Reklama

Reklama

Tom Popper je rozvedený čtyřicátník, který pracuje jako velmi úspěšný realitní makléř. Zisk je na prvním místě, ale jeho děti už s ním nechtějí trávit víkendy a jeho bývalá manželka Amanda, do které je stále zamilovaný, začíná randit s novým mužem. Do toho umírá v Antarktidě jeho otec – dobrodruh, kterého si Tom jako malý chlapec příliš neužil. Otec mu jako dědictví mu poslal živého tučňáka a Tomovi nastaly problémy. Tučňák devastuje jeho luxusní byt a Tom ho chce poslat zpátky. Ovšem kvůli nedorozumění mu pošlou dalších pět tučňáků. Tomovi začínají krušné chvíle a to by se měl soustředit na získání restaurace V zeleni. Jeho nadřízení o ni mají eminentní zájem a na tom, zda ji Tom pro ně získá, závisí i jeho budoucnost. Rád by se stal spolumajitelem firmy, ale partnerství dostane jedině tehdy, když se mu podaří přemluvit majitelku k prodeji. Ta stále odmítá, protože nechce, aby její zaměstnanci, které považuje za součást rodiny, dostali výpověď a také nechce, aby nový majitel restauraci zboural a na jejím místě postavil další mrakodrap. Tom dělá, co může, ale situaci mu komplikují všudypřítomní tučňáci. Pozitivní na této situaci je, že jeho děti k němu díky tučňákům zase nacházejí cestu a tráví s ním více času než by si kdy dovedl představit. Dokonce i Amandě se zdá, že Toma z této lepší stránky vlastně neznala. Tom se s ní snaží zase sblížit a pozve ji na večeři do restaurace V zeleni. Poví jí, že tam chodívali jíst s otcem, když se na krátko vracíval z cest. Tom, ač se tučňáků chtěl původně zbavit, si je natolik oblíbí, že jim ve svém bytě zajistí téměř ideální podmínky k životu a tučňákům se dokonce podaří vyvést dva mladé. Má to však i negativní stránku a to tu, že jedno vejce se nechce vyklubat a Tom se doslova stane posedlým a vejce hlídá ve dne v noci. Jeho nadřízení ho propustí protože nechápou co se to s ním děje, už jim k ničemu není. Restauraci pro ně koupit nechce. O tučňáky má velký zájem také místní zoologická zahrada. Tom jim je nechce dát, ale když se dozví, že z vejce, na které čekal, se žádný tučňák nevyklube, je velmi zklamaný a tučňáky dá do ZOO a vrací se do práce. Dokonce to vypadá, že restauraci V zeleni pro své nadřízené získá. Ovšem tím, že se zbavil opeřených kamarádů, strašlivě zklamal svou rodinu, a když navíc najde zapadlý dopis od otce, ve kterém mu píše, že nejdůležitější jsou v životě děti a že on na to přišel příliš pozdě, uvědomí si Tom, jaké jsou doopravdy jeho priority. Namísto na tiskovou konferenci vyrazí s celou rodinou do ZOO, aby získal tučňáky zpět... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (469)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey už asi opravdu nemá do čeho šáhnout, když musí brát i takovéhle infantilní a naprosto sterilní filmy pro nejmenší. Zápletku s hnusně digitálníma tučňákama bych ještě snesl, ale to, že se z nich Watersovi podařilo vytěžit tak málo humorných situací už je horší. Je vidět, že Protivných sprostých holek a spol. vzal u něj čas. Ten už se hlavně začíná projevovat i na Carreyem a už mu držka prostě nepruží tolik jako dřív, což je průser, když se o to pořád zoufale snaží. Jenom doufám, že se Carrey ještě vzchopí a v podobných filmech, kde bych očekával spíše Kevina Jamese, už ho neuvdím. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Ááááá, zase tu máme další z filmů, který neví na co si hrát. Budu rodinný film nebo se u mě pobaví jen děti či dospělí? Kašlat na to, budu to střídat, aby se pobavil každý. A to je právě ten problém. Prvních pět minut vám jasně naznačí, že se hraje na dětskou notu, ale na to se zase řeší existencionální problémy úspěšného workoholika - prodejce nemovitostí, který mimo své peníze nemá nic jiného. Rozvedený a děti se střídají v názorech na to, jestli ho mají rády nebo ne. Do toho mu jeho otec odkáže v závěti dárek - nic jiného než tučňáka poslaného v ledničce obalené krabicí. Film zase spadne do dětského tónu, kdy se digitálnímu tučňákovy daří dělat takové vylomeniny, které by nedokázal ani dospělý, i kdyby se snažil a který se chová, jako by rozuměl lidské řeči a chápal podstatu věcí. Aby jich nebylo málo, tak za pár minut dorazí další várka a to se teprve začnou dít věci. Náhoda tomu totiž chtěla, že v ten samý večer má synek narozeniny a tučnáci se mu tááák líbí. A přece synkovi neodepřete šest tučňáků, i když to nedává smysl... Jo a hraje v tom babička z To je vražda, napsala. Vypadá to, že ještě žije, ano. Nakonec to dobře dopadne, otec se poučí, rodinka se dá dohromady, byznys taky klapne. Alespoň to tak vypadalo, když jsem přeskákal až na konec. Protože na tohle se nedá dívat. Ztráta času. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jedna sa o neskodnu komediu so zvieratkami, v ktorej nejakou nahodou hra hlavnu ulohu Jim Carrey. Najviac ma na filme fascinovala ocividna snaha scenaristov o co najlogickejsie vysvetlenie dovodu, preco musi mat Jim u seba po cely film tych dnes tak popularnych tucniakov. Musim povedat, ze sa im to podarilo celkom zmysluplne, ale je skoda, ze svoju namahu radsej nevenovali vymyslaniu roznych gagov alebo situacii v ktorych by mohol Jim predviest svoje grimasy. Kedze Jimova postava je suchar, tak az na par momentov, ktore si jednoducho odpustit nemohol, tu skoro nic nepredvedie. Vysledkom je tuctova komedia, ktora sice nenastve (ziadna postava nie je otravna), vdaka kratkej stopazi rychlo ubehne, ale usmev na tvari mi vyvolala asi iba dvakrat. Jima je na taketo tuctove filmy skoda. 5/10. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Vždy mne fascinovala gumovost Jima Carreyho, přivítal bych začátek nového dne s úsměvem Carly Gugino, rodinná ponaučení zvládám bez větších problémů a potácející se grupa tučňáků mne nemůže urazit. Tentokrát se však tyto atributy smíchaly tak podivně, že jsem se nepříjemně ponudil a spontánně jsem začal provádět zběsilé výpočty slovních úloh na téma, kolik jsem viděl stejných filmů (bez tučňáků) s méně okoukanými tvářemi a lepším výsledkem. Rozhodně jich bylo víc, než těch slabších. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

