Reklama

Reklama

Potomek slavného hledače pokladů sira Francise Drakea, Nathan Drake, konečně našel stopu k prokleté zlaté sošce ze Zlatého města v El Doradu. Když se však vydá na cestu, za zády se mu náhle objeví zakeřní konkurenti. (Falcon)

Recenze (586)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nemastný neslaný dobrodružňák s pochybným castingem, příšernými dialogy a nenápaditou režií se vzchopí aspoň ve finále, ale i tak maximálně za 50. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Pozitivem  filmového fastfoodu typu Uncharted je, že ušetřím. Fakt není sebemenší důvod do tohodle investovat jedinou korunu za blu-ray. A tak je to v současnosti s většinou kinematografické produkce podobné. Já nikdy na fastfood nebyl, raději mám výživné stejky a tohle je spíš topinka s česnekem. Pronuděných 120 minut a ujištění, že nejlepší filmovou adaptací PC hry zůstává pořád 27 roků starý Mortal Kombat. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky herní série to není skoro vůbec. Holland potvrdil, že obleček Spider-Mana ani s pověstným prstenem na krku nesetřese, Wahlberg by možná fungoval, kdyby ze Sullyho nebyl extrémně nesympatický sobec a Ali má své kouzlo, ale Chloe to není. Akce je sice velkolepá, ale nezajímavá. Tolik možností a tak nenápaditý výsledek. Neříkám, že to nemá měřítko. Ale choreografie je slabá a kaskadérské kousky okatě digitální (taková série Mission: Impossible na několika podobě vystavěných akčních scénách ukázala podstatně víc). Nemluvě o dost nenápaditém hledání pokladů (do tajné místnosti pod ulicemi města je v podstatě vidět kanálem) a zkratkovitě suchém opisování známého (aukce). Nicméně ani v pozici dobrodružného akčňáku o hledání pokladů to v mých očích moc nefunguje. Interakce mezi postavami toporná, obecně mi nepřijde Holland moc uvěřitelný a příběh nenabízí nic zajímavého. O naprosto nevyužitém Banderasovi nemluvě. Je ale fér uznat, že v rámci adaptací herních hitů je to pořád ta lepší varianta, protože jsou aspoň na ní vidět peníze. Ale to je tak zhruba všechno. Pokud jde o faktor zábavy, jsou i stařičtí Lovci pokladů výživnější. 50 % ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ještě než jsem dal tenhle filmovej pokrm, odehrál jsem na playku celou hru a byl jsem z ní nadšen, absolutně. (btw, když si koupíte playstation 5 dostatnete tuto hru s ještě dalšíma zadaram, alespon před rokem tomu taky bylo) Film samozřejmě nedosáhl kvalit hry, v počtu lokací, akcí a dobrodužství, vlastně až na něco málo to byl úplně jiný příběh, ale je to film a má právo na svou svobodu.  Tempo filmu je dobrý a pozornost udrží o tom žádná. nejsilnější akční scéna je honička ve Španělsku Natana s to koučkou to bylo TOP, spousta blbostí je třeba přehlídnout, protože tento film nemusí nic takovýho řešit. Co ale by měl mít v pohodě je casting a to je výbuch. Mark Wahlberg už v sobě nemá charisma akčního chlapa, ani sexy kluka od vedle, bohužel a Tom Holland je úplně mimo. Bohužel ani ženský mě nějak nenadchli, ta černoška působila toporně, nechme to bejt, to nemá cenu jim to tady solit, zábavu jsem dostal a za každý film s nejednou nádhernou lokací, hledání pokladů jsem rád, protože ve mě probouzí toho malýho kluka co u knih J.Vernea lačnil po dobrodružstvích všeho typu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není tu nic natolik sympatické, kvůli čemu byste si měli Uncharted zamilovat. Na rozdíl od hry. Pořád je to ale příjemné dobrodružství za pokladem plné neuvěřitelné akce a ještě neuvěřitelnějších efektů. V osmdesátých letech by to bylo málo, ale dnes mi to bohatě stačí. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Tak to vypadá, že na další opravdu dobrý film podle hry si ještě počkáme, ani Uncharted totiž neuspělo tak, jak by se fandům předlohy líbilo. A nejspíš ani fandům dobrodružných filmů. To, že jde o prequel, se nakonec ukázalo jako chytrý tah a tvůrci můžou vyprávět vlastní příběh a ke hrám se jen odkazovat. Někdy hodně, někdy málo, někdy totálně. A tím být hlavně dobrým dobrodružným filmem. Jenže tím moc není. Hlavní potíž tkví v tom, že se to celé docela dost táhne, dostaneme málo akce a v některých chvílích je to, co se odehrává na plátně, až trapné. Veškeré pokusy o indianajonesovské bloudění po chodbách, vyhýbání se pastem a řešení hádanek vypadá tak lacině, až jsem si vzpomněl na devadesátkový seriál Lovci pokladů.  Chemie mezi Hollandem a Wahlbergem taky dost dře a to především kvůli tomu, že Wahlberg tu hraje spíš nesympatického šmejda než sympatického hajzlíka a Holland se sice snaží, ale plochý a předvídatelný scénář mu nedává moc možností udělat z Nathana Drakea opravdového sympaťáka, kterému byste drželi palce. Naštěstí od průměru až podprůměru šplhá Uncharted se stoupající stopáží nahoru a finále na lodích je už hodně povedená akční zábava. A právě díky ní jsem z kina odcházel s pocitem, že jsem vlastně spokojený. Bohužel jakmile jsem začal přemýšlet o tom zbytku, šlo nadšení zase o dost dolů. Dobrý finiš je důležitý, ale Uncharted má tolik nepovedených, nedodělaných nebo nezajímavých prvků, že to vystačí přinejlepším na dobrodružný průměr. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $120miliónov║ Tržby USA $148,648,820║ Tržby Celosvetovo $407,141,258▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,684,685║ Tržby za predaj DVD v USA $4,047,533║ Strašne tuctová zívačka, v kine by som na tom zaspal. Ruben Fleischer zas a opäť potvrdil, že je režisér bez nápadu. Tom Holland je v danej úlohe zle vybraný, nevýrazné chlapča na mužskú úlohu. Tváriť sa len na oko drsne asi moc nestačí. /40%/ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Jako velká popcornová zábava, která může v inteligenci a přepálenosti soupeřit s posledními pěti díly Rychle a zběsile, drtí Uncharted nedávné peklíčko Red Notice v každém směru. Když tedy člověk zcela ignoruje hry a bere to jako obyčejný dobrodružný akčňák, v němž Tom Holland a Mark Wahlberg hledají velký poklad, je to vlastně docela ok. (6/10) ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Herní sérií Uncharted jsem zcela nepoznamenán, a tak jsem mohl k filmové adaptaci přistoupit bez očekávání i fandovských nároků, jak by různé herní prvky měly ve filmu vypadat. Ale nepomohlo ani to. Dostal jsem totiž generickou dobrodružnou nudu, která překvapivě selhává v tom, aby našla vlastní tvář. Oproti Jumanji se bere příliš vážně, příběh je ale zároveň natolik přepálený, že není snadné si k němu najít cestu. Hlavní charaktery jsou napsané příliš líně, a tak divák nemá důvod jim fandit. CGI občas tahá za oči, ale v součtu je řemeslo zdařilé, vypulírované. Jenže co z toho? Tom Holland zase hraje Toma Hollanda a Mark Wahlberg svou roli spíše odzíval. Většinu stopáže naplňuje značně nesmyslné pátrání, u něhož klasicky dochází ke skokovým objevům a odhalením. Akce je nakonec spíše méně, o to více mrzí její nepřehlednost. Skutečně trestuhodný je však fakt, že cool záběry by člověk spočítal na prstech jedné ruky – většina svou snad až záměrnou nenápaditostí připomíná rutinní dobrodružství ve stylu Flynna Carsena. No nic. Herní fanoušci si zastávku v kině beztak jistě naplánují, ostatní ale mohou zůstat doma. Více zde. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jako... Jako hodně moc *zííív" více než co jiného. Nemá to tempo, švih, charisma (a není to jen o nefungující dynamice Holland/Wahlberg) a kvůli okaté digitálnosti je to trestuhodně neživotné. Ve výsledku to není ani dobrý dobrodružňák a ani dobrý zástupce filmů dle videoher, ale spíše novodobý Hudson Hawk. To Tomb Raider s Alicií dopadl v těchto ohledech výrazně lépe. Raději si na YouTube pustit sestřih "Uncharted 4 all/best cutscenes 4k PS5" a je to to samé; jen o poznání našlapanější, navzdory delší stopáží lépe ubíhající, s fungujícími emocemi, lépe zahrané i napsané (speciálně dialogy!), se zdařilejší režií (o výpravě ani nemluvě) a paradoxně méně digitálně působící. ()

Mazarini 

všechny recenze uživatele

Dialogy psycho, herecky vykony na prvni spatnou, necharismaticky hlavni a bohuzel i sekundarni postavy, sound mix nefunguje, pacing negraduje, par cool akcnich scen, ktery stridaji naprosto diletantsky pasaze. Proste to nefunguje a je to slaby ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZLATO SVĚTÍ PROSTŘEDKY…“   Tom Holland a jeho metrosexuální exhibice. Chce si to hrát na Indyho, ale má to blíž (i kvůli debilním berličkám) k Lovcům pokladů. Nebo spíš k Flinnu Carsonovi. Nejhorší je to finále, ve kterým vo nic nejde. Že by to bavilo teenagery? Pro mě ovšem píčovina. Nenáročná…     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám Playstation.  2.) Od filmů očekávám lekci z dějepisu. 3.) Vždycky jsem se chtěl nechat zabít 500 let starou lodí. /// Thx za titule „Martin Petřík“                PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  **  NAPĚTÍ  ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ruben Fleischer natočil videoherní adaptaci slavné hry Uncharted a byť film kletbu filmů podle her neprolomí, jedná se o sympatické a zábavné dobrodrůžo, které jednak v kinech chybí a rozhodně hře nedělá ostudu. Režiséra mám v oblibě, jeho Gangster Squad, Zombieland i Venoma mám rád a Uncharted v pohodě může stát po jejich boku. Tom Holland je skvělý a spěje ve velkou osobnost a výborně mu sekunduje i Mark Wahlberg, který je zábavnou složkou celého filmu. Ženské postavy až tak nestrhnou a záporačka je trochu nevýrazná, ale to zvládnu překousnout. Film má sympatický vizuál, solidní tempo, zábavné postavy, poutavý příběh i solidní akci, byť jsou jen 2 pořádné, ale finále je dostatečně dlouhé, nápadité a dostatečně epické ( narážka na Piráty z Karibiku potěší) a pár easter eggů na hru taktéž. Je to docela srovnatelné s nedávnou adaptací Tomb Raidera a za mne určitě lepší než poslední dobrodružné filmy s the Rockem. Bavil jsem se slušně a je skvělé být po delší době opět v Kině! Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor 3/5, Násilí 0/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 2/5, Herci 4/5. 7.5/10. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Adaptovat do velkolepého dobrodružného akčňáku herní sérii, která vypadá velkolepěji, dobrodružněji a akčněji než všechna konkurence, je úkol náročný a na první pohled zbytečný. Jenže i přes nekonečné předprodukční průtahy, změny režisérských jmen a neuvěřitelný paradox, kdy původně plánovaný představitel Nathana nakonec skončil v roli Sullyho, je z Uncharted úspěch. Tvůrci totiž nepotřebují znovu objevit kolo, nechávají hlavního hrdinu skákat, utíkat a padat tak, jak se ke slavné značce patří a hlavně nezapomínají na to, že většina diváků hru hrála a bude chtít zažít něco povědomého. Tradiční neduh herních adaptací je tak snad definitivně zažehnán a hlavní vizuální atrakce přímo citují třetí díl nebo dokonce naddimenzují závěr dílu čtvrtého. Nejvíc se mi ale ulevilo u interakce hlavní dvojice. Tom Holland je sympaťák a jako mladší Drake se může vyřádit ve tradiční herecké poloze, ale Mark Wahlberg mě jako Sullivan dlouho strašil, aby si nakonec film ukradl pro sebe. Podstatu brumlajícího mentora s čuchem na peníze totiž vystihl dokonale. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Fifty-fity? Si zdrogovaný? Dostaneš 10% a nazdar.“ Vlastne som bol až prekvapený, ako sa mi to páčilo, aj keď na 4* to napokon predsa len nemalo, hoc veľa k tomu nechýbalo. Bolo to strašne neoriginálne, ale zároveň natoľko suverénne natočené a tak dobre zahraté, až som mal dojem, že čosi také vidím prvý raz v živote. Akcia je v úvode brutálne počítačová a bál som sa, že to taká zostane. O to milšie ma prekvapilo, že v „následnom“ filme bola vcelku realistická a presvedčivá, s dôrazom na kaskadérske výkony reálnych ľudí a nie CGI. Medzi Hollandom a Wahlbergom to iskrí tak dobre, že keď sa Wahlberg občas vytratí z deja, tempo brutálne vädne. Oceňujem WTF vtipy (mačka, prízvuk, „Vidíš niečo divné?“). Chápem, že u tohto druhu filmov „asi“ netreba mať prehnané očakávania, tu už ale aj mne vadilo, aké jednoduché bolo napr. ukradnúť špičkovo zabezpečený artefakt atď., to už bolo vážne niekde na úrovni Lovkyne tajomstiev s Tiou Carrere. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No novej Indiana Jones se fakt nekona. Vsechno tu je takovy prumerny. Honba za pokladem je sice zabavna, ale pusobi desne jednoduse a chvili jsem si spis pripadal jak u Sifry mistra Leonarda, navic tech nelogicnosti tu je fakt az moc. Herci jsou sice relativne sympaticky, ale vzhledem k tomu, ze se chovaj jak kreteni, nema clovek moc duvod jim fandit a Holland bohuzel furt pripomina spis Spider-Mana. Akce je fajn, sem tam i nejakej neokoukanej napad, ale obcas to trochu kazi triky nebo dost nevyraznej soundtrack. Jako takova blbina na jedno skouknuti v pohode, nuda uplne nehrozi, ale vic bohuzel clovek nedostane. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// V posledních týdnech jsem se začal fakt těšit, že dostanu aspoň zábavný dobrodružný blockbuster s výbornou buddy chemií, ďábelským záporákem a přepálenou akcí ve stylu her. Povedlo se jen to poslední, a to navíc v dosti skromném množství, protože dvě sekvence na dvouhodinovou stopáž je poměrně málo. Holland coby mladý Drake se snaží, příliš ukecaný scénář, co neustále vše polopaticky vysvětluje, bezcharakterní Sully s tváří mírně otráveného Wahlberga a líná, utahaná výplň kolem, mu ale podrážejí nohy natolik, že i přes veškerou moji snahu si to užít, to nakonec tak úplně nešlo. Dvojku od lepšího režiséra bych si ale z fleku dal hned, ne že ne. 6/10 ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

