Reklama

Reklama

Transformers Prime

(seriál)
  • USA Transformers Prime (více)
Trailer

VOD (1)

Série(3) / Epizody(65)

Optimus Prime, Bumblebee, Arcee, Ratchet a Bulkhead se vrací, aby se postavili na odpor Megatronovi, jenž je silnější než kdy dřív, protože získal vzácný prvek, kterým dokáže oživit mrtvé. Autobotů je možná v porovnání s Decepticony málo, ale spojení, které navázali se třemi lidskými kamarády, jim dodává sílu. (oficiální text distributora)

Recenze (16)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Konečne poriadny animovaný roboti meniaci sa na autá (alebo autá meniace sa na robotov?) v pozerateľnej forme, kvalitnej animácii a zaujímavom príbehu, ktorý je o poznanie inteligentnejší než všetky doterajšie pokusy dohromady (o paskviloch ako Energon ani nehovoriac). ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

S tímto seriálem jsem strávil dva roky svého pracovního života a musím říci, že mi přirostl k srdci. Ale není to jen z osobních důvodů. Jedná se o skutečně, až nebývale zdařilý "dětský" seriál. Jako kluk jsem nikdy příliš netíhl k akčním animovaným seriálům (snad až s výjimkou Spider-mana), především proto, že kromě akce neměly prakticky co nabídnout. Postavy byly ploché, příběhy fádní a stále se opakující. Kdežto Prime dokázal skvěle vykreslit takřka všechny postavy, se kterými se v seriálu setkáváme. A to včetně lidských dětských sidekicků, kteří tu rozhodně nehrají jen "povinný" lidský element. První dvě série jsou bezesporu za plný počet. Obě mají uzavřený hlavní příběh a spoustu pamětihodných momentů. Třetí, zkrácená série (Beast Hunters) je bohužel o poznání horší a je na ní vidět, že vznikla prakticky jen kvůli možnosti vydání nové série figurek. Nicméně samotné finále seriálu je výborné, emotivní a monumentální. Závěrečný film Predacons Rising je spíše bonusem, který stojí za zhlédnutí, ale kdyby nevznikl, nic by se nestalo. Transformers Prime doporučuji všem, kteří si byť jen matně pamatují původní seriál (podstatně naivnější) a štve je, jak Michael Bay nakládá s filmovou licencí. Tohle je totiž zdaleka nejlepší "verze" Transformers k dostání. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Star Wars mají Clone Wars, tak i Transformers se dočkali kvalitního animovaného seriálu, který přináší nová dobrodružství starých známých i nových postav. ()

st.ranger 

všechny recenze uživatele

Od scénáristů Bayformers přichází seriál o Transformers. Zaměření na mladší publikum je bohužel znát a jen málo nárážek uspokojí fanouška. Od Beast Wars se jedná o druhý CGI seriál s velice povedou animací, která není tak kostrbatá jako třeba v Clone Wars, ale to je tak vše ohledně pozitivních částí seriálu. Největším zádrhelem, který bude nejspíš Prime provázet až do trpkého konce je absence hlavní linie, která by skrze celou jednu sérii pokračovala, občas ustoupila epizodní vedlejší linii a opětovně se vrátila. Kromě několika dílů na pkračování se děj každou epizodou uzavře a následně pokračuje nově, občas s minimální a nepatrnou návazností. Mnoho dílů je tímto naprosto zbytečných. Dalším negativem jsou charaktery. Je jich až neskutečně málo a po několika přínosných dílech omrzí. Stav sérií: 1. řada: obsah 26ti dílů je spíše k smíchu, protože podstatný děj se odehrává ve zlomové polovině a některé epizody zachraňuje akce a cokoliv s roboty spojené. Dějově se navazuje pouze zlehka a nakousnuté události jsou v následují epizodě vyřešeny 2. řada: Naprosto příšerná řada. Obsah epizod tentokrát lépe navazuje, ale děj je příliš roztahaný a situací je rozehráno příliš, takže jejich uzavírání pak vyšumí do prázdna. Nejhorší epizodou je jednoznačně 2x09 Grill, jakési retrospektivní shrnutí dosavadního děje, naprosto nepřínosné. Zajímavý byl nápad s rozdělením pátrání po čtyřech relikviích, kdy se každý člen z týmu Autobotů a Decepticonů vydal získat prastarý artefakt. Bohužel naivnost seriálu jasně směřuje k předvídatelnému závěru. Za pozornost stojí Out of the Past, nahlédnutí do minulosti na Cybertronu. Opravdový zlom začíná s epizodou Alpha/Omega. Ještě 3 epizody, ale celá řada mohla mít v klidu maximálně 10 dílů. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle mi tenkráte sedlo hned od 1.dílu. Vizuálně očividně vycházející z Bayovy filmové série a za to jsem jen rád. Ovšem ve srovnání s filmy jsou zde o 100% propracovanější postavy s jejich vztahy, včetně postav...NeLidských. Orci s Kurtzmanem sice rozumí Star Treku jako koza petrželi, ale u Transformers vědí, co dělají. Vcelku sympatické dětské postavy, snad krom té hyperaktivní asiatky, která by potřebovala rozhodně převýchovu ve viktoriánském sirotčinci. Přidání Arcee jako jedné z hl. Autobotích postav, palec nahoru. Její úvodní scéna s Jackem, je snad to nejlepší z celé 1.série. Kultovní Lovecraftovský hororář Jeffrey Combs (který byl obsazen jako ouplně 1.), v jedné ze svých nejlepších rolí u které vůbec nevadí, že je ´´jen´´ hlasová.;-) Peter Cullen a Frank Welker, kteří si zopakovali po1. od původního tv s. své role jsou samozřejmě bezchybní, včetně Stevea Bluma (mj. perfektní Wolverine z X-men evolution) jehož šíleně nakřáplý Starscream, to tady rozjel na plný kule. Dabing neznám a ani bych ho nikdy nechtěl. Orig. se nedá skoro nikdy ničím a nikým nahraditi. Za Deceptikony kope též mj. totálně nepředvídatelná a velice zrádná (je to ženská, ne?) Airachnid, jejíž jméno je squellá slovní hříčka a démonický Soundwave, který nikdy nemluví, zato všechno slyší a nahrává. Pánové, nepodceňovat.;-) A kouzelně sarkastický a narcistický doktor Knock Out, u kterého celý tv s. nevíte, zda mu více záleží na službě Lordu Megatronovi, nebo na tom, aby se mu nepoškrábal lak.:) Brian Tyler neudělal s hudbou S.Jablonskému ostudu, což jest další plus. Ještě že jsem si vždy pilně a pozorně četl v mé době bez internetu reklamy uvnitř sešitů se Supergirl, jinak bych se o tomto dověděl mnohem později, páč z mého okolí je snad jen jeden člověk podobně postižený, co se týče Transformátorů.:) Jedna z nej hlášek? Rafael... ,,Co to je?´´ Jack... ,,To jsou roboti, co se mění na auta, nebo naopak´´. :) 3.s. mě sice tak nebavila jako předchozí 2, ale přesto dávám plný počet. ()

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Po výborných Animated přichází další Transformers seriál, tentokrát od tvůrců filmu a v CGI animaci, kterou zrovna nemusím, ač vypadá mnohem lépe než Beast wars. Naneštěstí se seriál opět nezbavil neduhu zahrnovat do děje lidské děti a tyto (obvzlášť Miko) jsou poněkud otravnější než Sari Sumdac v Animated. Příběh samotný je velice prostý, jak se od TF očekává, ale pěkným ozvláštněním jsou transformers - zombie a Cliffjumperův osud hned na začátku. Přesto mě děj nevtáhl a charaktery (ani Starscream) mě nijak výrazně nebavily. Snad připraví další sérii a zlepší se. Po zkouknutí téměř kompletní druhé série musím opravit fakt, že Starscream je zase nakonec nejlepší charakter, a s ním i ostatní Decepticoni. Autoboti a jen na ně zaměřené epizody mě nijak výrazně neoslovily, nicméně nakonec je to další dobrá generace transformers a těším se na 3. sérii, která přijde na jaře. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Dôstojné spracovanie Transformerov hodné novej doby. Mám celý seriál aj v dabingu, takže fajn. V skratke je to neskutočná návykovka. Prvá časť po objavenie "detských" hrdinov je taká, že si človek povie, to čo má sledovať decká? No tak neskutočne sa na to namotá, tak skvelo ich zapoja do príbehu a pribudnú ešte ďalšie postavy, toľko sa toho z univerza Transformerov dozvie, že to inak nejde, len hodnotiť vysoko vysoko. ()

LucyW. 

všechny recenze uživatele

Ještě včera jsem přísahala, že si ho do TOP10 nedám, no a pak jsem se po dvacáté první podívala na konec druhé série a pochopila, že prostě musím... Jinak vyžaduji vlastní top10 pro voice actors, protože Steve Blum je fenomenální:D Ačkoliv, abych byla upřímná G1 je nejlepší a nepřekonatelná. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

TOHLE JE MOJE RECENZE ČÍSLO 💯!! Tohle je moje recenze číslo 100 a já dám recenzi podle mě nejlepšímu Transformers seriálu jaký jsme kdy dostali. Seriál se jmenuje Transformers Prime. Příběh je velmi výborný, postavy jsou výborné, hudba je fantastická a animace je taky výborná. Já na tomto seriálu nemůžu najít ani jednu chybu,víte proč? Protože tenhle seriál žádnou chybu nemá! Seriál má 71% nezaslouženě, zaslouží si 85%. Za mě 11/10. ()

animario 

všechny recenze uživatele

Optimus Prime x Megatron x Cybertron x autoboti x deceptikoni aneb melancholická sonda zpátky do dětství v povedeným vizuálu, ultrasympatický grafice a lehce infantilním dějem (no a..?!). I love it. ()

