Reklama

Reklama

Dvou lásek spor

Obsahy(1)

Stella Maris je krásná, avšak zmrzačená dívka, o kterou se stará bohatá rodina. Chrání ji před zlem a nespravedlností světa, a tak Stella nemá ani ponětí o tom, kolik může být zloby a lidské krutosti. Unity Blakeová je chudý sirotek, příliš znalá neštěstí a smutku. Obě dvě mladé ženy se zamilují do Johna, láskou, která je komplikována skutečností, že je stále ještě ženatý se svou nesnesitlenou manželkou Louisou... (ČSFD)

(více)

Recenze (3)

Kass 

všechny recenze uživatele

Mary Pickford exceluje v dvojroli strastmi nepolíbené churavé dámy a ztrápené siroty, v jejíž roli je k nepoznání. Udělovat se tehdy ceny Akademie, dozajista by si dokráčela pro Oscara. Melodrama s Dickensovským feelingem je divácky velmi přívětivé a nebál bych se ho doporučit i nahodilým divákům němých filmů. Zajímavostí je neopodstatněná (drámo odlehčující) účast dobové superhvězdy, psa Teddyho, který se v titulcích protlačil hned za Mary. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby si Mary Pickford uchmatla najväčšiu zásluhu na kvalite filmu. Tento typ melodramatického príbehu jej svedčí. Tretia recenzia. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tento celkom ,,pohodový´´, divácky nemý film, má pre mňa jedno väčšie plus. Konečne som uvidel, ako asi vyzerala Mary Pickford, bez jej šoubyznysového, dvadsiatkového make-upu. ()

Reklama

Reklama