Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá Sara Crew musí opustit Bombaj, kde dosud šťastně žila se svým otcem. Otec ji umístí do přepychového londýnského penzionátu. Když vyjde najevo, že otec přišel o veškerý majetek a zemřel, z „malé princezny“ se rázem stává služka pro všechno. Spřátelí se s Becky, další služkou, se kterou sdílí všechny radosti a strasti. Blíží se Vánoce a dívky toužebně sledují přípravy... (wero1000)

(více)

Recenze (3)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Na fenoménu Mary Pickfordové je rozhodně z dnešního úhlu pohledu cosi zneklidňujícího a fetišistického. Třicátnice hraje desetiletou holku s větším důrazem na nenucená bezprostřední gesta než skutečné děti, což obzvlášť v interakci s dospělými (tím spíš dospělými muži) může působit opravdu podivným dojmem. V době vzniku to bylo samozřejmě bezelstné snění o nevinnosti, teda "prý". Koukat se na její filmy se každopádně dneska nese už výhradně na vlně neustálého zhodnocování onoho fenoménu, jinou hodnotu nemají. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

První adaptace známé dětské novely. Překvapil mě závěr filmu, který v jistém aspektu více souzní s předlohou. Pozdější filmové verze přišly s radostnějším koncem. Samozřejmě že většina dnešních diváků řeší dospělé herce hrající děti. Tenkrát se na to evidentně tak nehledělo. Film tehdy ještě netrpěl přílišnou snahou o reálný obraz dění, tak jak to známe z dneška, kdy se řeší kdejaký nepřirozený detail. Měl pořád poměrně blízko k divadlu, pro které je přirozená větší míra nadsázky a hry na "něco". Zaujme krátký příběh v příběhu. Sářina pohádka sice filmu moc neprospěje, protože ho zbytečně zbrzdí, ale potěší nápadně odlišným stylem herectví. Excentrická gesta odkazují na filmy z počátků kinematografie. Ve vedlejší roli kamarádské služky Becky debutovala budoucí slavná herečka a komička ZaSu Pitts. Suma sumárum lepší průměr. ()

Reklama

Belsazar 

všechny recenze uživatele

Naivní, ale moc hezký film. Líbil se mi nápad se snem, který zabral asi třetinu času. A pětadvacetiletá Mary Picford byla nejen krásná, ale i schopná herečka. Je pravda, že dnes se hraje jinak. A mladá žena hrající malou holku je přinejmenším podivné. Ale je zkrátka jiná doba a jiný přístup k Umění. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama