Reklama

Reklama

Tom Popper je rozvedený čtyřicátník, který pracuje jako velmi úspěšný realitní makléř. Zisk je na prvním místě, ale jeho děti už s ním nechtějí trávit víkendy a jeho bývalá manželka Amanda, do které je stále zamilovaný, začíná randit s novým mužem. Do toho umírá v Antarktidě jeho otec – dobrodruh, kterého si Tom jako malý chlapec příliš neužil. Otec mu jako dědictví mu poslal živého tučňáka a Tomovi nastaly problémy. Tučňák devastuje jeho luxusní byt a Tom ho chce poslat zpátky. Ovšem kvůli nedorozumění mu pošlou dalších pět tučňáků. Tomovi začínají krušné chvíle a to by se měl soustředit na získání restaurace V zeleni. Jeho nadřízení o ni mají eminentní zájem a na tom, zda ji Tom pro ně získá, závisí i jeho budoucnost. Rád by se stal spolumajitelem firmy, ale partnerství dostane jedině tehdy, když se mu podaří přemluvit majitelku k prodeji. Ta stále odmítá, protože nechce, aby její zaměstnanci, které považuje za součást rodiny, dostali výpověď a také nechce, aby nový majitel restauraci zboural a na jejím místě postavil další mrakodrap. Tom dělá, co může, ale situaci mu komplikují všudypřítomní tučňáci. Pozitivní na této situaci je, že jeho děti k němu díky tučňákům zase nacházejí cestu a tráví s ním více času než by si kdy dovedl představit. Dokonce i Amandě se zdá, že Toma z této lepší stránky vlastně neznala. Tom se s ní snaží zase sblížit a pozve ji na večeři do restaurace V zeleni. Poví jí, že tam chodívali jíst s otcem, když se na krátko vracíval z cest. Tom, ač se tučňáků chtěl původně zbavit, si je natolik oblíbí, že jim ve svém bytě zajistí téměř ideální podmínky k životu a tučňákům se dokonce podaří vyvést dva mladé. Má to však i negativní stránku a to tu, že jedno vejce se nechce vyklubat a Tom se doslova stane posedlým a vejce hlídá ve dne v noci. Jeho nadřízení ho propustí protože nechápou co se to s ním děje, už jim k ničemu není. Restauraci pro ně koupit nechce. O tučňáky má velký zájem také místní zoologická zahrada. Tom jim je nechce dát, ale když se dozví, že z vejce, na které čekal, se žádný tučňák nevyklube, je velmi zklamaný a tučňáky dá do ZOO a vrací se do práce. Dokonce to vypadá, že restauraci V zeleni pro své nadřízené získá. Ovšem tím, že se zbavil opeřených kamarádů, strašlivě zklamal svou rodinu, a když navíc najde zapadlý dopis od otce, ve kterém mu píše, že nejdůležitější jsou v životě děti a že on na to přišel příliš pozdě, uvědomí si Tom, jaké jsou doopravdy jeho priority. Namísto na tiskovou konferenci vyrazí s celou rodinou do ZOO, aby získal tučňáky zpět... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (469)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobné prekvapenie roka. To, čo vyzeralo na neznesiteľnú rodinnú brečku pre najmenších, skončilo ako skvelá zábava so stále bombovým Jimom Carreym. Digitálni tučniaci síce trochu lezú na nervy (mohli častejšie používať živých), no film je veľmi vtipný, občas zahreje pri srdiečku, casting je skvelý (Ophelia Lovibond!) a koniec koncov jedna z najlepších rodinných carreyoviek. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tučňáci mě vždycky fascinovali a v kombinaci s Jimem Carreym v mých očích vzbuzovali velké očekávání. Bohužel jsem se ho dočkal tak na půl. Na komedii jsem zde totiž narazit na celkem velký počet nudných pasáží, které zachraňovali převážně sami opeřenci. Herec jim jen sekundoval svými hláškami, které ovšem ne vždy byly až tak humorné, jak si asi tvůrci představovali. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Raz za čas je fajn, ak vznikne tento typ rodinných filmov. Mám menšie deti a je super ak sa sem tam zídeme všetci pokope a pozrieme niečo „ľahšie“. Detský smiech, ale ozval sa aj môj, mi dodáva dobrý pocit a celkovo cítim radosť z toho, že deti majú radosť. To potom ľahko prehliadnem hluché a klišovité miesta v príbehu a snažím sa vidieť skôr to dobré. Tučniaci sú skvelí, zábava to bola a asi najviac sa deti pobavili pri scéne na oslave, kde sa tučniaci šmýkajú dolu poschodiami ako na tobogáne. Objektívne možno skôr za tri, ale rodina sa dobre bavila, ja tiež, preto moje štyri berte ako rodinný priemer. Ono to vlastne v rámci žánru rodinný film – komédia, vlastne splnilo účel. Takže prečo nie? 80%. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Chachááá %-))) . . . Jako >dětský< film s >naučením< skvělé, ač je to jen taková legranda novoyorksky hollywoodská. Ale J.C. je prostě v roli polepšujícího se tatínka po svém výborný a ve svém živlu a tučňáci pinguínští jedni neskuteční! Nu ano, jinak je to plné >rodinných< klišátek, starých fórků (na které se ovšem musíte soustředit - třeba vyplavená koupelna - ale i tahle scéna je vlastně svým způsobem originální - viz plovoucí tučňák za prosklenými dveřmi), zápletka se zlým zoošéfem je trošku zavádějící, ale v rámci žánru tedy jestli něco (poučného) předhazovat hlupučkým malým dětičkám - tak raděj právě takhle! . . . Tři poctivé hvězdy tedy za film jako v rámci žánru takový a jednu navíc za TU ptačí havěť! Jak gagy svou pointou tak jejich animace je prostě rozkošná a dokonalá! - - - P.S. Samozřejmě moje hodnocení jako vždy ovlivnil i originální zvuk a formát obrazu - vidět to s blbým uhýkaným a blbě namixovaným českým dabingem (jo, párkrát jsem si na dvd jen tak z plezíru přepnul - hnus a hrůza) a ořízlým obrazem na nějakém tušašském trdlovizním (k)análu, asi bych byl trošku na rozpacích. Ale tak to holt je. - - - - - (Poprvé viděno 14.1.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 5261., komentář zde jako třistajednadvacátý - 15.1.2013) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ničím příliš vybočující zástupce povinné zaoceánské filmové položky, kterak neúplná rodina znovu ke štěstí přišla. Tentokrát ji bude tmelit šestice roztomilých tučňáků, které táta chladný obchodník zdědí po svém tátovi vášnivém cestovateli. Za kamerou stojí určitě zajímavý Mark Waters, před kamerou stárnoucí Jim Carrey (který už pár let není onou kasovní jistotou), jehož gumově pružná herecká maska stále funguje, ale už jen tak na půl. Stejně jako celá tahle rodinná limonáda. Vydržet se to samozřejmě dá, ale lidští i zvířecí hrdinové až moc spoléhají na ověřené vtipy a nesnaží se získávat u dětí (nedej, bože, jejich rodičů) nějaké ty body navíc. Prostě si to tu všichni povinně odkroutí, nabídnou prověřenou story a momenty, kdy tučňáci vyměšují a trápí je větry, což má být legrace, ale není (možná by byla, ale před dvaceti lety v dobách Ace Ventury). Takže poměrně svěžích momentů, kdy se podlaha muzea změní v tučňáčí skluzavku, je dost málo a momentů, kdy se nachytáme, že se mírně nudíme, vlastně docela dost!! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (16)

  • Když hraje pan Popper (Jim Carrey) se svými dětmi ve svém bytě hokej, má na sobě dres hokejového týmu Pittsburgh Penguins. Konkrétně jde o dres Sidneyho Crosbyho s číslem 87. (ČSFD)
  • Filmová adaptace vznikla volně podle knihy Richarda a Florence Atwaterových z poloviny 30. let. (Chickenka)

Související novinky

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

17.02.2012

Jeho kariéra už není, co bývala. Pan Popper a jeho tučňáci ale obstojně vydělali a právě natáčený kouzelnický souboj se Stevem Carellem The Incredible Burt Wonderstone rovněž vypadá na slušný úlet,… (více)

Reklama

Reklama