Reklama

Reklama

Série(11) / Epizody(92)

Obsahy(1)

Do hlubin času a prostoru nekonečného vesmíru. Od velkého třesku až po hledání života v hlubokém vesmíru. Z miniaturního bodu menšího než atomová částice vzniklo něco, co dnes nazýváme vesmírem. Vývoj galaxií, které dnes máme nad hlavami, trval miliardy let. Od objevu první planety obíhající kolem jiné hvězdy, bylo doposud rozpoznáno na stovky dalších slunečních soustav. V naučném dokumentu Jak funguje vesmír prozkoumáme nejen zrod vesmíru, ale podíváme se i na planety a jejich měsíce, které se jeví jako vhodné pro vznik života. Černé díry, supernovy, obrovské koule žhavého plynu, osamělé ledové světy a mnoho dalšího krásného a neuvěřitelného... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Vizuálně krásné. Informace srozumitelně, svěže podané. Dabing tu vyjímečně dobře sedí a celých 40minut sedím a kochám se. Samozřejěm tam jsou i všeobecně známé věci, ale všechno je tak hezky, laicky vysvětlené, díky tomu to nevyvolává dojem nedosažitelného, ale pěkně pomalu nabaluje znalosti a necíte se přehlceni. Dokreslující hudba je příjemná. ()

chimeracerberus 

všechny recenze uživatele

Nechápem, prečo sa jedná o takto veľmi “zabudnutý“ seriál. Je úplne jedno ktorou časťou seriálu začnete, lebo v každej sa rozpráva o inom. Mňa na prvý pohľad zaujala počítačová grafika. Bola tak názorne jednoduchá, ale pritom tak dejovo prispôsobená, že by som si asi len ťažko vedel predstaviť Slnko, ako pred skonaním svojho života pohltí zem. Ale aby ste si nemysleli, že je všetko v tomto seriáli počítačové. Nájdete tam princípy strojov, ktoré napodobňujú vesmír u nás na zemi. Ako príklad spomeniem tokamak, alebo simulátor magnetického poľa zeme s tekutým jadrom. Všetko to je vysvetlené spôsobom, ktorý podľa mňa pochopí každý. V každom diely Vás nútia rozmýšľať nad našou existenciou a aká veľká súhra náhod stvorila našu Zem. Po prebratí všetkých týchto myšlienok som sa rozhodol nasledovne: HUDBA:7/10 * ORIGINALITA:8/10 * LOGICKOSŤ:10/10 * DEJ:10/10 * EFEKTY:9/10 ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Za poslední roky zažívají dokumenty přistupující k látce formou "škola hrou" menší boom. Díky pokročilým technologiím je možné dění jak na Zemi, tak ve vesmíru vykreslit těmi nejatraktivnějšími barvičkami, efekty a podrhnout tak velkolepost a důležitost vyprávěné látky. Informace podané tímto seriálem se značně překrývají s předešlými, tematický příbuznými dokumenty, avšak právě zde, ještě spolu s Into The Universe with Stephen Hawking jsou podány tou nejzábavnější, nejpůsobivější a také nejsrozumitelnější formou. Zejména první polovina seriálu je skutečně natolik fascinující a podmanivá, že zaujme člověka nehledě na to, zda ryzí informaci podanou seriálem již zná, či zda ho opravdu (ne)zajímá a to je asi ten nejlepší způsob, jak vzdělávat široké masy lidí... Jak funguje vesmír pro mě představuje nejvíce fascinující, záživný a podmanivý dokument, jaký jsem kdy viděl. 9/10 ()

regressiv 

všechny recenze uživatele

Možno si vravíte, čo to ten hviezdny prach je. Pravda je taká, že hviezdnym prachom ste vy sami. Každý atóm vášho tela totiž vznikol v búrlivom jadre hviezdy. Atómy z vašej ľavej ruky možno pochádzajú z inej hviezdy ako atómy z tej pravej, ale v podstate ste dieťaťom hviezd. Vaše telo tvorí uhlík, kyslík, v krvi vám prúdi železo. Všetky tieto prvky museli kedysi dávno vzniknúť pri explózii hviezd. Iný spôsob neexistuje :) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Přenádherná počítačová animace, působivá hudba a hlavně plno strašně zajímavých informací o fungování vesmíru. To celé v čase skoro 6 hodin z vás po zhlédnutí takřka udělá odborníka přes vesmír. Přesto všechno zůstává stále nad vesmírem obrovská rouška tajemství, které se do dokumentu jednoduše nevlezla, nebo tajemství, která nebyla a troufnu si říct, že strašně dlouho ještě objevena nebudou. Mně se tento dokument strašně líbil. Rozšířil moje znalosti a pokud si ho pustíte v 3D konverzi, tak to bude pro vás zcela jistě zážitek i vizuální. Z vesmíru jsem měl strach již dříve, ale tímto dokumentem byl můj strach ještě umocněn. Čeho se však nebojím je dát tomuto dokumentu plné hodnocení, ostatně si ho taky zaslouží. 5* ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama