Reklama

Reklama

Tranzit

  • Česko Rodina na útěku (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Aby zlodějský gang propašoval čtyři miliony dolarů skrz policejní zátarasy, ukryje svůj lup do zavazadel nic netušící rodiny na prázdninách. Teď lupiči chtějí své špinavé peníze zpět a nezastaví se před ničím, co by jim v tom mohlo zabránit. Tahle dovolená měla dát rodinu Sidwellových znovu dohromady. Když ji začne pronásledovat a ohrožovat zlodějský gang, který svůj lup ukryl do jejich zavazadel, členové rodiny pochopí, že bez vzájemné spolupráce nikdo z nich nepřežije. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (139)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Muselo bejt vysloveně peklo točit tenhle film, protože snad každej z herců, co se na place objevil, během natáčení vypotil snad hektolitr vody. Všichni propocený, na trikách koláče, že byste se museli hodně snažit, abyste si jich nevšimli a do toho režisérova upřímná kamera, která chvílemi je tak blízko, že byste hercům mohli vidět až do nosu. No, je to osobitý film, ale jako osobitý film má taktéž velice osobitou atmosféru a na akční thriller zajímavý příběh. Těch 89 minut za to stojí. Jsem rád, že jsem zdejší stádo ignoroval s hodnocením a výborně se pobavil. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CO OD NÁS CHTĚJÍ, TATI?"..... /// To si takhle rodinka vyrazí kempovat zrovna, když čtyři sráči zdrhaj po úspěšný loupeži. Banditi jsou vychcaný a dostávaj nápad, jak přechcat policajty..... TOHLE (pro někoho) ŠPATNĚ DOPADNE! Kamera v prvním autě. Kamera i ve druhým autě. Pravda, mohl bych napsat, že kamera je v obou autech, ale to by nebylo tak dramatický. Vo tom to totiž je! Dramatický je tu všechno. Autoři by dokázali zdramatizovat i čůrek chcanek nad pisoárem (což to kurva kolikrát drama fakt je...). Scénárista pomalu (ale jistě) přisejpá do děje sračky a když jich je víc jak tuna, rezignuju.... Vono to opravdu vzbuzuje emoce. Vaří to ve mě. Proklínám den, kdy se všichni narodili... (ááá tak tohle mě překvapilo – to auto neumí plavat. Škoda...) Jebou se lupiči, jebe se rodinka a konec v nedohlednu (neskutečně dlouhá hodina a půl). Naštěstí taťka je romantik, kterej ostatní strhne myšlenkou že ,, i když byl dnes špatný den, tak nevadí, když ten další bude ještě horší“. Thriller o tašce o peněz, ze kterýho se vyklube obyčejná tupá sračka, plná dementů a dementního chování z kterýhokoliv baráku. Jen tady je nechali řídit a chodit po lese. Emoce vyprchávaj, nastala fáze rezignace a je čas pokleknout a poděkovat Bohu, že jsem to přežil bez psychický újmy (kurva aspoň doufám, ale to zjistíte na komentářích...Na prasklej močák seru...). A JESTLI TAM NEUMŘELI, ŽIJOU ŠŤASTNĚ AŽ DO SMRTI! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, jak se NIKDY nemám chovat (je jedno jestli jedeš kempovat nebo jsi právě udělal banku. Prostě NIKDY!!!). 2.) Chovám se jako dement. (Ideální je, když se tak doma chováte všichni.). 3.) Thx za titule ,,machr100“. (Přestože jsou skoro tak stejně děsivý, jako ten film. Ale bez nich bych neměl tenhle kulturní zážitek. Díky!) /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Obyčejný Thriller, ničím zajímavý, s plno Nelogickými Momenty, které blýskali do Očí i mně, je to jednohubka jako Blázen,celkem i špatně sestříhaná, s ničím zajímavým Ukázaným.. Určitě nedoporučuji ! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Močály vlhčí než sny fanynky Justina Biebera a tetelící se vedro nad asfaltem louisianských silnic sice skrývaly jistý potenciál, ale to by se musely odstranit následující neshody: a) křečovitá řešení rodinných vztahů, b) za cenu stupidity servírované dějové zvraty, c) taška s cca 40 kilogramy bankovek, která se nosí tak lehce, jako by v ní byly věci do fitka a d) maminka s AK-47 zúročující výcvik z tábora islámských teroristů. Nehledě na to, že jediný majitel důvtipu i šarmu byl ten Chevy Chevelle 1972 a mít Caviezel jeho barvu, končí film při policejní kontrole po patnácti minutách.. Vzhledem k vývoji by byl asi jediný smysluplný závěr, že by ty čtyři miliony dolarů ukořistil aligátor, koupil majoritní podíl ve společnosti Gator Skin Shoes z Baton Rogue a následně propustil všechny zaměstnance.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

James Caviezel ve své nejvýraznější (filmové) roli. Škoda jen, že jde o malý, silně podhodnocený film, který však dělá svému subžánru čest. Klasická ohraná zápletka ze sebe hned v první polovině začíná otřepávat některá klišé a dokáže téměř v každém patnáctiminutovém úseku překvapit netradičním vývojem děje. To však divákovi nezabrání, aby (skoro většinou) úspěšně předem odhalil, co se bude dít. Transit je klasickým příkladem tříhvězdičkového filmu, který si v budoucnu určitě ještě pustím. Za jeho nízké hodnocení však přidám tu hvězdičku navíc. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný akčný thriller. Má celkom dobrý príbeh o skupinke zločincov, ktorá vylúpi pancierové vozidlo s peniazmi, ale aby neboli na ceste zadržaní policajnými hliadkami, rozhodnú sa dať batoh s peniazmi na iné auto, aby všetci nerušene prešli hliadkami a mohli si ich zobrať, ale nevyjde to presne podľa plánu, vyskytnú sa komplikácie a rodina na čele s bývalým trestancom, ktorá si len vyrazila na rodinný výlet musí bojovať o život, pričom vedia, že keď zločinci získajú peniaze späť, ich život už nebude mať žiadnu cenu. Spracovanie je ale len úplne priemerné, prakticky všetko ide približne tak, ako aj má, nič tu výraznejšie neprekvapí, ale napriek tomu sa na to dobre pozerá, film si aj kvôli krátkej dĺžke udržuje slušnú dynamiku. Ale samotný dej si udržuje dobrú hodnotu hlavne prvú polovicu filmu, ktorá sa odohráva hlavne na cestách, kým je ešte rodina ohrozovaná len pre nich prakticky tajomným autom, nevedia, čo od nich chcú a majú problémy aj s políciou. Ale keď sa už so zločincami plnohodnotne stretnú, dej sa prenesie do močiarov a už všetci vedia, o čo komu vlastne ide, tak už celková zaujímavosť filmu dosť upadne a už mi bolo prakticky jedno, ako to skončí a navyše sa postavy a to hlavne zločinci správajú dosť nelogicky, čo ešte dojmu z filmu uberá. Akcie tu nie je málo a nie je zlá. Nadmieru som spokojný s automobilovými scénami, ktoré sú hlavne vizuálne dobre zvládnuté a aj v rámci možností pomerne napínavé, ale v druhej polovici sa už vozidlá opustia a už ide len o rôzne obyčajné pešie naháňačky, nejaké to strieľanie alebo súboj a síce ani toto nie je nejak zvlášť zle zvládnuté, ale už ma to vôbec nezaujalo. Jedine dynamická hudba ich o niečo vylepšuje. Herecké obsadenie nie je zlé, poteší hlavne James Caviezel, aj keď by sa viac hodil do úlohy zločinca, ale fandiť sa mu rozhodne dá, jeho rodina je normálna, nikto neurazí a aj zločinci si určitý štandard udržia. Réžia a technická stránka sú v rámci tohto typu produkcie dosť vydarené, aj napriek nízkemu rozpočtu to vyzerá dobre, nesklamú ani efekty, s týmto nemám problém. Škoda, že sa celý film nedržal v štýle prvej polovice, tá bola hlavne scenáristicky lepšie zvládnutá a prostredie ciest tomuto námetu sedí viac, ako močiare. Ale raz sa to pozrieť dá. 57% ()

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná šmíra, už dlouho jsem neviděl film, který by byl ve všech ohledech tak hrozně blbý. I toho komentáře je škoda. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak je to takovej dalsi rodinej thriller nic mimoradnyho ale nemel sem buhvi jaka ocekavani a zklaman sem nebyl dlouhy je to tak akorat aby se clovek nestacil nudit a i kdyz je podobnych filmu fura tak obcas takovej kousek jako jednorazova zabava potesi i pobavi takze ve finale lehounce nadprumerny film ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kamera sníma ksichty až nečakane zblízka, no inak mi nijako zvlášť neprekážala. Thriller slušne odsýpa, príbeh nebol z kategórie úplne stupidných takže som nemal problém prijať konanie postáv a uveriť im. Peniaze sú vždy motivácia, pre poniektorých až priveľká. Jim Caviezel trochu zostarol, zahral presne toľko, koľko film potreboval a po čase poteší vidieť brokovnicu v akcii. 60%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jako oddychový nenáročný thriller mě film rozhodně nezklamal. Dobrá hudba (Ch.Westlake), úžasné močály a lužní les, vydařené automobilové honičky. Jasně, postavy se chovaly tak, jak jim to hloupý scénář předepsal - třísknete ve vzteku telefonem o silnici, abyste ztratili jediné spojení s rodinou? (no, možná extrémní cholerik, leda...) Budete stát na cestě a čekat, až k vám dorazí blížící se auto se zabijáky? A budete skákat jak pominutý s prostřelenou nohou, zmasakrovanou rukou a rozbitou hubou? Jistě, postavy jsou bez výjimky magoři, ale pokud nečekáte inteligentní (a už vůbec ne intelektuální) film, nýbrž jen pobavení pro jeden večer, pak jde o fajn pokoukání. A nebyl bych si tak jistý, zda blbci, kterým jde jen o prachy, musí notně převálcovat rodinu, která bojuje o život. Člověk v ohrožení, se totiž dokáže bít víc, než lev. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jamese má rád, ale on obšas nemá šťastnou ruku na scénáře a tady je to přesně ten případ. A přitom umí. Vzpomeňme jak ze své roty coby poterstaný saniťák tahal kluky ze své čety z kopců Quadalcanalu k obvazišti u řeky ve fantastické Thin Red Line... Tady hraje taťku, kterej vyváží svoji ženu a dva syny kamsi do Lujziány ve snaze dát rodinku zase dohromady. Vrací se totiž po roce a půl z kriminálu, po nějakém drobném realitním podvůdku a chce začít znovu a pořádně. Kdo chce začít taky znovu je partička gangsterů, která přepadne vůz převážející prachy a jelikož osádka černého Chevy Chevelle z dvaasedmdesátého není zrovna z nejbystřejších, je v brzku obklíčena policií. Jediné co ji napadne dát u jedné pumpy vak s prachama na zahrádku přeloženého Land Roveru tábornickou výbavou právě parkujícícho Jima s rodinkou. Po policejní kontrole, která shledá, že osádka Chevy byť podezřele vypadající je čístá nastaně lov gangsterů na nic netušící osádku Land Roveru.... Mno, zní to akčněji, než to bylo... Chevy Rover vytlačuje ze silnice jako by byl buldozer.. Přitom právě Discovery byl tankem, protože má podvozek svařený z ocelových traverz a zkuste bourat nějakým muscle veteránem do železničního vagónu... Dojde k několika přestřelkám i dalším honičkám a v závěru i žena Jamese ukáže, že to umí s AK47. Když matka brání mladé, není dobré lézt jí do cesty a to platí jak u zvěře tak u mamky od americké rodinky... Jestli to celé dobře dopadlo a rodinka se po tom všem společně utábořila a šla chytat aligátory na to si musíte tenhle film pustit... Jamesi, Jamesi... Proč? Dva prstíky. * * ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Slušná žánrovka s nadpriemernými výkonmi, super autom ktoré akoby vypadlo s Auto zabijáka, hektolitre potu a jemný odtieň realistickosti. K tomu si prihoďte Caviezela a Fraina plus Perrineaua z Lost a máte slušný oddychový film na hociktorý deň. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak teda, jsem překvapen! Film se opravdu povedl. Jsem rád, že se ještě natáčí dobré béčka. Rozpočet 5 mil.USD a vůbec to nebylo znát. Hlavně honičky, byly přehledné, celkem dobře natočené a bylo jich dost. Film byl jednak přesvědčivý svoji poměrnou drsností. Ani trochu jsem se nenudil. Hl.záporák James Frain hrál opravdu přesvědčivě. Zato hl.hrdina James Caviezel byl též výbornej. Takže hodnotím 84% = **** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když si čtyřčlenná banda zločinců "ulije" tučný lup z obrněného transitu mezi zavazadla čtyřčlenné rodiny, která má namířeno kempovat, aby urovnali napjaté vztahy panující mezi nimi, nebude to dlouho trvat a v louisianských močálech se strhne boj o holý život. Navíc tak nějak to neklape ani mezi zločinci. Napjaté rodinné vztahy postupně půjdou stranou, protože přece jen přežít ve zdraví a s uříznutým tatínkovým prstem na němž měl snubní prsten, je mnohem důležitější, než nějaké neopodstatněné hádky. V rámci zachování manželského svazku a urovnání napjatých vztahů udělá pro záchranu své rodiny co bude v jeho silách. A ani se nekoukne po vyzývavé prsaté blondýně, která je na opačné straně zákona. Legendární producent Joel Silver a jeho kolega Moshe Diamant vždy produkovali snímky u kterých vybroušená logika nebo nuda šly stranou na úkor napětí a akce. Jejich filmy neměly vždy bohatý rozpočet, ale nebylo to na nich až tak znát. To všechno platí o tomhle napínavém thrilleru disponujícím solidním hereckým obsazením hvězd nižší svítivosti. Jim Caviezel zvládá vždy svoje civilní postavy velmi dobře a jeho otec bránící svoji rodinu před nebezpečnou bandou je opět velmi uspokojivý. Možná trochu přirozenější byla Elisabeth Rohm v roli jeho manželky a ani jejich dva synové nehráli nijak špatně. Banda zločinců měla v popředí Jamesa Fraina, který jako její vůdce obstál dokonale a jeho návrat do takového typu role mu opět sednul. Mrchu v zločineckých řadách si zahrála již zmíněná blondýnka s plným dekoltem Diora Baird. Dokonalost sama. Jen dávám mínus za její necitlivé odstranění ze scény asi půl hodinu před koncem filmu a to si nezasloužila. Zbylí dva členové bandy, talentovaný Ryan Donowho a divácky povědomý černoch Harold Perrineau, také měli co nabídnout. Přibližně po půl hodině se film natolik svižně rozběhl a měl vše co má správný thriller obsahovat. Neotřelé zpracování otřelého námětu s občasným nečekaným vývojem děje, intenzivní napětí, nějaký ten zlomek akce, ale nestavělo se na ní tolik, sympatické i méně sympatické postavy, protivného, arogantního šerifa a atraktivní prostředí močálů, které nebývá v thrillerech až tak často k vidění. Mínusem je vedle likvidace mé oblíbené Diory Baird také příliš okatá zadní projekce při jízdě autem vlivem nízkého rozpočtu a občasné logické zakolísaní hlavně v počátečních fázích filmu (viz silniční kontrola zločinců u policejních zátarasů). Vizuál poměrně obstojný, ale také nijak mimořádný, podpořený barevným filtrováním a zběsilým střihem, což je velmi advensivní u filmů s nízkým rozpočtem. Rodák z Bogoty režisér José Antonio Negret nemá ještě dostatečné renomé a byl najat známým producentem, aby odvedl dobrou práci a přinesl divákům napínavý thriller bez větších ambicí. Tohle měřítko se povedlo naplnit beze zbytku. 80% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ono by to mohol byť aj dobrý film, ak by sa režisér s kameramanom nerozhodli pre ten nepríjemný (ne)farebný filter. Ja viem, že je to presný opak Bayovho štýlu a mal by som mať z toho radosť, ale mne to nesadlo. Potom by ma mali nadchnúť greengrassovské automobilové naháňačky, lenže aj tie svojim hektickým cool štýlom zameraným na rannú pubertu lezú na nervy. Film vyzerá presne tak, ako si predstavujem film s podielom firmy After dark. Cielený viac na jednoduchšie publikum, navyše zamerané na videotvorbu. Aj to môže mať svoje čaro, keďže tu hrajú aspoň dve známe tváre a pôsobí to profesionálne a ak by som film videl po pár dňoch nejakého festivalu artových a pseudoartových filmov, určite by som si pri ňom parádne oddýchol a lepšie hodnotil. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Odsejpá to, ale i tak to celkem nudí. Předem jasný, jak to dopadne, kamera špatná, místy nelogické. Hodně průměrná, lehce akční jednohubka. 2,5*. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý film, který mě nalákal na herce ale tak nějak zůstal na půli cesty. Caviezel a ostatní hrají poměrně slušně a snaží se, ale film je strašně obyčejný a děje se tu všechno co jsme viděly už v jiných filmech. Takže máme tu něco ze Stopaře, něco z Duelu, prostě všeho chuť. Naneštěstí je film dostatečně akční takže se tu zrovna nenudíme, ale bohužel film sám o sobě za moc nestojí. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Málem mi praskl močák, jelikož se mi nechtělo dávat "pause" a promeškat několik sekund by byla škoda. Na čtyři hvězdy to za to napětí a atmosféru stojí, na podporu podceňovaných dílek dávám plný počet. 75% ()

Reklama

Reklama