Reklama

Reklama

V zemi krve a medu

  • USA In the Land of Blood and Honey (více)
Trailer

Pŕíběh o lásce, který se odehrává na pozadí války v Bosně... Během bosenské války, je zajatá Ajla přivedena s dalšími ženami do srbského tábora, aby sloužila vojákům. Velitel zajateckého tábora Danijel zjistí, že Ajla je dívka, se kterou se kdysi setkal v nočním klubu a zamiloval se do ní. Snaží se ji diskrétně  chránit. Jejich  láska znovu vzplane, ale mohou si navzájem věřit? Režijní debut herečky Angeliny Jolieové se soustřeďuje na to, jak válka ovlivňuje morální a emotivní stránku jedinců. (TV JOJ)

(více)

Videa (12)

Trailer

Recenze (82)

Morholt 

všechny recenze uživatele

O Angelině Jolie nemám vysoké mínění ani jako o herečce, takže k jejímu režijnímu debutu jsem přistupoval se skepsí. Ale lákalo mě téma, takže šanci jsem tomu dal. A nedopadlo to zase tak zle. Ten motiv zakázané lásky byl sice unavující, ale jinak to podání bosensko-srbského konfliktu bylo řádně syrové i realistické a i když to nebylo tak intenzivní, jako podobně laděné As If I Am Not There, dokázal se film v určitých momentech zavrtat pod kůži. Druhou věcí je jednostrannost, se kterou Jolie na balkánskou válku nahlíží. Tohle a nepochopení mentality mě dlouhodobě rozčiluje, ale to je vesměs problém všech amerických režisérů točících filmy o evropských konfliktech, takže to bych zase tolik nevyčítal. Celkově příjemné překvapení se slušnými výkony vesměs neznámých herců. Jisté rezervy tu samozřejmě jsou, ale nemyslím si, že by ta vlna kritiky byla zasloužená. 65% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Goran Montekovič a Šehrezáda Kapuletovičičová v zemi krve a smrdí aneb jak to vypadá, když vyrachtané hollywoodské kravce vypadne z huby stříbrná lžička, se kterou si ještě před chvíli ťukala o své porcelánové zuby při přemýšlení, kam toho svého tolik angažovaného harlekýna vlastně naprat. Ta bohužel dopadla na Barbie mapě válečných konfliktů rovnou k Sarajevu, a tak tu máme naprosto nestranný pohled (Kmotře, už to nehul!) na zlé, sadistické Srby, kteří se mstí snad ještě za Kosovo pole a masakrují ubohé mohamedány rychleji, než byste řekli Naser Orič. Nepochybuji, že nad tím nejedna stokilová americká hospodyňka, která si z dějepisu pamatuje akorát to, kdy má začít péct krocana, vydojí mastnou slzu, no a my ostatní, nevzdělaní romantici, si tohle šoupnem hned vedle pohádek o hodném Nelsonovi! ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

Režijní debut Angeliny Jolie je překvapivě zralý a ... překvapivě brutální. Musím uznat, že Angelina má docela koule, když se nekompromisně pustila do takové látky a vlastně mi vůbec nevadí, že jde o naprosto neobjektivní počin. Extrémně vyhraněné situace lze nejúčinněji vytvořit právě v extrémně vyhraněných dobách, a některé nejsilnější scény si lze jen těžko představit v jiném kontextu. Náckové jsou už dost profláknutí, Kambodža je příliš daleko, sci-fi je pro sraby. Celková kvalita je sice dost nevyrovnaná snad ve všech ohledech, kolísá režie, scénář, dialogy i herecké výkony, je ale nutno říci, že paní režisérka-scénáristka-producentka rozhodně není takový břídil, jak bychom mohli čekat. Uvědomuju si ale, že kdybych byl Srb, tak si asi strhnu ze stěn pokojíčku všechny plakáty Lary Croft. Do budoucna bych doporučoval trochu slevit ze spasitelských ambic, možná se pak bude tvořit líp. ()

Haretix 

všechny recenze uživatele

Výborný režijní debut Angeliny Jolie. Je vidět, že si nastudovala hromadu materiálů a ve filmu to dobře poskládala. Co se týče herců tak perfektní výkon Zany Marjanovic a Gorana Kostice, kterým skvěle sekunduje Rade Serbedzija. Objevují se scény při kterých mrazí a po dlouhé době se mi stalo, že i dochází na slzy, zejména v jedné scéně v půli filmu. Jediný záporný bod je tu za délku filmu, 127min je sakra dost i přesto krásné 4*. Jolie velmi překvapila :) ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Kladná zpráva je, že produkci si téměř přebrali Bosňané, hudba je skutečně balkánská, exteriéry snad opravdu balkánské. Špatná zpráva je, že to točila panenka s velkýma kozama z Hollywoodu, která celé dětství sledovala podobné akční sračky v televizi. Válku o Bosnu nám tedy podává způsobem: Velké násilí na ženách a neustálé znásilňování, Velká akce a romantika hodná Romea a Julie včetně tragického konce. Scénář té pipině občas sklouzne do naprosté nesrozumitelnosti, iracionálního jednání hrdinů a moc by mě taky zajímal názor srbských diváků. 3* dávám půvabné Zaně Marjanovic, nikoliv Angelině. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (11)

  • Pracovní název snímku, pod kterým natáčení v roce 2010 probíhalo, byl United Love Story, tedy Společný příběh lásky. (oje)
  • Názov filmu sa objaví v siedmej minúte. (Johnny.ARN)
  • Srbští herci prý čelili výhružkám ze strany svých krajanů a obdobně na tom prý byli i členové štábu včetně režisérky Angeliny Jolie. (JoranProvenzano)

Související novinky

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Proč Gravitace nepřitáhla Downeyho a Angelinu?

Proč Gravitace nepřitáhla Downeyho a Angelinu?

22.02.2014

Alfonso Cuarón se s loňskou Gravitací piplal mnoho let. Film měnil studiový dohled a složitě se pro něj vyvíjela nová filmařská technika, výraznými změnami potom prošlo i obsazení. Dvě stěžejní (a… (více)

Angelina Jolie dohlíží na zajatecký tábor

Angelina Jolie dohlíží na zajatecký tábor

21.12.2012

Loni si vyzkoušela režii v balkánském romantickém dramatu V zemi krve a medu... a zdá se, že se jí za kamerou líbilo. Právě totiž rokuje se studiem Universal o režii filmu Unbroken. Půjde o adaptaci… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Reklama

Reklama