Reklama

Reklama

Jamie vaří rychlovky

(pořad)
  • Velká Británie Jamie's 30 Minute Meals
Reality-TV / Rodinný
Velká Británie, 2010, 20x25 min

Režie:

Martha Delap

Účinkují:

Jamie Oliver
(další profese)

Obsahy(1)

Kuchařská show jednoho z nejznámějších šéfkuchařů bez čepice, sympatického Jamieho Olivera. V této sérii se snaží ukázat, že i za pouhou půlhodinu se dají uvařit vynikající a chutné pokrmy... (oficiální text distributora)

Recenze (29)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nápadité, inspirativní, slinotvorné. Ale ať mi ten dealer olivového oleje ukáže, jak v té půlhoďce ještě stihnout nákup surovin, umývání nádobí a úklid kuchyně.. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Díky za nekonečnou inspiraci a tisíce litrů polknutých slin. Jen by to chtělo občas použít vodu i na mytí:-) ()

Ant 

všechny recenze uživatele

A tímto se z Jamieho stává můj nový idol. Slyšet ho, jak si pohrává s angličtinou a všemožnými způsoby popisuje chutě jídla, je snad ještě větší lahoda než jídla samotná. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Koukám ráda na pořady o vaření, ale Oliver mi vadí. Není mi sympatický. Vaří z potravin, které povětšinou sice znám, ale některé fakt ne... Namachrovaný frajírek a jasně, že vím, že dokázal toho hodně, že se zasadil o lepší stravu ve školních jídelnách a byl v tom úspěšný ... No já jeho pořady vždycky přepnu jinam. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jak který díl. Je vidět, že Jamie ví, co dělá, a že se pokouší skutečně spoustu věcí si ulehčit a zrychlit, takže tacos, placky apod. už má koupené dopředu z obchodu, rýži kupuje předvařenou, aby byla co nejrychleji, a časem zjistíme další "zjednodušující" vzorce. Oněch dvacet dílů je ale moc - časem se začíná opakovat a jídla už nevynikají originalitou, jde prostě o směs těstovin, omáčky a zeleniny, případně rýže, omáčky a zeleniny, a vše vypadá na jedno brdo. A rovněž přesně, jak píše Košoun - už se zde nemluví o přípravě, už se zde nerozebírá mytí nádobí, a hlavně spousta ingrediencí je hodně exotických a v českých zemích nedosažitelných. A co mě uzemnilo, jak kuchař jeho renomé používá mikrovlnku! ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Jamie Oliver je už jakousi legendou televizního kuchtění. Alespoň podle jména ho zná snad každý. V tomto konkrétním pořadu dokazuje, že se dá vařit rychle, chutně, zdravě a přestože si nekoupíte jako ingredience klasické české šmakulády s hromadou "éček" a náhražek, tak vás to nemusí stát majlant. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Jako jo, Jamie je profík. Kam se na něj hrabe ten patlal Babica, etc. Ale hrozně mi vadí, že jeho recepty jsou v českých luzích a hájích v podstatě neuvařitelný, pokud nechcete dát tisíce korun za spešl ingredience. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Cyklus "Jamie vaří doma" se mi líbí víc, ale ani tento není špatný. Nasekat do všeho hrst feferonek, to chce vážně kuráž. A taky by mě docela zajímala Jamieho žena, která je dle jeho slov už 7 let soustavně těhotná :-) ()

markyz. 

všechny recenze uživatele

Žádná příručka, žádná encyklopedie světa, kuchařky nebo i jiný pořady o vaření ti nepomůžou v životě jako Oliver. Radost pohledět a konečně i z obyčejných lidí může bejt doma skvělej kuchař! ()

J.Bourne 

všechny recenze uživatele

Jamie opět nezklamal. Skvělý nápady, skvělý recepty a na jeho kuchařský umění je radost pohledět..V týhle serii mě baví to jak se s ničim nepatlá, používá mikrovlnku, robota atd..Hrc frc a stejně by se šlověk užral k smrti. Už sem si dokonce jedno jídlo udělal..a bomba, takže 5 hvězd. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Sice to nepatří mezi mé nejoblíbenější relace s Jamiem, ale oceňuju účelnost. Krásně uvařit za doslova pár minut, to je umění mistrů. A právě jeden takový nám to ukázat chce a navíc... zjistíme, že to není nic těžkého, jak se může na první pohled zdát. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Jamie vás nenaučí, jak vařit pořádně, ale jak vařit rychle. Všechno do mixéru. Často je půl hodina dostatečná, někdy to ale šidí pořádně. Ačkoli je to jeden z lepších Jamieho pořadů, žádný zázrak to taky není, když strčil klobásu (měkký salám) do mixéru, tak na mě taky šli mrákoty. A když rozřízl hovězí svíčkovou vejpůl, ten nejdražší kus masa, jen aby se udělal rychleji, tak mě to utvrdilo, že tohle na 4* nestačí. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Jamie je ďábel. Během půlhodiny uvaří několik chodů a ještě zvládne pobavit diváky. To vše v pohodovém tempu a s neskutečným nadšením, které z něj doslova sálá i skrz tu obrazovku. Tady není o čem. Five stars. ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

Jako moc se mi ta jídla líbí, vždy se mi sbíhají sliny (a to i nad jídly, u kterých bych to neočekával, doslova bych od Jamieho ochutnal COKOLIV, a to jsem docela vybíravý). Líbí se mi i sympatický elán Jamieho, je vidět, že vaření je jeho skutečná vášeň a láska... Navíc mě fascinuje jeho posedlost chilli a oliváčem :). Kazí mi to dvě věci, za které každou strhávám 1* z výsledného hodnocení: 1) nevěřím, že by kdokoliv celé to menu zvládl udělat za 30 minut, možná s dokonalou přípravou, ale ta také minimálně 30 minut zabere. a už vůbec nemluvím o závěrečném uklízení, protože Jamie na jeden chod spotřebuje více nádobí, než já za 14 dní. 2) v našich podmínkách je většina pokrmů téměř nerealizovatelná, pokud nechcete strávit celý den po obchodech a shánět kdejaké speciality, které v Británii běžně mají v supráči. A zajisté nechceme vařit jako Babice stylem "když nemáte sezamový olej, tak tam dejte slunečnicový". Prostě skvělý pořad pro inspiraci, ale že bych podle toho mohl smysluplně uvařit, to říct nemůžu. ()

Drakenovec 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že Jamie je vynikajíci kuchař a umí opravdu dobře vařit. Tento pořad se mě zaujal zatím asi nejvíc, když to srovnávám s různými českými pořady o vaření. ()

redwik 

všechny recenze uživatele

Prestaňte si už čítať tento komentár a bežte si radšej niečo dobré uvariť. Za čas strávený čítaním by ste si stihli pripraviť chutný burger, urobiť skvelé cestoviny s rajčinovo-mäsovou omáčkou alebo mleté rezne s uhorkovým šalátom. Mnoho receptov sa mi z tohto seriálu veľmi páčilo, a to z viacero dôvodov: jedlo vyzerá byť chutné, zdravé, je urobené rýchlo a jednoducho. Ideálne pre študentov alebo pre mamičky s malými deťmi. Už sa neviem dočkať, ako si zajtra niečo od Jamieho urobím. ()

Reklama

Reklama