Reklama

Reklama

V zemi krve a medu

  • USA In the Land of Blood and Honey (více)
Trailer

Pŕíběh o lásce, který se odehrává na pozadí války v Bosně... Během bosenské války, je zajatá Ajla přivedena s dalšími ženami do srbského tábora, aby sloužila vojákům. Velitel zajateckého tábora Danijel zjistí, že Ajla je dívka, se kterou se kdysi setkal v nočním klubu a zamiloval se do ní. Snaží se ji diskrétně  chránit. Jejich  láska znovu vzplane, ale mohou si navzájem věřit? Režijní debut herečky Angeliny Jolieové se soustřeďuje na to, jak válka ovlivňuje morální a emotivní stránku jedinců. (TV JOJ)

(více)

Diskuze

sid1982

sid1982 (hodnocení, recenze)

Dadel: ty budeš hodně vymytej mozeček:) za prvé Srbů znám víc než dost abych mohl soudit, zadruhé napsat o nějakém národu, že jsou to primitivové může jen naprostej chudák, za třetí reálie o Kosovu by sis asi měl dostudovat ty ... ps: divím se, že se ti ten film líbí, když tam hrajou hlavní role srbští herci :D na primitivy by ses přece nekoukal ne?

 

Týnidlo: že tu někdo uráží celej národ to ti diskuzi neznechutí, ale když někdo napíše pravdu tak ano? Ostatně komentáře k filmu hovoří jasně, ten kdo ve filmu hledá  fakta naprosto film odsuzuje, kdo se spokojí jen s dějovou linií občas hodnotí film kladně... já jsem schopen svá tvrzení o válce v YU podložit desítkamí důkazů a odkazů, ale co vy?!!!

Týnidlo

Týnidlo (hodnocení, recenze)

Dadel: Napsal jsi to nádherně:)... jen dodám, že už nemohu dodat nic:)! Takovýhle věci hned člověku znechutěj diskusi...

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Týnidlo: Zase na něj nebuď tak přísná. V jeho věku je přirozený odpor proti establishmentu a oficiálním informacím a příklon k extremistickým subjektům typu ČSAF nebo DSSS. Když pak představitelé těchto subjektů začnou hlásat, že např. "Kosovo je Srbsko", tak takoví mladí nevyvinutí jedinci neznalí historických faktů takové tvrzení pokládají za pravdivé, protože je pronesl jejich životní vzor. A pak začnou všude Srby podporovat, ačkoli jim do té doby byli ukradení. Takže si nemyslím, že by sid1982 nebyl normální. To je přirozený vývoj osobnosti, až bude starší, tak pochopí.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Ale Srbové JSOU národ primitivů, to je prostě fakt, to ani není třeba propagovat

sid1982

sid1982 (hodnocení, recenze)

Dadel: no krom toho, že nám zase vnucuje myšlenku zlých Srbů a nikdy neexistujících koncentračních a znásilňovacích táborů, bez ohledu na to kdo vlastně válku v BiH začal (stačí si jen přečíst, která strana odmítla všechny mírové dohody...) tak vlastně nepropaguje vůbec nic :D

sid1982

sid1982 (hodnocení, recenze)

Pafl: ale ano ... pokud ne pak zřejmě považuješ i Hostel, za reálný obraz Slovenska :D

Entef

Entef (hodnocení, recenze)

Film jsem viděla...scénář má plno chyb a nedostatků. Mnohdy je nelogický (nebo jsem se přehlídla). Válečných filmů jsem viděla hodně, ale toto bych za dobře zpracované válečné drama určitě neprohlásila. Herci nic extra nepředvedli. Tváří se pořád stejně a to ve všech situacích, takže jejich emoční stavy (hlavně u Alji) vypadají pořád stejně. Asi jsem se špatně vyspala, ale film mě nebavil, celkem jsem to protrpěla. Nevypla jsem to jen kvůli následné objektivitě. 

Haretix

Haretix (hodnocení, recenze)

Pokud budete mít možnost film vidět, neváhejte. Jedná se o velmi dobře zpracované válečné drama s trochou té romantiky, ale to hlavní tedy příběh Danijela a Alji je tu výtečný, Při některých scénách zamrazí a nutí se zamyslet nad tím co se tehdy v minulosti odehrávalo. Navíc film doprovází příjemná hudba a režijní počin se Angelině povedl sakra dobře. 

Jediné mínus je celková délka filmu.

Haretix

Haretix (hodnocení, recenze)

S velkou radostí vám přináším novinku o filmu Angeliny, který režírovala a u nás se objeví pod názvem V zemi krve a medu, tento film se objeví na letoším ročníku Febiofestu.


