Reklama

Reklama

Ztřeštěná komedie vypráví o tom, co způsobila vášeň k luštění křížovek. Zástupce pojišťovny (B. Bezouška) sepisuje s manžely Slukovými (V. Menšík a I. Janžurová) zápis o nehodě, která se stala v jejich domě. Paní Slavíková (E. Klenová) odešla na nákup, zatímco manžel (V. Brodský) napouštěl vodu do desetilitrového hrnce, který stál na plotně. Pan Kukačka (M. Kopecký) zůstal doma, nemocen, jeho žena (J. Petrovická) odjela k příbuzným. Jenže manžel svou nemocí zastíral své zálety. Paní Sluková zrovna luštila křížovku a hledala slovo „svůdnice na šest“. Požádala manžela, aby si šel vypůjčit křížovkářský slovník k panu Slavíkovi. No a pak se zabouchnou panu Slavíkovi dveře, přeteče mu hrnec s vodou a uhasí se plyn… (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

argenson 

všechny recenze uživatele

Dvacetiminutová debata na chodbě k tématu šroubovák je v podstatě úplně o hovně, ale s tímhle hereckým ansámblem si to klidně dám opakovaně. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Vlastně by to byla další ztřeštěná socialistická pobíhanda a uječenda navíc s naprosto pitomou původní zápletkou, ale to by v tom nesměla hrát plejáda výborných hereckých es a komediálních legend. Menší, Janžurová, Brodský, Kopecký a další. Já jsem se tedy zasmál, i když první polovina je lepší pak už je to jen hromadné běhání sem a tam, afektované záchvaty paniky a uřvanost. Mimochodem...zatímco p. Slavík (V. Brodský) si zabouchl dveře a nemůže se dostat dovnitř, p. Kukačka (M. Kopecký) je zabouchne sám a klidně si otevře. Lze přitom předpokládat, že mají stejný typ dveří. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Jak se z obyčejné křížovkářské hádanky stala pojistná událost. Dr. Jan Pixa bezesporu náležel k výrazným osobnostem televizní zábavy, ale humor tohoto černobílého kousku je víceméně na jedno použití – podruhé už nepobaví. Ovšem herecké obsazení je nejlepší z nejlepších. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama