Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepříliš úspěšný spisovatel (Jim Broadbent) již ve stáří a po malé srdeční příhodě vypráví nejen o svém předešlém životě od raného mládí, přes studentská léta i střední věk, ale hlavně o ženách, které mu prošly životem... Ženy krásné, chytré a nebezpečné... (Alatiel)

Recenze (6)

JimJam 

všechny recenze uživatele

Vlastně docela smutný příběh o "zbytečném člověku". Hlavní hdrina je představen jako nesporně chytrý a talentovaný muž, ale nidy nedokáže nejen ambice, ale i své nadání realizovat a naplnit a jeho život je promarněn nejen v rovině osobní, ale i profesní. Nebo ne? Je pravdou, že Logan nakonec zemřel přes všechno smířený a možná i šťastný a o to možná nakonec jde, byť jistá pachuť z jeho pasivity a odevzdanosti zůstává. Nejlepší mi přišly první dva díly a z herců, jakkoliv mám velmi rád Broadbenta i MacFadyena mi přišel nejlepší překvapivě Sam Claflin, možná i proto, že jeho část byla jakoby koncentrovanější, sevřenější a umožnila mu lépe se projevit. ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Pro mě dokonalé po všech stránkách. Biografická studie s Jimem Broadbentem a Matthewem MacFadyenem v hlavních rolích, úžasný scénář, réžie, výkony. ()

Reklama

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Když na ulici či v tramvaji potkáme starého člověka, máme tendenci vidět jen vrásčitou tvář a hůl o kterou se opírá. Málokdy nás napadá, co vlastně takový člověk všechno za svůj život zažil. Logan Mountstuart toho zažil hodně a bylo to víc než zajímavé. Bohužel způsob, jakým tahle miniserie takový jeden život popisuje, vůbec nebyl zvolen šťastně. Příběh je nesourodý, jsou tam naprosto zbytečné scény. Tvůrci by udělali mnohem lépe, kdyby jednotlivé epizody zkrátili a nahustili. Jednotlivé části jsou až příliš odlišné a neustálé prolínání scén z různé doby, které to snad měly všechno nějak propojovat, to dělá ještě chaotičtější. V prvních dvou epizodách mi Jim Broadbent vyloženě vadil. Mladý Logan měl snad jediný cíl, a to ukázat, že v britských dílech se na tabu nehraje a scén o sexu můžeme mít kolik jen chceme (ne, že by mi to vadilo, jen to po chvíli začalo být takové nezajímavé). Dospělý Logan už byl mnohem lepší, ale taky ze začátku působil tak nějak nemastně neslaně a hrozně zpomaleně. V podstatě se mi jak co do postav, děje i provedení opravdu velmi líbila jen třetí epizoda - škoda, že to takhle nefungovalo i v těch ostatních. První polovina čtvrté epizody byla jak z úplně jiného seriálu, hlavní postavu jsem skoro nepoznávala a říkala si "co proboha má společného s tím chlápkem, kterým býval"? Ta druhá to napravila, ale i tak mi zůstává pocit, že ač se mi příběh Logana Mountstuarta líbil, mohlo to být natočeno mnohem lépe. (slabší 3 *** nahoru to táhne 3 díl a konec 4) ()

Misabarry 

všechny recenze uživatele

Ze začátku poznáme střihy, vypravěče a jeho životní "verze". Od studentských let, kdy nevybitou sexualitu postupně nahradila spisovatelská dráha, první manželství a dítě, přes osudovou lásku a nejšťastnější období života, různé pověření a operace v době 2. sv. v., po trable středního věku až k problémům stáří jako je zdraví, živobytí, co s volným časem, a jak vidím život zpětně vůbec. Ze začátku mě Jim Broadbent strašně štval, neboť se v prostříhaných záběrech vždy buď mračil, plakal, prostě vzpomínal a úlohu hrál mladý představitel. Pak štafetu přebral M. MacFadyen, a přes krásné peripetie ji dotáhl daleko. Když tedy přišel čas pro Broadbenta, po nemocnici a v "nové" době mi stařík nějak nesedl (zápletka s mladými v hnutí a akce v Ženevě). Stáří na franc. venkově, odkud jsme vše pozorovali, vlastně bylo vyprávěno až v posmrtně vydaných denících, které si Logan vedl od útlého dospívání do smrti. BBC se prolétla 20. stoletím, opět tu máme Edwarda a Wallace Simpsnovou, tentokráte v nelichotivém světle, které si s gustem vedlejších rolí zahráli výškově stejní herci. MacFadyen trochu přečníval - výškově i výkonem, ale toť úloha hlavní postavy. Vynikla také překrásná Hayley Atwell. Dostupné na YT i bonus materiály o natáčení, které bylo rychlé, ale intenzivní. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro me velka zahada. Zda se ze nakonec existuji pouze 4 dily (imdb)? Serial me kazdopadne nezaujal (verim ale, ze si sveho divaka najde, uplne spatne udelany neni na tv zalezitost) a sledoval jsem ho jen kvuli Gillian. Ta je tam dohromady asi 20 vterin, takze tak... Dve hvezdy pro ni. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama