Reklama

Reklama

Když dinosauři vládli světu

(seriál)
  • USA When Dinosaurs Ruled
všechny plakáty
USA, 2000, 8x52 min

Režie:

Tony Mitchell

Hrají:

Jeff Goldblum

Obsahy(1)

Ztracený svět obrů, které žádný člověk nikdy nespatřil. Nahlédnutí do života tvorů, kteří chodili po této zemi před milióny let.Pojďte s námi prostřednictvím počítačové animace nahlédnout do doby, kdy dinosauři obývali Zemi. Díky moderní technologii se dozvíme, jak žili a umírali největší obyvatelé naší planety. Podíváme se do útrob pravěkých monster a seznámíme se s nejnovějšími fakty o jejich anatomii a fyziologii. Díky nápadité práci s kamerou a kvalitnímu zvuku budete mít pocit, jako byste lovili, běželi ale i létali s dinosaury. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Terva 

všechny recenze uživatele

Někdy se i špatně hodnotí. Dokumentů o dinosaurech je prostě až moc. Tohle je den z těch lepších. Tentokráte v podání Discovery. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Každý miluje dokumenty a filmy s dinosaurami. Preto sa točia nové a nové a stále zbierajú úspech za úspechom. Tajomné tvory z dávnych čias nám zachovali po sebe len zbytky kostí, ktoré však vypovedajú o ich životoch viac ako by to niekto tušil. Samozrejme, že Discovery channel nedisponuje s takým technickým vybavením ako napríklad BBC, ale dokázalo tento grafický nedostatok dokonale vykompenzovať údajmi a faktami. Seriál nieje zameraný čisto na dinosaury, ale objasňuje ich život kontexte na geológiu, tektoniku, evolúciu a pod. Chcete aby bol po vás pomenovaný nejaký dino? Nič jednoduchšie! Začnite kopať, kľudne aj doma na dvore a dúfajte, že narazíte na nový druh. Pár ľuďom sa to už podarilo. Takže končím, beriem na plecia čakan a idem hľadať Zombíkosaura. ()

kongamato2 

všechny recenze uživatele

Faktografický asi najlepší dokument o druhohorných veľjašterov. Komentár robia najlepší vtedajší resp. súčasný paleontologovia napr Paul Sereno preslávený terennými prácami v severnej Afrike a v Argentíne alebo svojrázny Bob Bakker. Potešia aj informácie o prvých vykopávkach a prvolezcov ktorý popisovali dávno vyhynuté impozantné tvory. ()

Dr.dogous 

všechny recenze uživatele

1. díl Amerika, (Pangea) nesoucí se na neutuchatelném zájmu o dinosaury. 2. díl Afrika. Velice zajímavým způsobem se dovídáme o tom, jak se hledají kosti dinosaurů. Tam, kde je dnes pustina a pouštní výheň, byl kdysi (před 200 mil let) bujný deštný prales. Součástí filmu je historie hledání fosilii na v J. Americe a v S. Americe, i zajímavá episoda " boje o kosti." V 19. století se na Divokém západě totiž rozhořela válka o kosti, (fosilie), mezi 2 badateli, Charlesem Marchem a Edwardem Copem. Kdo dřív a kdo více kostí: Allosaura, Diplodoca, Stegosaura, T-Rex aj. Je tu prezentována teorie zániku dinosaurů, neméně působivě snášeny důkazy o jejich schopnostech, které jim dovolily ovládnou souši, moře i vzduch. V této souvislosti mě napadá, kdyby jejich vývoj nebyl násilně přerušen kosmickou katastrofou před 65 miliiony lety, možná by se po zeměkouli proháněli inteligentní dinosauři v autech a letadlech místo nás. Lidem k tomu stačil 1 milion let, aby se z opice proměnili v lidi a proměnili Zemi ve smetiště. ()

Triceratops 

všechny recenze uživatele

Jedná se určitě o moc hezký dokument o dinosaurech. Animací tam sice tolik není, ale styl natáčení se mi líbí a některé počítačové modely dinosaurů jsou i pěkně vytvořeny. ()

Reklama

Reklama