...SE UPNOU NA ČLOVĚKA, JAKOBY BY TO BYL TUČŇÁK A PERMANENTNĚ SE POHYBUJÍ V JEHO PŘÍTOMNOSTI. PŘI NIŽŠÍCH TEPLOTÁCH JSOU KLIDNĚJŠÍ A POSLUŠNĚJŠÍ....... /// O tom, jak podivný dědictví udělá z Jima Carreye lepšího tátu, polepšenýho manžela a tak nějak celkově lepšího člověka. Stačilo k tomu jen 6 (až 8) tučňáků, kteří sním bydlej v New Yorským 5ti hvězdičkovým bytě. Sice to nejsou takový machři, jako ti z Madagaskaru (ani drsňáci z Batmana), ale pár fórků taky vymyslej. Hlavně díky nim je to taková lehce nadstandartní rodinná pohodovka, kterou si užijí i děcka. A jestliže nudu zahání medvídek mýval, na rozvrácený manželství prej zabíraj.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Každý ráno vstávám s tučňákem (Manželka? Nepřemejšlel jsem...). 2.) Chceme si s klukama (i holkama) nacvičit nějaký choreo (tučňácký). 3.) Viděl jsem hada srát, žábu bušit pěstí do skály, koně blejt, ale lítat tučňáka.... 4.) Knížku od Richarda a Florence Atwaterových (Mr. Popper's Penguins) číst nebudu. 5.) Thx za titule ,,Tibro“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Galerie (37)

Zajímavosti (16)

  • Ve filmu se objeví i obraz nakreslený samotným Jimem Carreym, který si léčí své deprese a nešťastné období právě malováním. (Mafyn)
  • Zo sedemnástich existujúcich druhov tučniakov bol vybratý druh gentoo. (drake31)
  • Když hraje pan Popper (Jim Carrey) se svými dětmi ve svém bytě hokej, má na sobě dres hokejového týmu Pittsburgh Penguins. Konkrétně jde o dres Sidneyho Crosbyho s číslem 87. (ČSFD)

Související novinky

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

17.02.2012

Jeho kariéra už není, co bývala. Pan Popper a jeho tučňáci ale obstojně vydělali a právě natáčený kouzelnický souboj se Stevem Carellem The Incredible Burt Wonderstone rovněž vypadá na slušný úlet,… (více)

Reklama

Reklama