Reklama

Reklama

V hostinci, který vede mladý Jim Hawkins se svou matkou, se jednoho dne objeví podivný host. Jim v jeho věcech objeví mapu ostrova, na kterém je ukrytý poklad slavného kapitána Flinta. Mladík se rozhodne uspořádat výpravu. Na loď se však vetře i jednonohý John Silver a několik pirátů v přestrojení. (oficiální text distributora)

Recenze (31)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,A PAMATUJ JIME, NEHLEDEJ ŽÁDNÉ RYCHLÉ ZBOHATNUTÍ“..... /// (věděli jste, jak Silver přišel o nohu?...já už moc ne...) Tohle zpracování zdá se mi poněkud televizní... (to je kurva překvapení!!!) A nejvíc mě štve ten casting – divný lidi (Piráti? Vím že maj bejt divný, ale tohle je divný jinak...) Faktem je, že už si na žádný pořádný pirátský dobrodružství ani nepamatuju. Poměrně dlouho čekám, že se ,,to“ zlomí a že piráti (kteří budou chtít získat zpátky svoje nakradený prachy) vnesou do příběhu trochu vzrůša. Moc se to nedaří, ale musím uznat – nevypadá to směšně. Film nebo spíš pohádka pro dětský dopoledne o touze po lepším životě, než pirátská dobrodružná výprava (a nezapomeň na tu touhu po bohatství), s okamžiky, který děti napětím přinutí nedejchat a jejíž dýlka má za cíl jedině zabít televizní čas. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám mapu kapitána Flinta! (Hmm, tak to je fakt trapný....páč jseš druhej. Vlastně třetí.). 2.) Chci zase vidět běhat Frodo Pytlíka po lese. 3.) Thx za titule ,,kvakkv“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

hammer_head 

všechny recenze uživatele

Tento dvoudílní snímek sice nepředčil ten z r. 1990 (podle mého nejlepší), ale jistě patří k těm nejzdařilejším zpracováním vypravujících o slavném dobrodružství Jima Hawkinse. Herci byli sympatičtí, výprava perfektní a příběh se vcelku držel předlohy. Díky omezenému rozpočtu je vidět (v určitých okamžicích docela dost), že se jedná o televizní film. Osobně bych to nepovažoval za nedostatek, spíš naopak, právě takové "laciné" okamžiky člověku připomenou, že se dívá na televizní film a je pak více shovívavý, než u snímku za stovky milionů. Právě kvůli tomuto důvodu jsem dal silné 4*. Jediné co mi na filmu opravdu vadilo byl E. Wood (který mi nesedí jako člověk ani jako herec), jeho postava zde působila spíš jako parodie na Bena Gunna. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Miestami je to trochu divočina a svojské poňatie Stevensonovho slávneho románu, ale z môjho pohľadu je táto adaptácia vždy stráviteľnejšia a zábavnejšia, než otravná verzia z roku 2007. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Měl jsi nás krejt, Johne !!" - "Vždyť jsem vás kryl !! Kryl jsem vás palbou.. Co jinýho jsem měl dělat ?? Ukulhat je k smrti ??" ;) Nesmírně šikovný režisér Steve Barron mě zvlášť svými nápady většinou dost baví, za tuhle syfáckou rozmáchlou báchorku, co přes všechna ta žánrová ozvláštnění připomíná spíš dost bizarní Jane Austen - Ty motivace mě vážně bavily.. John Silver by totiž chtěl adoptovat mladýho Hawkinse, Frodo by chtěl pro změnu sýr a všichni do jednoho vlhnou po pokladu.. Teda až na sedmiminutovýho Donnieho Sutherlanda, ten by totiž nejspíš nejradši do Guinessovky s milionem zbytečných rolí a roliček..;) - by ho nejspíš Robert Luis Stevenson nakopal pahýlem Dlouhýho Johna Silvera, mimochodem zde dost zajímavého Eddieho Izzarda, do zádi.. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně dlouhé, díky tomu neuvěřitelně protahované a díky tomu místy neuvěřitelně nudné. Po hodině jsem už vyhlížel konec a ono to mělo ještě další dvě. Vynechat některé zbytečné části příběhu a tak o 40 minut, klidně hodinku sestříhat, mohlo to být mnohem lepší. Stejně tak by filmu prospěl kameraman, který si nehraje na cool záběry a epileptickou kameru, ale umí ji používat. Jinak obrazový filtr, kulisy, výprava i herci sem zapadali, jak doktor a kluk, tak hlavně námořníci, obsazení výborné. Tu neúměrně přepísknutou stopáž to ale nevyváží. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Je to snad nějaký sport dnešních tvůrců, křivit knižní předlohy? Hezké zpracování se závěrem filmu sesunulo do hlubin tropického moře a utonulo v beznaději dalších přihlouplých adaptací. Postava pana Trelawney dostala prapodivný ráz, který jen přispěl spolu s dalšími nesmyslnými zásahy, k znehodnocení filmu. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha filmových zpracování nesmrtelného příběhu...a vůbec ne špatné. 1) Příběh je vyprávěn pomaleji, než tomu obvykle bývá, trochu polopaticky. Postupně jsem však režisérově pojetí přišel na chuť. 2) Na rozdíl od předlohy je film určen dospělejšímu divákovi (viz např. prostituky, zloději a oběšenci na bristolském nábřeží). Rovněž etnický mix je pro dobu dost nepatřičný. Film obsahuje další zápletky, které v knize nejsou a naopak. Ale jako celek mi přijde, že tato verze funguje docela dobře. 3) Z herců mě zaujal charismatický 50letý Eddie Izzard (John Silver) a pěkný 21letý Toby Regbo (Jim). ()

carlos 2010 

všechny recenze uživatele

Do TV JOJ by sa to hodilo, mali by vykryté celé popoludnie: 3 hodiny film + 2 hodiny reklamy. Ale ja by som to púšťal väzňom za trest. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Najnovšie spracovanie Stevensonovho dobrodružného románu dopadlo rozpačito, ale nie na úkor pozerateľnosti. Ale na úkor predlohy. Ak sú nejaké veci oproti nej doplnené, dovysvetlené, v pohode beriem (v modernom prevední sa musíte v čomsi odlišovať), ale keď sú oproti nej úplné zmenené charaktery, pohnútky a menšie kúsky deja, tak to bacha!! Mínusom je aj obsadenie (aj keď nie zle zahrané) - príliš mladí herci, moderné účesy pirátov, priveľa černochov, malý a holohlavý Silver - to nie. Nech slúži tvorcom ku cti, že to aspoň vynahradili temnejšou atmosférou, surovejším a krvavejším nádychom a tak dobrodružný román pre deti a mládež je tak ta-tam. A na televízny dvojfilm vskutku dobre spracované, dokonca aj obohatené o pár super hlášok, aby dvojnásobne dlhá stopáž nezačala nudiť. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Silverem pro mě navždy zůstane Brian Blessed. Eddie Izzard to pojal po svém a ani ho nemůžu moc kritizovat. Obsazení E. Wooda do role Ben Gunna je hodně ludicrous, ale překvapivě to nakonec taky není takovej průšvih. _ Navíc jsem rád, že i Sky se občas rozhoupe a nebojí se investovat do věcí pro TV obrazovky (viz adaptace Pratchetta). ()

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Nejlepší zpracování to samozřejmě nebylo, ale vzhledem k tomu, že se jednalo o TV film u kterých jsou rozpočty vždy velmi omezené, tak se s tím Steve Barron vypořádal docela se ctí. Naopak mi zde vůbec nevadilo (jako některým zdejším komentujícím), že piráti nejsou jako ti z karibiku (coz byla vlastně jen přihlouplá akční pohádka) a už vůbec ne, že fim není prošpikován nesmyslnými efekty moderní doby, jejihž neopatrné dávkování tyto snímky častokrát zbavuje jakékoli špetky věrohodnosti. Co se týče herců, tak Eddie Izzard jasná jednička, naopak Elijah Wood mě jako již několikrát nepřesvědčil (není to jeho chyba, ale chyba toho kdo jej do této postavy obsadil) a fakt nechápu proč vůbec bere role ve filmech jako jsou třeba Hooligans či tohle, když se hodí na úplně jiné věci. Celkově 50% ()

ProfesorLotr 

všechny recenze uživatele

No, na to že to není bůh ví jak kvalitní, tak se to docela drží předlohy. Nesedělo mi obsazení, kostýmy a make-up. Především největší chyba byla obsadit Elijaha Wooda jako Bena Gunna ( měl to být starý potrhlý blázen a né mladý "domorodec" ). Hudba, nijak úchvatná. Zajímavé bylo např. jak na začátku přišel Silver o nohu, nebo Slepejš o oči. Jen škoda, že to nebylo tak napínavé, ani strašidelné, jako verze z roku 1990. Doufám, že někdy brzo natočí nějaký dobrý hollywoodský režisér celovečerní, napínavý, tajemný a hlavně dobře obsazený film. 50% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Na chvíľu som sa vrátil presne tak, kde som to mal rád. K lodiam, moru, hodnostiam, pirátom a kope zlata. Do toho poplašený Frodo a desivý John Silver a dostane presne tento film. Nič prevratné, ale vskutku pekne spracované. Musel by som si prečítať knihu, aby som mohol vypichnúť absolútne chybičky, ale bavilo ma to, malo to pekné kulisy, špinavých pirátov a stále sa tam niečo dialo. Dobrý televízny počin na sobotné dopoludnie. 3 z 5 ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tak není to bůhvíjaká filmařina, ale na televizní film to myslím není vůbec špatné. Má to docela náboj, role Johna Silvera se ujal velmi charismatický Eddie Izzard, který film touto postavou zcela ovládl, a vůbec celý snímek má takový příjemně dobrodružný nádech z knižní předlohy jak vystřižený. Pravda, občas film smrdí krejcarem, což je ale u televizních produktů celkem pochopitelné. Z postav stojí za zmínku ještě pomatený Ben Gunn, kterého ztvárnil Elijah Wood. Ten ho sice hraje docela dobře, ale já si tuhle postavu v knize představoval teda úplně jinak (tak nějak mnohem „drsněji“). Ale to je samozřejmě jen můj názor... ()

seth82 

všechny recenze uživatele

Videl som už aj lepšie spracovania tohto slávneho románu. Škoda, výprava nebola až taká zlá, pokrivkávali hlavne herecké výkony, hoci Izzard bol celkom sympatický, najrušívejším elementom bol jednoznačne Elijah Wood a priam nevhodná hudba. Nuž ale, produkcia hovorí za všetko, takže očakávania treba pravdepodobne znížiť...50% s prižmúrenými očkami. ()

Florfila odpad!

všechny recenze uživatele

Fuj, Barron by si za to znehodnocení příležitosti a potencionálu zasloužil leda tak oprátku... Po celou dobu týhle strašný podívaný jsem myslela na Piráty z Karibiku a jak by to mohlo být úžasné, kdyby to dělal někdo jiný než Barron. Nad filmovými efekty někdy z 60. let bych se bývala rozbrečela. Příběh byl pojat úplně divně a z Jima Hawkinse se stala stupidní loutka. O Silverovi se raději ani nezmiňovat. Takhle si tedy piráty opravdu nepředstavuji. Byla to slátanina od začátku až dokonce. Copak takhle vypadají piráti? O kameře ani nemluvím - proboha ten kameraman musel vypít minimálně láhem vodky a kýbl piva, jinak si nedokážu tu jeho neschopnost ani představit. Hrůza. Vždyť práce s kamerou se takřka vůbec neslučovala s daným příběhem. Zpracování legendárního ostrova pokladů pro mě bylo nesmírným sklamání a utrpením. Tohle už nechci nikdy vidět. ()

Nail 

všechny recenze uživatele

Asi už stokrát omleté dobrodružní příběh o hledání pokladu a kapitánu Flintovi. I přesto, že tento snímek nebyl tak rozpočtový co se třeba efektů týče tak mu nelze ubrat tu diváckou zaujatost a poutavost, která vás určitě nenechá oči odtrhnout. Je asi pravda, že já se na tento příběh můžu koukat třeba stokrát ať už je zfilmované od kohokoliv. ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Dvoudílný snímek, který do všech podrobností kopíruje svou knižní předlohu. To je přitom jeho přednost i problém. Má díky tomu velmi dobrou atmosféru, ale bohužel tím, jak se snaží zobrazit naprosto vše, mnohé scény jsou velmi krátké a povrchní a možná i lehce nesrozumitelné (pro lidi, kteří nečetli knihu). Kostými i prostředí jsou velmi dobré a jen vyzdvihují atmosféru, i když stále jde o televizní film a ne o megatrhák do kin. ()

Související novinky

Moderní Sherlock potřetí

Moderní Sherlock potřetí

19.01.2012

...a hrstka dalších seriálových aktualit. Tak především – Sherlock se vrátí. Nikoho nepřekvapí, že BBC a scenárista/producent Steven Moffat oficiálně potvrdili přípravy třetí sezóny. Diváci seriál… (více)

Reklama

Reklama