Reklama

Reklama

A Year in Mooring

  • USA Hide Away
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Uspešný mladý podnikateľ (Josh Lucas) sa po tragickej nehode svojej rodiny stiahne do ústrania. Kúpi si starú schátranú lod', ktorá je pomaly v rozklade a postupne, ako plynie čas, na nej začína pracovať. S plynutím času sa postupne loď premieňa a spolu s ňou sa mení i on sám. (sochoking)

Recenze (6)

larelay 

všechny recenze uživatele

asi kazdy mame obcas chut vypadnut z tohto uponahlaneho sveta, niekam sa zasit a byt uplne sam. Joshovi Lucasovi sa to v stvarneni zialiaceho muza podarilo. Odtrpel si svoje, poriadne sa psychicky ubil, ale nakoniec mu ten utek pomohol k tomu, aby sa opat nasiel a zacal mat rad seba a svoj zivot. Nadherny, takmer az poeticky film s hlbokou myslienkou, krasnou sceneriou, skvelym Jamesom Cromwellom a podmanivou Ayelet Zurer. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Chlapíkova žena s deťmi tragicky zahynú pri autonehode a chlap sa vykašle na biznis a stiahne sa do ústrania. Kúpi si starú schátranú lod' a tam sa uchlastáva až mu zo samoty začína trošku v palici prepínať. Potom sa spamätá a začne na tej lodi makať a spolu s premenou lodi sa mení i on. Mňa takéto filmy, pri ktorých prežívam mlkvu, bolestnú radosť, totálne dostávajú! ()

René.girl 

všechny recenze uživatele

Poetické dílo, které si bude brát osobně každý, kdo někdy ztratil někoho ze svých nejbližších. Josh Lucas je pro mě ukrytým hereckým pokladem. 82% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po tragické smrti své rodiny se rozhodne opustit celý svůj původní život, a koupí malou obytnou loď, doufaje, že ho práce na jejím zprovoznění přivede na jiné myšlenky. Nejdříve ale musí padnout na úplné dno, aby se mohl opět dostat nahoru. To se mu postupem času daří, a zároveň poznává, že by znovu mohl začít hledat nový smysl života... Už jsem to psal několikrát, že mám hrozně moc rád filmy, které se na první pohled tváří nenápadně, ale dokáží zasáhnout diváka přímo do srdce (podobné pocity jako u tohoto filmu jsem prožíval např. tady, i když je film úplně o něčem jiném, stejně mne dostal a nemohu na něj zapomenout). Year in Mooring působí také nenápadně, i když herecké obsazení už naznačuje, že nepůjde o úplně tuctový film (skvělý Josh Lucas, James Cromwell i Ayelet Zurer), zajímavý příběh (opět k zamyšlení, jak by se s podobnou tragédií vyrovnal divák). Pokud bych měl něco vytknout, tak snad jen závěr filmu, čekal jsem ho trochu jinak, ale zas nijak extrémně mne tento konec nevadil... ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Väčšine sa tento film môže zdať nudný, ale kto si prešiel niečim podobným, pochopí. Josh Lucas drží celý film a je zaujímavé sledovať jeho postupnú premenu spolu s premenou lode. Piatu hviezdičku by som dal za alternatívny koniec v štýle you buy a boat a..veď sa pozrite sami. ()

splaty 

všechny recenze uživatele

79%? To jako vážně? Sledovala jsem Joshe Lucase tak jako starý opravář plachet a jeho dcera. A čekala jsem a čekala. A nedočkala jsem se. Jedinou útěchou mi je fešák Lucas a pouhá hodina dvacet. 40% ()

Reklama

Reklama