Reklama

Reklama

Nae yeojachinguneun gumiho

(seriál)
  • Jižní Korea 내 여자친구는 구미호 (více)

VOD (1)

Epizody(16)

Poté, co potká záhadnou dívku, zjišťuje rádoby hvězda akčních filmů, že je ve skutečnosti gumiho – devítiocasá liška z pověstí. (Netflix)

Recenze (34)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Korejci zase jednou příjemně překvapili. Tahle série míchá skvěle trhlý humor, romantiku s legendárním pohádkovým základem. Kromě hlavního páru je zde ještě jeden, který tvoří vedlejší linii příběhu. Ostýchává teta Cha-dae Wonga Min Sook, a ředitel akční školy jménem Ban, který se snaží za každých okolností vypadat cool jako Chow Yun Fat ve slavné heroic blood shed sérii A Better Tomorrow. Lee Seung-Ki je neodolatelný jako Cha dae Wong, který by si mohl v klidu žít z dědových peněz, ale chce být akční hvězda, jeho pokusům se jistě zasmějete, přesto je nesmírně sympatický. Má soupeře v podobě goblina, který se naučil žít mezi lidmi, Park Dong Ju, kterého hraje bishík jak ulitý No Min-Woo. Sledovat trampoty hlavního páru stojí za to. Nejvíce tady ovšem vyniká Shin Mina, která se dokonale hodí svojí visáží na roli potměšilé, nevinné, neskonale krásné, ale hlavně dokonale roztomilé devítiocasé lišky. Ale pozor umí přeřadit v paletě výrazů velmi rychle a vypadat nebezpečně! Herecké výkony stojí za to u hlavních i vedlejších postav, zamrzí, že tvůrci se rozhodli za každou cenu dodržet formát korejského seriálu 16 dílů nejméně. Být to o 3,4 díly kratší bude to dokonalé, protože série má příjemnou hudbu, jeden neuvěřitelně chytlavý insert song, který se line všemi díly. Seriál vám dopřeje spoustu popkulturních narážek na filmové dění v Koreji, starší i novější věci z Asie, USA, které jistě znáte. Ať už série A Chinese Ghost Story, malá mořská víla, všude visí spousta plakátů na staré i nové filmy, které jistě znáte. Nechybí hlášky jako, byla v zámoří, neví kdo je Bin Won! (hrdina filmu The Man From Nowhere) apod. I přes to nešťastné natahování v závěru, vám seriál dopřeje spoustu hřejivých chvil, romantiky, humoru. Proto přehlédněme jeho nedostatky and let's be friends, hoy, hoy! :) ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nádherná Gumiho, sympatický Cha Tae-Woong, dobře zvolené vedlejší postavy, chytlavý děj, překrásná hudba, jedinečný humor, silná romantická stránka... Chybí mi tu něco? Nasmála jsem se, pobrečela jsem si (hodně, hodně, hodně), byla jsem napnutá a často i ohromená. Asi 2 díly byly sice trošku slabší, ale ani to neubere na mém hodnocení. Shin Min-a je sama o sobě nadpřirozeně krásná a když ji k tomu v jednom díle navlnili vlasy, její roztomilost oslňovala. Opět jsem našla v srdci místo,o jehož existenci jsem nevěděla. 5* ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Přeloženo. (Ústřední dvojici to velmi sluší, navíc Shin Min-A je ve své roli lištičky velmi roztomilá. Je to milé, odpočinkové, úsměvné, prostě standardní vybavení korejských obrazovek. Určitě lehce nadprůměrné. Silné 3*.) ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

V korejských komediálních filmech a seriálech je důležité překlepat první půl hodiny. Pak se zpravidla skončí s expozicí: hlavní hrdina je vždy předveden jako pitomec, aby mohl být napravován osudem a dívkou, co touží napravovat pitomce. Jednou je to pitomec bohatý, jednou chudý, jindy chytrý, nebo něčím výjimečný. Dokonce někdy jde i o pitomce úplně průměrného. No a dívka, ta musí být krásná. Hodně. Dál už si to zpravidla užijete. Tady je to místy trochu kameňákovské, ale jen trošku... A zbytek humoru dost často stojí zato. Nejvíc mě zatím (rozkoukáno pár dílů) baví dědeček. ||| Edit: trochu jsem si říkal, že jestli bude 16 hodin postavených jen na rozverných situacích, je otázka, zda to nebude protivné. Posun ke klasickému příběhu a darovaná knížka.... mmmm.... to je nádhera... P.S. nechal bych to skončit vlastně stejně, ale jiným postupem -- zkrátka nejsem korejec :) ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Korejská pohádka ze současnosti se mi líbila velice velmi. Natahovaný konec mi ani trochu nevadil. Vlastně jsem chtěla, aby to ještě neskončilo. Pravda, tak tři až čtyři díly mi trvalo než jsem rozdýchala režiséra Bana, dědečka a učitele Park Dong Jua. To mi ale bohatě vynahradili hlavní hrdinové. Nejen že se mi líbili (fakt krásný pár), ale oni mě i bavili. Předvedli celou škálu výrazů. Když se smáli, tak jsem měla úsměv na tváři taky. Když brečeli, tak jsem sahala po kapesníku. Kvůli Gumiho jsme se dokopali k nákupu stolního grilu a asi už nikdy nebudu jíst grilované maso aniž by se mi nevybavila Mi Ho kouzelná radost z každého sousta. :o))) Krásný příběh rámovala stejně krásná hudba, kterou si poslechnu kdykoliv znovu. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Když ono to je fakt roztomilé Gumiho :). Navíc tak dobře zahrané, že jsem "viděl" Gumiho a ne krásnou dívku. To samé (podobné) s goblinem. Tubirubirurafá! ■ Sympatické hudební video: http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=-x0CKbRn_z0&feature=endscreen ■ Napsal jsem o filmu na FB: "Představte si chlapíka, co má vedle sebe krásnou dívku, všichni mu ji závidí a on by nejraději umřel. Aby přežil, nesmí se od ní hnout a musí ji vydatně krmit, nejlépe hovězím masem, k snídani, obědu a večeři. Začínají mu docházet peníze a on neví, co se stane, když jí nebude moci koupit jídlo. Pointa: Existuje mytologické zvíře, devítiocasá liška. Dokáže na sebe vzít lidskou i zvířecí podobu. Lidská podoba tohoto konkrétního je natolik exteriérově nadstandardně dobře vypadající, že v minulosti muži v jeho přítomnosti ztráceli pracovní výkonnost a ženy žádaly eliminaci dotyčného živočicha. Ten byl zaklet do malby v chrámu, 500 let pořádně nežral a až v současnosti ho jeden nešťastník osvobodí." ■ "Budu rodit jednou ročně." ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Korejské seriály mají tu chybu, že jsou šíleně dlouhé, většinou trvají kolem 16 hodin, na mnoha místech nudí a po nějaké době jim dojde dech úplně. S tímto seriálem jsem naštěstí takový problém neměla a dodívala se na něj, i když místy mi to připadalo zdlouhavé. Má příjemné dvě hlavní postavy, které jsem si snadno oblíbila, ale především mě zaujal námět, kterému přidává na zajímavosti neobvyklá fantasy stránka, i když celkově seriál vyznívá opravdově, samozřejmě nechybí milý korejský humor. V posledních dvou třech dílech jsem se přestala orientovat v tom, co se tam vlastně děje a připadalo mi to uměle natahované. Také mi trochu vadilo, že jsem až do konce přesně nechápala skutečnou povahu Parka Dong-jooa. Další z nedostatků spatřuji v jakési vyumělkovanosti, v prvoplánovém citovém vydírání, občas jsem hercům nevěřila. Jinak mi ale My Girlfriend is a Nine-tailed Fox přineslo příjemně strávený čas a velmi hezké chvíle. ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