Program:

23.3.12 - CINESTAR ANDĚL - 12. SÁL, ČESKÁ TELEVIZE - MADE IN USA
18:15

24.3.12 - CINESTAR ANDĚL - 12. SÁL, ČESKÁ TELEVIZE - MADE IN USA
23:15

26.3.12 - CINESTAR ANDĚL - 12. SÁL, ČESKÁ TELEVIZE - MADE IN USA
15:45

Pafl

Pafl (hodnocení, recenze)

A já si dovolím oponovat názoru Brygmi. Ten film je mimořádně působivý a řemeslně brilantní. Řeči o jednostrannosti jsou "politicky" pochopitelné, ale věcně, pokud jste ten film doopravdy viděli, mimo. Rozhodně doporučuju.

ctirlistek

ctirlistek (hodnocení, recenze)

Já jsem teda zvědavý jaká je angelina režisérka a české titulky ještě nejsou.

Brygmi

Brygmi (hodnocení, recenze)

Protoze tak spatny film jsem uz dlouho nevidela. Jolie je proste aktivistka a ne reziserka a na tom filmu se to vyrazne podepsalo. Tema je sice zajimavy, ale film nedokaze pracovat s pribehem, nevypada dobre, herecky vykony taky spis prumer, stval me strasne jednoduchoucky pohled na komplikovanou valku (proste ti jsou jasne zli a ti jsou jasne chudacci) a Balkan taky kamsi zmizel. 

Brygmi

Brygmi (hodnocení, recenze)

Ja uprimne doufam, ze to do distribuce k nam nepujde. Jeste tak bych zvladla, kdyby to slo na Jednom svete, tam to i celkem sedne.

Haretix

Haretix (hodnocení, recenze)

Milwa: Spíše než v kině tak velká šance film vidět bude v létě ve Varech, takové snímky se tam promítají.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Milwa: na české distributory nesmíš tolik spěchat. Půl roku = žádná doba.

Milwa

Milwa (hodnocení, recenze)

hmmm, tak pro jistotu to u nás vůbec nepoběží, nádhera:( A pak nemá člověk stahovat:(

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

tak ono to ještě nevyšlo a oni už to hodnotí na CSFD ? :(|

Haretix

Haretix (hodnocení, recenze)

nojby.bloger: Proč by to nebylo dobré koukej na Kathryn Bigelow a mimo jiné Angelina v nedávném rozhovoru řekla, že při psaní scénáře si prošla mnoho dokumentů o válce.

Dále je tu i nominace na Zlaté Glóby za Nejlepší cizojazyčný film, což už taky o něčem vypovídá.

Nattynax

Nattynax (hodnocení, recenze)

nojby.bloger už dokonce ví, že se mu film líbí na dvě hvězdy, ačkoliv ho ještě neviděl :)

Nattynax

Nattynax (hodnocení, recenze)

Darken01: Četla jsem, že Angelina natočila film ve dou verzích - v angličtině i v původním jazyce. A mně osobně je jedno, jestli film natočí Američani, Francouzi nebo Eskymáci. Důležitý je výsledek.
Trailer vypadá opravdu zajímavě, jsem ale hodně zvědavá na scénář....

Darken01

Darken01 (hodnocení, recenze)

Trailer dle mého velmi povedený a na mě dýchlo to čím mě vždy Angelina Jolie okouzlí svým výrazem v dramatických rolích zhrzené  ženy...Každopádně její debut jako režisérky a pokavaď se nemýlím i jako scénáristky bude určitě zajímavý, teď už jen otázka jakým směrem " UP and DOWN" ????
Akorát jedna vaad na kráse.Proč točí filmy u rusku a jiných specifických etnikách američani??A když už tak proč né v originálním jazyce, ale v angličtině ? To je  dle mého velká chyba...

moviesfan

moviesfan (hodnocení, recenze)

Tohle vypadá velmi zajímavě. Jsem zvědavý, jak se s tím Angelina popasovala.

Související novinky

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Proč Gravitace nepřitáhla Downeyho a Angelinu?

Proč Gravitace nepřitáhla Downeyho a Angelinu?

22.02.2014

Alfonso Cuarón se s loňskou Gravitací piplal mnoho let. Film měnil studiový dohled a složitě se pro něj vyvíjela nová filmařská technika, výraznými změnami potom prošlo i obsazení. Dvě stěžejní (a… (více)

Angelina Jolie dohlíží na zajatecký tábor

Angelina Jolie dohlíží na zajatecký tábor

21.12.2012

Loni si vyzkoušela režii v balkánském romantickém dramatu V zemi krve a medu... a zdá se, že se jí za kamerou líbilo. Právě totiž rokuje se studiem Universal o režii filmu Unbroken. Půjde o adaptaci… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Reklama

Reklama