Reklama

Reklama

Jamie vaří rychlovky

(pořad)
  • Velká Británie Jamie's 30 Minute Meals
Reality-TV / Rodinný
Velká Británie, 2010, 20x25 min

Režie:

Martha Delap

Účinkují:

Jamie Oliver
(další profese)

Obsahy(1)

Kuchařská show jednoho z nejznámějších šéfkuchařů bez čepice, sympatického Jamieho Olivera. V této sérii se snaží ukázat, že i za pouhou půlhodinu se dají uvařit vynikající a chutné pokrmy... (oficiální text distributora)

Recenze (29)

redwik 

všechny recenze uživatele

Prestaňte si už čítať tento komentár a bežte si radšej niečo dobré uvariť. Za čas strávený čítaním by ste si stihli pripraviť chutný burger, urobiť skvelé cestoviny s rajčinovo-mäsovou omáčkou alebo mleté rezne s uhorkovým šalátom. Mnoho receptov sa mi z tohto seriálu veľmi páčilo, a to z viacero dôvodov: jedlo vyzerá byť chutné, zdravé, je urobené rýchlo a jednoducho. Ideálne pre študentov alebo pre mamičky s malými deťmi. Už sa neviem dočkať, ako si zajtra niečo od Jamieho urobím. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jak který díl. Je vidět, že Jamie ví, co dělá, a že se pokouší skutečně spoustu věcí si ulehčit a zrychlit, takže tacos, placky apod. už má koupené dopředu z obchodu, rýži kupuje předvařenou, aby byla co nejrychleji, a časem zjistíme další "zjednodušující" vzorce. Oněch dvacet dílů je ale moc - časem se začíná opakovat a jídla už nevynikají originalitou, jde prostě o směs těstovin, omáčky a zeleniny, případně rýže, omáčky a zeleniny, a vše vypadá na jedno brdo. A rovněž přesně, jak píše Košoun - už se zde nemluví o přípravě, už se zde nerozebírá mytí nádobí, a hlavně spousta ingrediencí je hodně exotických a v českých zemích nedosažitelných. A co mě uzemnilo, jak kuchař jeho renomé používá mikrovlnku! ()

Reklama

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Jamie vás nenaučí, jak vařit pořádně, ale jak vařit rychle. Všechno do mixéru. Často je půl hodina dostatečná, někdy to ale šidí pořádně. Ačkoli je to jeden z lepších Jamieho pořadů, žádný zázrak to taky není, když strčil klobásu (měkký salám) do mixéru, tak na mě taky šli mrákoty. A když rozřízl hovězí svíčkovou vejpůl, ten nejdražší kus masa, jen aby se udělal rychleji, tak mě to utvrdilo, že tohle na 4* nestačí. ()

XTrader 

všechny recenze uživatele

Dost lidí říká, že je tyhle suroviny problém u nás sehnat, ale to přece není vůbec pravda. V UK je nabídka lepší, to stoprocentně, ale za posledních 10 let se to docela srovnalo a i u nás se dá ledacos koupit. Nedávno si kamarád stěžoval, že viděl super recept, ale kde má sakra shánět hoisin omáčku? No, má ji každý Albert :). Je to o tom vylézt z ulity a dívat se kolem sebe i na jiné věci, než jsem byl zvyklý. Z těch méně dostupných surovin se pak dá skoro vše koupit přes net, já dělám třeba jednu velkou objednávku asijských specialit (mirin, dashi a tak) každých pár měsíců a mám doma vše, co se v normálním obchodě nedá sehnat. Takže to není problém, sehnat se dá cokoli, jen se snažit. Největší přínos ale vidím spíše ve změně pohledu na čas potřebný k vaření. Jsem chlap, takže vařím když chci, ne když musím. A díky jeho pořadům jsem změnil pohled a nemám problém pro ženu uvařit třeba i dobrou večeři, protože se to dá stihnout. Nevařím třeba přesně krok za krokem podle něj, ale beru si inspiraci z principů, kombinací nebo surovin. A nádobí? To jen opláchnu a dám do myčky. Ale uznávám, jsem chlap, takže občas (dobře no, skoro vždycky) na to zapomenu a do myčky to dává moje drahá žena. ()

Mr.nachos 

všechny recenze uživatele

Asi jsem divná, ale mě se tohle nelíbí. A to je Jamie můj oblíbenec. Ale už to prostě není to, co to bývalo. Není to takové uvolněné, pohodové a nenásilné jako dřív. Přijde mi, že to je jen takový "rychle smontovaný pořad na udržení popularity". Ale vzhledem k tomu, že jsem jediná, tak je chyba pravděpodobně u mě. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama