Reklama

Reklama

Nae yeojachinguneun gumiho

(seriál)
  • Jižní Korea 내 여자친구는 구미호 (více)

VOD (1)

Epizody(16)

Poté, co potká záhadnou dívku, zjišťuje rádoby hvězda akčních filmů, že je ve skutečnosti gumiho – devítiocasá liška z pověstí. (Netflix)

Recenze (34)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nádherná Gumiho, sympatický Cha Tae-Woong, dobře zvolené vedlejší postavy, chytlavý děj, překrásná hudba, jedinečný humor, silná romantická stránka... Chybí mi tu něco? Nasmála jsem se, pobrečela jsem si (hodně, hodně, hodně), byla jsem napnutá a často i ohromená. Asi 2 díly byly sice trošku slabší, ale ani to neubere na mém hodnocení. Shin Min-a je sama o sobě nadpřirozeně krásná a když ji k tomu v jednom díle navlnili vlasy, její roztomilost oslňovala. Opět jsem našla v srdci místo,o jehož existenci jsem nevěděla. 5* ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Korejci zase jednou příjemně překvapili. Tahle série míchá skvěle trhlý humor, romantiku s legendárním pohádkovým základem. Kromě hlavního páru je zde ještě jeden, který tvoří vedlejší linii příběhu. Ostýchává teta Cha-dae Wonga Min Sook, a ředitel akční školy jménem Ban, který se snaží za každých okolností vypadat cool jako Chow Yun Fat ve slavné heroic blood shed sérii A Better Tomorrow. Lee Seung-Ki je neodolatelný jako Cha dae Wong, který by si mohl v klidu žít z dědových peněz, ale chce být akční hvězda, jeho pokusům se jistě zasmějete, přesto je nesmírně sympatický. Má soupeře v podobě goblina, který se naučil žít mezi lidmi, Park Dong Ju, kterého hraje bishík jak ulitý No Min-Woo. Sledovat trampoty hlavního páru stojí za to. Nejvíce tady ovšem vyniká Shin Mina, která se dokonale hodí svojí visáží na roli potměšilé, nevinné, neskonale krásné, ale hlavně dokonale roztomilé devítiocasé lišky. Ale pozor umí přeřadit v paletě výrazů velmi rychle a vypadat nebezpečně! Herecké výkony stojí za to u hlavních i vedlejších postav, zamrzí, že tvůrci se rozhodli za každou cenu dodržet formát korejského seriálu 16 dílů nejméně. Být to o 3,4 díly kratší bude to dokonalé, protože série má příjemnou hudbu, jeden neuvěřitelně chytlavý insert song, který se line všemi díly. Seriál vám dopřeje spoustu popkulturních narážek na filmové dění v Koreji, starší i novější věci z Asie, USA, které jistě znáte. Ať už série A Chinese Ghost Story, malá mořská víla, všude visí spousta plakátů na staré i nové filmy, které jistě znáte. Nechybí hlášky jako, byla v zámoří, neví kdo je Bin Won! (hrdina filmu The Man From Nowhere) apod. I přes to nešťastné natahování v závěru, vám seriál dopřeje spoustu hřejivých chvil, romantiky, humoru. Proto přehlédněme jeho nedostatky and let's be friends, hoy, hoy! :) ()

Reklama

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Krásné, zábavné, dojemné a nápadité, opravdu velmi povedený seriál s příjemnou hudební složkou, to se musí nechat. První housle zde samozřejmě hraje rozkošná Shin Min-A - role Gumiho jí neuvěřitelně sedla a patřičně se v ní vyřádila :-) Neskutečně zábavná, milá a opravdu moc moc krásná dívka – ten úsměv, oči, slušivé šatečky, nádherné vlasy a účesy, k tomu se přimíchává kouzlo osobnosti - bez mučení přiznávám, že Gumiho takového formátu bych z bytu nevyháněl a návrhy na páření neodmítal :-) Kdykoli byla hlavní dvojka na scéně, výborně jsem se bavil či si občas i poplakal dojetím. A to jejich hoi-hoi miluju :-) Bohužel seriál má ale i vedlejší dějové linky a ty srážejí celkový dojem kapánek dolů. Do té pohodové zábavy hlavní dvojice totiž vůbec nezapadají scény s režisérem a tetičkou – ty působí jako pěst na oko, tento styl humoru mi přišel takový vcelku hloupý a nepovedený. Naštěstí s přibývajícími díly se tito dva na scéně neobjevují tak často. Nicméně, celkově seriál opravdu příjemně zahřeje u srdce a při charismatu Shin Min-A se asi těžko najde někdo, kdo by jí jako Gumiho nepřál dosáhnout trochy toho lidského štěstí a v závěru neukápnul nějakou tu slzu. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Korejská pohádka ze současnosti se mi líbila velice velmi. Natahovaný konec mi ani trochu nevadil. Vlastně jsem chtěla, aby to ještě neskončilo. Pravda, tak tři až čtyři díly mi trvalo než jsem rozdýchala režiséra Bana, dědečka a učitele Park Dong Jua. To mi ale bohatě vynahradili hlavní hrdinové. Nejen že se mi líbili (fakt krásný pár), ale oni mě i bavili. Předvedli celou škálu výrazů. Když se smáli, tak jsem měla úsměv na tváři taky. Když brečeli, tak jsem sahala po kapesníku. Kvůli Gumiho jsme se dokopali k nákupu stolního grilu a asi už nikdy nebudu jíst grilované maso aniž by se mi nevybavila Mi Ho kouzelná radost z každého sousta. :o))) Krásný příběh rámovala stejně krásná hudba, kterou si poslechnu kdykoliv znovu. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Mmmm, baštá :D Zkuste pustit seriál nějakému vegetariánovi a uvidíte, jak se z něj za pár dílů stane chladnokrevnej krávožrout. Příběh je jednoduchý. Ne zrovna sympatický mladík osvobodí civilizací nepoznamenanou devítiocasou lišku v podobě krásné dívky, která neztloustne, byť by zbaštila celou krávu. Gumiho chce být s ním a on... by preferoval rychlejší smrt. Tak nějak to začíná a bál jsem se, že se brzy vystřílí veškerý vtip a potenciál a seriál zabředne do běžné romanťárny, ale naštěstí se děj po celou dobu vyvíjí a to občas i dost nečekaným směrem, takže je super až do konce. Přesto bych dal podruhé přednost asi jen prvním dvěma třetinám. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (15)

  • Postava Mi-Ho v seriálu často něco jí. Její představitelka Shin Min-A začala říkat téměř při každém jídle, které v seriálu jí „Ach, chutné!“. Herečka přiznala, že jídla, která jedla byla opravdu výborná a začala to neplánovaně říkat. Scenáristkám se to velmi líbilo a nechali herečku ať si to říká, kdy chce. (Roby)
  • Podle kritiků vrátila role devítiocasé lišky herečku Shin Min-A do povědomí diváků a částečně zachránilo její už uvadající kariéru. Sama herečka tento názor nijak nevyvracela. (Roby)
  • Herečka Shin Min-A má hovězí maso opravdu ráda, takže jí neustálé pojídání hovězího vůbec nevadilo. (Roby)

Reklama

Reklama