Reklama

Reklama

Banja

(seriál)
  • Francie Banja

Epizody(26)

Obsahy(1)

Když se sejdou světové celebrity popmusic, český VIP rybníček jim rozhodně není cizí. Banja je animovaný muzikálový seriál o mladém úspěšném hudebním géniovi. Banja, pohodový, trochu sebestředný rastafarián a rebel, dokáže skládat fantastické hity. Když se ale odmítne podvolit marketingovým rozhodnutím vydavatelské společnosti DO-MI-NANT, poruší svůj kontrakt a je uvězněn na ostrově Hitland. Tam žije celá skupina hudebníků, co tam skončili za podobné nedodržení smluv. Jedinou cestou ven je skládat hity pro všemocnou vydavatelskou společnost. Banja se ale pokouší uniknout sám a naneštěstí ho pokaždé chytnou stráže. Při pokusech o útěk se potkává s ostatními umělci a každý z nich představuje jiný hudební styl (blues, jazz, pop, country, techno,...). (TV Prima)

(více)

Recenze (16)

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Dobře rozhicovaná bláznivá komedie, která svou jednoduchostí a nápaditostí předčí kdejakého jiného animáka. Břitký humor, strhující zápletky a satira se sarkasmem na tom pravém místě. Seriálu udělím o hvězdu víc za český dabing, kde si tvůrci dali velmi záležet na pozměnění francouzských domácích non-name hudebníků za naše české odpady - díky čemuž může český divák chápat souvislosti a vtípky, které by jinak bez znalosti francouzského hudebního dna znát nemohl. Na uvolnění se před spánkem dobrý počin. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Francouzská snaha o nekorektní seroš připomíná mix Spongeboba, Southparku a Futuramy zabalený do nápadu z "Křídel slávy". Jenže Spongebob je úchylnější, Southpark sprostější a Futurama kope v úplně jiný lize. Banja má chvílemi nasazeno na krutopřísnou nekompromisní parodii a chvílemi je to na(opták) tak blbý, až to tříská dveřma. Ouvr-ól: Celkovej dojem tak kolem 40 - 60%, ovšem zaokrouhluju nahoru za celkem solidní počeštění. Když z hrobu vyleze olezlá mrtvola a hlavní hrdina zahlásí: "Poznávám tě. Ty jsi Mejla Hlavsa!" ...Můžete se nezasmát...? ()

Reklama

Dart_Nader 

všechny recenze uživatele

I když sou animace trochu divný jako poletující hlava a pod, tak je to celkem povededé animák, který by se mohl rovnat a nejspíš by i přebyl většinu amerických animášl, škoda jen, že je seriál poměrně krátkej (26 dílů). Co se mi hodně líbí, že v dabingu uravily jména v animáku zmiňovaných hvězd a kapel, takže to pochopí i lidé u nás, kdyby tam vychrlily jejich celebrity, tak by většina lidí nepochopila o co skoro celou dobu jde... ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Hraje si to na South Park, ale není to South Park. Co to je? Něco tak stupidně nudnýho a rádoby vulgárního a pobuřující sem snad ještě neviděl. První shlédnutej díl se ještě dal přežít (40 %), ale všechny díly jsou prakticky o tom samém a postavy se pořád chovaj naprosto stejně dementně a ploše. Animace je docela zajímavá a k tomuhle typu seriálů se IMHO docela hodí. ()

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

B(G)anja je francouzský shit, který se pokouší o strojenou vtipnost a "nekorektnost" po vzoru amerických kreslených seriálů jako Futurama a South Park. Rozdíl je v tom, že Ganja je kompletně o hovně a nedá se sledovat déle než 5 minut. Vše zabíjí i stupidní český dabing, který svými přirovnáními (jseš jako Aneta Langerová) zabíjí možná i poslední kvalitní narážky na známé osobnosti, které scénáristi Ganji dokázali vymyslet. Nejvíce ale člověk buší pěstí do skály v momentě, kdy se postavičky snaží mluvit sprostě a má to být vtipné. Většinou to působí stejným dojmem jako kdyby si vás k sobě zavolal šéf a vy už ve dveřích řekli: "smrdí ti péro vole", zkrátka, řeknete naprostou hovadinu v době, kdy to nemá sebemenší logiku a význam.. 5% ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama