Reklama

Reklama

Tranzit

  • Česko Rodina na útěku (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Aby zlodějský gang propašoval čtyři miliony dolarů skrz policejní zátarasy, ukryje svůj lup do zavazadel nic netušící rodiny na prázdninách. Teď lupiči chtějí své špinavé peníze zpět a nezastaví se před ničím, co by jim v tom mohlo zabránit. Tahle dovolená měla dát rodinu Sidwellových znovu dohromady. Když ji začne pronásledovat a ohrožovat zlodějský gang, který svůj lup ukryl do jejich zavazadel, členové rodiny pochopí, že bez vzájemné spolupráce nikdo z nich nepřežije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Ha, ha. Ha, ha. Když pominu všechnu logiku světa (i toho filmovýho), když pominu všechen děj, co by měl dávat smysl, když pominu herce/čky, co neumí hrát a hlavně pominu, že rodina v tomto filmu nejspíš absolvovala vojenský výcvik (jak běžné v Americe), tak ten film je úplně v pohodě. Nevidět to, nic se nestalo. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA CINEMA HD - To jsem takhle jednou už chtěl kolem jedné hodiny jít spát, když v tom jsem náhodou zapnul Nova Cinema a James Caviezel, kterého budu mít už napořád zafixovaného jako Ježíše Krista, mě přinutil nejít ještě spát. Nejenom, že jsem si film mohl vychutnat bez jediného přerušení, ale taky se mi dostalo 80 minut napínavého thrilleru, kde jsem by po celou dobu přikován k pohovce a čučel. 70% ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jamese má rád, ale on obšas nemá šťastnou ruku na scénáře a tady je to přesně ten případ. A přitom umí. Vzpomeňme jak ze své roty coby poterstaný saniťák tahal kluky ze své čety z kopců Quadalcanalu k obvazišti u řeky ve fantastické Thin Red Line... Tady hraje taťku, kterej vyváží svoji ženu a dva syny kamsi do Lujziány ve snaze dát rodinku zase dohromady. Vrací se totiž po roce a půl z kriminálu, po nějakém drobném realitním podvůdku a chce začít znovu a pořádně. Kdo chce začít taky znovu je partička gangsterů, která přepadne vůz převážející prachy a jelikož osádka černého Chevy Chevelle z dvaasedmdesátého není zrovna z nejbystřejších, je v brzku obklíčena policií. Jediné co ji napadne dát u jedné pumpy vak s prachama na zahrádku přeloženého Land Roveru tábornickou výbavou právě parkujícícho Jima s rodinkou. Po policejní kontrole, která shledá, že osádka Chevy byť podezřele vypadající je čístá nastaně lov gangsterů na nic netušící osádku Land Roveru.... Mno, zní to akčněji, než to bylo... Chevy Rover vytlačuje ze silnice jako by byl buldozer.. Přitom právě Discovery byl tankem, protože má podvozek svařený z ocelových traverz a zkuste bourat nějakým muscle veteránem do železničního vagónu... Dojde k několika přestřelkám i dalším honičkám a v závěru i žena Jamese ukáže, že to umí s AK47. Když matka brání mladé, není dobré lézt jí do cesty a to platí jak u zvěře tak u mamky od americké rodinky... Jestli to celé dobře dopadlo a rodinka se po tom všem společně utábořila a šla chytat aligátory na to si musíte tenhle film pustit... Jamesi, Jamesi... Proč? Dva prstíky. * * ()

fefee 

všechny recenze uživatele

Film kde sa matka dvoch detí zmocní samopalu a začne tam strieľať ako profíčka asi nebude zrovna ten najlepší kúsok. Ale aj napriek svojej naivnosti, predvídateľnosti a pár trápností si film zaslúži aspoň pozornosť svojej neutíchajúcej drámy ktorá pomaly ku koncu síce uhasína ale je zároveň príjemnou thrillerovou jednohubkou. 2,5* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když si čtyřčlenná banda zločinců "ulije" tučný lup z obrněného transitu mezi zavazadla čtyřčlenné rodiny, která má namířeno kempovat, aby urovnali napjaté vztahy panující mezi nimi, nebude to dlouho trvat a v louisianských močálech se strhne boj o holý život. Navíc tak nějak to neklape ani mezi zločinci. Napjaté rodinné vztahy postupně půjdou stranou, protože přece jen přežít ve zdraví a s uříznutým tatínkovým prstem na němž měl snubní prsten, je mnohem důležitější, než nějaké neopodstatněné hádky. V rámci zachování manželského svazku a urovnání napjatých vztahů udělá pro záchranu své rodiny co bude v jeho silách. A ani se nekoukne po vyzývavé prsaté blondýně, která je na opačné straně zákona. Legendární producent Joel Silver a jeho kolega Moshe Diamant vždy produkovali snímky u kterých vybroušená logika nebo nuda šly stranou na úkor napětí a akce. Jejich filmy neměly vždy bohatý rozpočet, ale nebylo to na nich až tak znát. To všechno platí o tomhle napínavém thrilleru disponujícím solidním hereckým obsazením hvězd nižší svítivosti. Jim Caviezel zvládá vždy svoje civilní postavy velmi dobře a jeho otec bránící svoji rodinu před nebezpečnou bandou je opět velmi uspokojivý. Možná trochu přirozenější byla Elisabeth Rohm v roli jeho manželky a ani jejich dva synové nehráli nijak špatně. Banda zločinců měla v popředí Jamesa Fraina, který jako její vůdce obstál dokonale a jeho návrat do takového typu role mu opět sednul. Mrchu v zločineckých řadách si zahrála již zmíněná blondýnka s plným dekoltem Diora Baird. Dokonalost sama. Jen dávám mínus za její necitlivé odstranění ze scény asi půl hodinu před koncem filmu a to si nezasloužila. Zbylí dva členové bandy, talentovaný Ryan Donowho a divácky povědomý černoch Harold Perrineau, také měli co nabídnout. Přibližně po půl hodině se film natolik svižně rozběhl a měl vše co má správný thriller obsahovat. Neotřelé zpracování otřelého námětu s občasným nečekaným vývojem děje, intenzivní napětí, nějaký ten zlomek akce, ale nestavělo se na ní tolik, sympatické i méně sympatické postavy, protivného, arogantního šerifa a atraktivní prostředí močálů, které nebývá v thrillerech až tak často k vidění. Mínusem je vedle likvidace mé oblíbené Diory Baird také příliš okatá zadní projekce při jízdě autem vlivem nízkého rozpočtu a občasné logické zakolísaní hlavně v počátečních fázích filmu (viz silniční kontrola zločinců u policejních zátarasů). Vizuál poměrně obstojný, ale také nijak mimořádný, podpořený barevným filtrováním a zběsilým střihem, což je velmi advensivní u filmů s nízkým rozpočtem. Rodák z Bogoty režisér José Antonio Negret nemá ještě dostatečné renomé a byl najat známým producentem, aby odvedl dobrou práci a přinesl divákům napínavý thriller bez větších ambicí. Tohle měřítko se povedlo naplnit beze zbytku. 80% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Poté, co vyprostí Losada (Harold Perrineau) a Evers (Ryan Donowho) Marka (James Frain) z nabouraného policejního auta, najde Evers v autě zbraň M16. Tu však policie ve voze nikdy nevozí. (dc125)
  • Ve scéně, kdy lupiči pronásledují rodinu a vzápětí naráží do jejich auta, je možné všimnout si, že po několika nárazech zůstavají vozy neporušené. (dc125)

Reklama

Reklama