Eduardo 

všechny recenze uživatele

Po prvých troch častiach musím povedať, že ma to celkom chytilo, aj keď pri prvej časti som sa musel dosť premáhať, kým som si zvykol na ten štýl animácie a celkového vizuálu. Snaha o napodobenie Bayových tranformerov je viditeľná na každom kroku a často sa im to aj naozaj podarilo. Hudba pripomína Jablonského, spomalené zábery počas súbojov miestami ako vystrihnuté z filmov (ale akcia ako taká na druhú stranu podstatne prehľadnejšia :)), rovnaký voice acter Optimusa, čo je asi najväčšie plus celého seriálu, a k tomu všetkému aj zostal zachovaný rovnaký dizajn Transformerov... Príbeh zatiaľ vyzerá byť dosť dobrý, keď príde na vtipné situácie tak sa na nich dá naozaj dobre zasmiať, voice acting tiež chválim, atď... ALE PREČO tam museli pchať tie otravné deti? Teda tých chalanov by som ešte prežil ale tá otravná baba (meno ma nenapadne) dokáže neskutočne liezť na nervy. Nebyť nich, tak by to bolo podstatne lepšie. V každom prípade vydarený animák. Zatiaľ 3,5/5, ale už teraz som presvedčený, že sa to časom aspoň na tie čisté 4/5 dotiahne. ()

Manarit 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že tento seriál mě nadchl. Animace je skutečně zdařilá a děj kvalitní, téměř žádný z dílů nepostrádá akci. Postavy jsou sympatické, rozdílné a člověk se o ně dokonce bojí. To přikládám velmi k dobru - animovaný seriál, kde se umírá. Nijak drasticky, nikdy není nic vidět, ale oceňuji snahu nepředstírat, že například člověk přežil pád a výbuch helikoptéry atd... dodává to Transformers punc opravdovosti : ) Další velké plus dávám za hlavní zápornou postavu Megatrona. Je vykreslen chytře a rozumně, což je u záporáka vražedná kombinace. Nenechává se strhat emocemi, aby kvůli tomu prohrál a občas se mi zdálo, že by Optimovi při přímém střetu docela nakopal. Optimus je další plus, hlavní kladná postava je klidná, mocná a moudrá a přesto nepatří do kategorie přemoudřelců na zabití, patří mezi mé nejoblíbenější charaktery. Děj se skutečně velmi mění a jsem ráda, že to tvůrci netáhli jen na cíl 'zničit Megatrona,' naopak zachází mnohem dál. Hlášky jsou vesměs promyšlené a velmi vtipné, zvlášť od Miko, bez které bych si to už neuměla představit. Jediné, nad čím člověk musí přivřít oko je menší nedomyšlenost na politické scéně, ale na druhou stranu, řešit i tohle by byla nuda - americká vláda totiž nad existencí oživlých robotů z vesmíru mávla rukou a pouze jim přidělila jednoho agenta na seznámení se světem. Ale na celkovém součtu je to malá výtka a rozhodně je to seriál, co stojí za zhlédnutí. ()

Ozzinka 

všechny recenze uživatele

Příběh seriálu není nic nového, jedná se o klasické téma v transformers seriálech, ale postavy a animace je na úplně nové úrovni oproti jiným Transformers seriálům. Animace je pozoruhodně krásná a jde vidět, že si tvůrci s ní dali záležet. Od sebemenšího detailu šli až k dokonalosti. Vše je propracované do sebemenších detailu, jak na transformerech, kdy vidíme sebemenší škrábanec po boji co jim vznikl na laku až po velké rány, kdy je čepel nepřítele poranila až pod plechy. Zároveň Krajina a prostředí v seriálu je krásně propracované do sebemenších detailů. Jen taková hloupost jako je vířící prach za koly auta, co jede po cestě v poušti je úchvatně zpracovaný, nebo padající vločky na jiné části světa. Nemluvě o prostředí, které je zpracován do sebemenšího detailu a rozmazání je zde skoro minimální, takže nás to hned vtahuje do děje. Samotní lidi svojí specifickou 3D animaci než v jiných projektech, ale je tak úžasná a hodí se do tohohle seriálu tak moc že to je až nezdravé. Samotný děj seriálu je rozdělen do 3 serii po 26 dílech kdy mohou díly stát sami o sobě a jsou zábavné, ale spolu jdou úžasné. Díly na sebe klidně navazují a lehce se ovlivňují a ano jsou zde i díly, které jsou spolu pevně spjaté, ale vždy je pak malá předmluva aby vás uvedla do děje a vy jste nebili zmatení (ne u všech, jen u pevně spjatých jako jsou třeba 4 poslední díly v 1 serii). Postavy jsou výborně napsaný a každý jejich čin odpovídá tomu, jak nám je představili. Dokážeme se vžít do každé jedné postavy v seriálu. Emoce postav nám tu nejsou nijak vnucovaný, ale výrazem tváří, nebo odleskem v očích (u lidí u transformeru spíš zúžením/rozšířením/odstínem optik) cítíme co prožívá, a to je úžasný pocit. Doporučuji se na seriál podívat a nebrat to jen jako pohádku pro děti, jde tu vidět i několik dospělých témat. Budete mít krásný zážitek už jen z vizuálu a pak i z lehkého vývoje postav, které si ani nevíte kdy oblíbíte. ()

Reklama

Reklama