Takhle krásnou představitelku Gumiho jsem ještě neviděl :) Seriál je celou dobu srandovní, samozřejmě nechybí romantika a postava ředitele školy je geniální. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Zase mě jednou něco dostalo:-) Skvěle skloubená romantika s humorem, to vše podtrženo hudbou, která to všechno výborně doplnila. Ústřední dvojice je dokonalá (Lee Seung-Ki je dokonalost sama), vedlejší role taky nezklamaly. Největší pecky byly v podání režiséra Bana Doo Honga - tomu se snad nepřestanu smát! Nemám prostě nic, co bych mohla vytknout. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Mmmm, baštá :D Zkuste pustit seriál nějakému vegetariánovi a uvidíte, jak se z něj za pár dílů stane chladnokrevnej krávožrout. Příběh je jednoduchý. Ne zrovna sympatický mladík osvobodí civilizací nepoznamenanou devítiocasou lišku v podobě krásné dívky, která neztloustne, byť by zbaštila celou krávu. Gumiho chce být s ním a on... by preferoval rychlejší smrt. Tak nějak to začíná a bál jsem se, že se brzy vystřílí veškerý vtip a potenciál a seriál zabředne do běžné romanťárny, ale naštěstí se děj po celou dobu vyvíjí a to občas i dost nečekaným směrem, takže je super až do konce. Přesto bych dal podruhé přednost asi jen prvním dvěma třetinám. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Krásné, zábavné, dojemné a nápadité, opravdu velmi povedený seriál s příjemnou hudební složkou, to se musí nechat. První housle zde samozřejmě hraje rozkošná Shin Min-A - role Gumiho jí neuvěřitelně sedla a patřičně se v ní vyřádila :-) Neskutečně zábavná, milá a opravdu moc moc krásná dívka – ten úsměv, oči, slušivé šatečky, nádherné vlasy a účesy, k tomu se přimíchává kouzlo osobnosti - bez mučení přiznávám, že Gumiho takového formátu bych z bytu nevyháněl a návrhy na páření neodmítal :-) Kdykoli byla hlavní dvojka na scéně, výborně jsem se bavil či si občas i poplakal dojetím. A to jejich hoi-hoi miluju :-) Bohužel seriál má ale i vedlejší dějové linky a ty srážejí celkový dojem kapánek dolů. Do té pohodové zábavy hlavní dvojice totiž vůbec nezapadají scény s režisérem a tetičkou – ty působí jako pěst na oko, tento styl humoru mi přišel takový vcelku hloupý a nepovedený. Naštěstí s přibývajícími díly se tito dva na scéně neobjevují tak často. Nicméně, celkově seriál opravdu příjemně zahřeje u srdce a při charismatu Shin Min-A se asi těžko najde někdo, kdo by jí jako Gumiho nepřál dosáhnout trochy toho lidského štěstí a v závěru neukápnul nějakou tu slzu. ()

Ivuse 

všechny recenze uživatele

Bez jediného zaváhání plný počet *. Proč? To se musí vidět :-) Jak už zmínili jiní - Shin Min-a - je ztělesněním roztomilosti, a tak jak mě uchvátila v Arang (http://www.csfd.cz/film/315559-alangsattojeon/), tak tady to jenom potvrdila a ještě přitvrdila :-) . Velkým plus je pro mě absence scén "řekli mi o tom druhém tohle - já se ho ani nezeptám a budu tomu věřit, aby došlo k nedorozumění" :-D hlavní dvojice má mezi sebou krásný vztah, vtipné vedlejší postavy...celé prostě: "nomu, nomu, nomu čua" :-) ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný seriál, který má zajímavý námět, ale scénař už nic moc, ono z hovna prostě bič neupletete, protože takhle natahovat seriál se odrazí jen v tom, že kvalita hodně kolísá. 신민아 prakticky táhne celý seriál, právě díky svému nelidskému původu - 맛있다 .-)). 이승기 byl také celkem v pohodě, akorát se opět musel řídit tím stupidním a neoriginálním vývojem, který je snad ve všek k-dramatech. Jediná postava, která mě vyloženě srala, byla 박수진, která svým ksichtem mě dokázala výborně znechutit každou scénu, ve které figurovala. Korejcům se ale strašně líbí, protože jsou to od přírody masochisti, jelikož se vyžívají v ohyzdných slečnách, na kterých si někdo vyhrál se skalpelem. Soundtrack průměrný a nebýt posledního dílu, který se kupodivu na rozdíl od zaběhnutých kolejí k-dramat, velmi vyvedl. Tady prostě nechápu některé nářky, že tohle se nepovedlo. Ne, poslední díl se povedl na jedničku, a tak s klidným svědomím mohu udělit naprosto průměrné hodnocení.-) ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál byl prostě a jednoduše BAŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!! Venku svítí sluníčko, nakládám kus krávy a šup s ní na gril a uvidím, zda nalákám nějakou krásnou Gumiho :))) ()

Roby 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená komedie s neskutečně roztomilou Yang Min Ah ze které dostane běžný smrtelník těžkou cukrovku. Musím připustit, že tato dorama je dost odlišná od běžných komedií podobného typu. Nenajdete tu otravné příbuzné, kteří udělají pro rozpad páru cokoliv, žádnou vyloženě zápornou postavu a světe div se si hlavní hrdinové nenechávají tajemství pro sebe a jsou k sobě upřímní. Všechno se motá kolem komediálně-tragicky zápletky, která obstarává doslova 90% celého seriálu... a ono to funguje. ()

Kimm2 

všechny recenze uživatele

Shin MinAh je prostě neuvěřitelně zvláštní a krásná, dokonalá liška. Lee SeungGi se do své role taky hodil naprosto přesně a zase úplně jinak. Úžasně vtipný a příjemný seriál. ()

Reklama

Reklama