| 50% | Uncharted hry jsem nikdy nehrál, takže nemám prakticky žádný vztah k téhle značce ani jednotlivým postavám. Možná i proto mi tahle adaptace nepřijde až zas tak hrozná a pouze veskrze průměrná. Nenudil jsem se, především díky tomu, že to má celé docela dobré tempo, ale mozek jsem raději moc nenamáhal, protože scénaristických failů je tady více než dost - jak se dostali do kufru auta? Proč na konci filmu vyměnit záporáka s celkem dobrou motivací za záporáka, který nemá víc charakteristiky než jen "žoldák"? Ani ta akce nedokáže ničím překvapit a mám pocit, že nebýt toho jak kopírují hry, byla by ještě o dost horší. Celkově jde o prostou a nenáročnou jednohubku, kterou si užijí lidi, kteří od ní nečekají více, mají rádi dobrodružné filmy a Toma Hollanda. Fanoušci her budou nejspíše rozčarováni, ale na druhou stranu buďte rádi, že jste dostali aspoň tenhle průměr - jako fanouškovi Monster Hunter her mi věřte, že to mohlo být i horší... o dost horší. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Tož to byla neskutečně nudná nuda. Film nemá vůbec co nabídnout, celou dobu se tam motají jen čtyři postavy bez vzájemné chemie a hrané herci bez jiskry, a když vztahy mezi postavami nefungují, tak je to prostě v loji. ()

Související novinky

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Hvězdy herního The Last of Us součástí seriálu

Hvězdy herního The Last of Us součástí seriálu

10.06.2022

Fanoušci herní série The Last of Us včera díky akci Summer Game Fest obdrželi celou řadu skvělých zpráv. Tou první je, že se první díl dočká nové přepracované a definitivní edice s lepší grafikou a… (více)

Reklama

Reklama