Reklama

Reklama

Detektiv Thorne: Nesmělý muž

(seriál)
  • Velká Británie Thorne: Scaredy Cat

Obsahy(1)

Detektiv Tom Thorne tentokrát vyšetřuje sérii podivných dvojvražd spáchaných v jeden den podobným způsobem na podobných obětech, které se však od sebe liší svou brutalitou. Thorne proto pátrá po dvou pachatelích, kteří navzájem spolupracují. Vyšetřování jej brzy zavede k uzavřenému, tichému úředníčkovi Martinu Palmerovi, který by mohl být jedním z nich a nalezení druhého je jen otázka času. Jak se však ukáže, případ je daleko zamotanější, než by se zpočátku mohlo zdát. (Šakalík)

(více)

Recenze (8)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Logičtější a reálnější příběh než předešlá série "Ospalá dívka", ale pořád jen standart britské detektivky. /26. 12. 14./ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Druhý Thornův případ je lepší než-li první, ale prasí ho závěr. Čert vem, že tvůrci použijí tu nejočividnější (a bohužel i nejblbější) pointu, čert vem, že většině diváctva bude jasná nejpozději od druhé epizody. Jde o to jak s ní pracují. Ve chvíli kdy už je jasná každému, tak dále ještě půlhodiny šponují uměle napětí a dávají každým záběrem okatě najevo "pozor, jde k vám pointa, šokující pointa, to vám spadne čelist". No, nespadne. Naštěstí Morrissey v hlavní roli zachraňuje první poslední. Ono uhrát sice charismatického, ale přitom naivního a až "nekriminálně" hloupého detektiva, aby nevyzněl jako parodie, to je pořádný kumšt. ()

Reklama

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tak není to už tak napínavé jako první Thornům případ Sleepyhead, ale přesto i v tomto druhém nalezneme spoustu kladných věcí. Třeba opětovně velmi charismatické a přitom neidylické postavy, reálně pojatý příběh a stejně jako v prvním případu i parádně překvapující rozuzlení. Thorne se obecně vyhýbá obvyklým klišé geniálních detektivů, a tak uvidíme detektiva šňupajícího koks, vyšetřovatele dělající jeden kiks za druhým a když na policajta namíří někdo zbraň, klidně se rozbrečí a prosí o milost. V téhle minisérii je prostě čitelný britský rukopis, což je jenom dobře. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Dopracovať sa k pointe nie je žiadna prudká výzva a tak len sledujete, ako policajtov nie a nie napadnúť najočividnejšie riešenie. Trochu (tým myslím zúfalo) som dúfala, že môj predpoklad sa ukáže byť mylným. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Příběh a pointa ještě lepší než předchozí Sleepyhead, ale hlavní hrdina a policie ještě neschopnější (po Wallanderovi a Lutherovi se nám rýsuje další pologeniální mimoň, který nezvládne ani základy své práce...) ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama