Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodina Gwen je sice bohatá, ale rodiče dceru zcela ignorují a přehlíží, a dokonce i většina služebnictva ji utlačuje. Gwen je proto velmi nešťastná a osamělá. Otce zajímá pouze jak vydělat peníze, matka se stará jen o vlastní pohodlí a postavení ve společnosti. Jednoho dne však služčina bezohlednost způsobí rodinnou krizi, a tak alespoň mohou všichni přemýšlet, co je pro ně doopravdy důležité... (ČSFD)

(více)

Recenze (5)

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Milý film o trochu rozmazlené holčičce, která by chtěla společnost a přátele, ale všem je jen na obtíž. Druhá polovina filmu, kde se její představy v blouznění spojí dohromady připomíná Čaroděje ze země Oz. Mary Pickfordová dokázala zahrát malou holčičku velmi přesvědčivě, pohyby, mimikou, ostatní postavy byly také výrazné a dobře zahrané. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Vážně byla Mary Pickford takhle malinká? Ve třiceti hrát dvanáctiletou je docela hardcore. Ale hrát umí, to ano. Rozjeté to je slibně, děj je jednoduchý a pochopitelný, ale v druhé polovině se to zvrhne ve fantasmagorii halucinující holčičky (psychedelické!), která je spíš obskurní než zábavná. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých lepších filmov Mary Pickford. Zásluhu na tom má aj talentovaný režisér a dobrý scenár. Piata recenzia. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

První film ve kterém Mary ztvárnila dětskou roli. A byl z toho fenomenální úspěch. Při natáčení jí bylo 24 let a hrála 11-letou. Může to působit podivně, ale výsledná proměna dopadla až pozoruhodně dobře. Předně, Mary byla výborná herečka a s rolemi sympatických diblíků už měla své zkušenosti. Filmu se chopil Maurice Tourneur, což byl jeden z vůbec nejtalentovanějších filmařů své doby, a na filmu je to sakra znát. Tvůrci si navíc dali tu práci aby Mary ve filmu působila ještě menší než ve skutečnosti byla. Angažovali vysoké herce, přizpůsobili scénu a velikost dekorací i kompozici záběrů... asi tak jako u hobitů v Pánovi prstenů. Chápu, že ne každého zaujme příběh malé holky lapené ve zlaté kleci. Ale jeho zpracování snese nejpřísnější měřítka své doby. Pro přátele němého filmu jde o povinnou četbu. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama