Reklama

Reklama

Série(11) / Epizody(92)

Obsahy(1)

Do hlubin času a prostoru nekonečného vesmíru. Od velkého třesku až po hledání života v hlubokém vesmíru. Z miniaturního bodu menšího než atomová částice vzniklo něco, co dnes nazýváme vesmírem. Vývoj galaxií, které dnes máme nad hlavami, trval miliardy let. Od objevu první planety obíhající kolem jiné hvězdy, bylo doposud rozpoznáno na stovky dalších slunečních soustav. V naučném dokumentu Jak funguje vesmír prozkoumáme nejen zrod vesmíru, ale podíváme se i na planety a jejich měsíce, které se jeví jako vhodné pro vznik života. Černé díry, supernovy, obrovské koule žhavého plynu, osamělé ledové světy a mnoho dalšího krásného a neuvěřitelného... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

vandalka 

všechny recenze uživatele

Sama bych to asi nesledovala, ale čtyřletý syn je z toho nadšený. Takové to americké opakování každého faktu se v případě malého dítěte hodí, takže hodnotím spíš za něj než za sebe. ()

haffen 

všechny recenze uživatele

Pri tomto seriáli bude každý fanúšik astronómie priasť blahom. Je až ukážkovo pútavý, veľmi informatívny a popretkávaný vynikajúcimi počítačovými animáciami. V danom žánri sa len veľmi ťažko bude hľadať lepší konkurent. Dávam 5* (95%). A už dosť vychvaľovania, idem si vychutnávať ďalší diel... :p EDIT: po dopozerani vsetkych dostupnych dielov zvysujem hodnotenie o 5% a dorovnavam na rovnu stovku. Rozhodne naj dokumentarny serial. ()

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele

ti, co se zajímají o astronomii, budou znechuceni. Typicky americkej styl: naprosto základní informace jsou opakovány snad milionkrát, animace se opakují, záběry se opakují...všechno se ixkrát opakuje. Obsahově naprosto nepodrobný, popravdě jsem se nedozvěděl téměř nic. Animace, tedy naprostou většinu z nich, dělal umělec bez konzultace s fyzikem - fyzikálně jsou to nesmysly. Hudba je rušivá - občas jako z thrilleru, občas jako z velkolepého fantasy - kýčovié, přeplácené, vůbec se to nehodí k vědeckému stylu. Celkově je dokument vhodný buď pro děti nebo pro ty, kteří o astronomii neví nic, takoví lidé mohou být nadšeni. Celkově: 40% ()

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Vizuálně krásné. Informace srozumitelně, svěže podané. Dabing tu vyjímečně dobře sedí a celých 40minut sedím a kochám se. Samozřejěm tam jsou i všeobecně známé věci, ale všechno je tak hezky, laicky vysvětlené, díky tomu to nevyvolává dojem nedosažitelného, ale pěkně pomalu nabaluje znalosti a necíte se přehlceni. Dokreslující hudba je příjemná. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Perfektní dokument, který populárně naučným způsobem osvětluje celou problematiku makrofyziky vesmíru. S erudovanými vědci v čele s Michiem Kaku a perfektními vizualizacemi. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Chvílema jsem nevěděl, jestli se koukám na vědecký pořad, nebo na teleshopping. Témata třeba zajímavá, ale americké podání otřesné. ()

warpcore 

všechny recenze uživatele

cca 160 miliárd galaxií v nám známom vesmíre a v každej z týchto galaxíí cca 100 miliárd hviezd (minimálne). Môžete si byť istý, že hokej sa nehrá len na tejto planéte. Neuveriteľne nádherný a detailne spracovaný pohľad na vesmír, síce teoretický ale o to vzrušujúcejší. Nič lepšieho v tomto žánri som ešte nevidel ! ()

mondavi 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasná dokumentární série, která zábavnou a hlavně srozumitelnou formou, podává veškeré důležité informace, a teorie největších fyziků, o vesmíru. Seriál doporučuji i lidem, kteří nejsou vyloženě vesmírní nadšenci.:-) ()

Vojt Ittoh 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to autoři nepojali více vědecky, více podrobně. Vše se tam neustále dokola opakuje. Záběry a animace ale super. Každý moderní dokument o vesmíru nesmírně vítám. ()

Dr.Bishop 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších "watcher-friendly" dokumentů o vesmíru, jaký jsem kdy viděl. Moc pěkně udělané animace, zajímavé informace a komentáře významných osobností z "oboru" (Michio Kaku, Lawrence M. Krauss..). Tohle se zkrátka povedlo, nemám co dodat....95% ()

Maxa123 

všechny recenze uživatele

Náš pan profesor na zeměpis nám často místo výuky pouštěl tento dokument a ne jen fakt, že tento dokument je velmi kvalitní, ale i fakt, že jsem se díky němu nemusel učit, rozhodl o hodnocení. ()

Luke189 

všechny recenze uživatele

Výborný a i nejlepší seriál o vesmíru, co jsem viděl. Výborné počítačové efekty a animace. Vesmír je plný záhad, velkých monster (černá díra), zvláštních úkazů a místem, který nezná hranice. Výborný dokumentní seriál, u kterého jsem našel některé odpovědi na různé mé otázky o vesmíru. ()

dexfirst 

všechny recenze uživatele

Veľmi pútavý seriál, koho zajíma vesmír nemal by ho minúť. Krásna hudba, ktorá doprevádza seriál je úžasná. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Skutečně zajímavé, poučné a stravitelnou formou podávané informace. Na druhou stranu snaha o dramatičnost, zveličování informací, apokalyptická hudba.. Sypou nám to tam chlapci jak stádu ovcí, na který je vlastně potřeba udělat jen dojem.. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní pořad je vhodný nejen do hodin zeměpisu. Žáci se při něm mohou dozvědět zajímavosti o vesmíru. Jedná se ale o méně povedený počin. ()

doctor4war 

všechny recenze uživatele

Můžu hodnotit dokument po shlédnutí "zatím" několika dílů? Jsem unešen, nadšen z brilatnosti tohoto počinu. Na 100% perfektně odvedená práce. Jednotlivé díly jsou nabušené informacemi a dokonale vizuálně zpracovány. Čísla udávaná v každé epizodě jsou pro "normálního smrtelníka" absolutně nepředstavitelná. Fascinující obrázky vesmíru a snaha odvyprávět jak vesmír funguje ve všech souvislostech, řadí tento výjmečný projekt na samotný vrchol mého pomyslného žebříčku. Bravo. Žádný dokument mě takto nepohltil. 100% ()

Reklama

Reklama