, který by mohl být ještě lepší, kdyby byl hraný. Sama animace byla sice pěkná, ale toto téma se podle mě na animaci nehodí a já jsem tomu všemu prostě nevěřil. Ale to už je otázka vkusu, samozřejmně... ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

O druhou světovou válku se dost zajímám a těší mě, že se konečně objevil i nějáký krťas, který spadá do tohoto období, zvlášt když je takhle povedený- 80%. ()

thorewi 

všechny recenze uživatele

Skvělá animace, skvělý hudební doprovod, možná ne tolik originální nápad či neotřelé provedení, nicméně celkové podání na jedničku. ()

MDesign 

všechny recenze uživatele

Po objavení Articles of War som sa nevedel dočkať, až si ho pozriem, keďže ma vojnové filmy veľmi zaujímajú. Grafika aj s hudbou sú perfektné urobené, v tejto oblasti sa hádam tvorcom nič vyčítať nedá. Horšie je už na tom dej filmu, ktorý využíva len minimum svojho potenciálu. Keby som bol ja na mieste Kanemota, určite sa pomocou listu vojaka pokúsim okrem jeho pocitov z vojny a straty patriotizmu, vyjadriť aj demagógiu, propagandu a cenzúru. Som sklamaný, no dúfam, že nejaký podobný kraťas uzrie svetlo sveta v blízkej dobe. ()

erazmus 

všechny recenze uživatele

Kdo kdy z kluků nechtěl mít koženou bundu s beránkem a rozpláclou brigadárku na hlavě? A kdo z nás všech, co vyrůstali na Memphiské krásce, Bitvě o Británii a Nebeských letcích jsme si kdy uvědomili, že nemusíme být vřdy hlavními hrdiny, ale i komparzisty, kteří se v plamenech řítí k zemi. A o tom tento film je... o iluzi a realitě. Nepřekvapí zvraty ani myšlenkou, kterou by jsme neznali dříve a přesto chytne za srdce. Snad je to animací, která je jako z pohádkové knížky, snad je to hlasem hlavního hrdiny, snad tím, že ve skrytu duše všichni víme, co chceme, ale i co se může stát... ()

Reklama

Reklama