Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak se žije s nenávistí po dlouhých letech úspěchů? Vznikla Žena za pultem na politickou objednávku? Komu za socialismu vadila Jiřina Švorcová a kolika lidem ona sama ublížila? Odhalte Tajemství Jiřiny Švorcové ve speciálním dílu k seriálu Žena za pultem.Jiřina Švorcová v cyklu Tajemství odhalí jaké to je, když Vás národ střídavě miluje a nenávidí. Prozradí, jestli jí politici mluvili do natáčení erotických scén v její nejslavnější roli Ženy za pultem i proč ji po uvedení seriálu v zahraničí museli hlídat policisté. Otevřeně promluví o tom, který z kolegů ji na obrazovce i ve skutečnosti neměl rád. Zavzpomíná na hvězdnou slávu po filmu Král Šumavy, ale i profesní pád po roce 1989. Proč odmítla návrat na divadelní prkna a zažívá teď nečekaný comeback? Jiřina Švorcová se v cyklu Tajemství po letech vrací na místa spjatá s její kariérou. Účinkují: J.Švorcová, H.Maciuchová, J.Adamec, O.Brousek, L.Termerová, J.Lábus, M.Schmiedberger. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (19)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

V dnešní době naprosto zlomový dokument, který diváka inspiruje k další repríze Ženy za pultem, tentokrát na Barrandově. Ke slovu se kromě Jiřiny Švorcové dostává i řada jejích kolegů ze seriálu, lahůdková Hana Maciuchová, Lenka Termerová ze zeleniny a další, kteří v seriálu hráli menší role. Je poměrně škoda, že se do dokumentu nedostalo více hlavních tváří a defilé musel uzavřít Lábus, který měl skutečně v seriálu jen čurdu. Ale je skvělé, že byla připomenuta i fakta z kariéry Švorcové, která se běžně opomíjejí (její divadelní kariéra, parodox nižší periodicity obsazování ve filmu a v televizi); nicméně by to chtělo ještě lépe číst v její filmografii a všimnout si, že mezi Králem Šumavy a Horoucím srdcem uplynuly jen tři roky a nikoli pět. Osobně ji jako herečku mám nejraději v Temnu, což by stálo za připomínku ze všeho nejvíce, ale už samotná skutečnost, že ji filmaři po letech vytáhli na barrandovskou procházku a nechali ve finální podobě dokumentu hodně z jejích myšlenek, je neocenitelný pokrok. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem na to koukat vůbec nechtěl. Proč bych měl trávit čas tím, že budu sledovat obhajobu někoho kdo si postavil hereckou kariéru na politice, nebo naopak sledovat házení špíny na někoho kdo mi za to nestojí. On je ale ten dokument víc zaměřen na Ženu za pultem a obsahově tak nějak proplouvá klidnými vodami a žádná bouřka se nekoná ani ze západu ani z východu. Po skončení si říkám, že je dobře, že se takové dokumenty točí. Další generace majíi vědět o tom co bylo a co si o této době myslí i ta "druhá" strana. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Kdo chce něco vědět o Jiřině Švorcové, musí se obrátit na literaturu (nejlépe na "Býti Švorcovou"). Kdo si chce plivnout po nyní již mrtvé komunistce, která se na rozdíl od mnoha jiných nestala aktivní členkou OF a jeho následujících stran, bude asi trošku zklamán, tento medailon Jiřiny Švorcové mu příliš prostoru nedá. Kdo se chce něco dozvědět o natáčení seriálu Žena za pultem, bude alespoň částečně uspokojen. Poněkud bych rozporovala název dokumentu. Všechna "tajemství" jsou veřejně známá a navíc Švorcová skutečně nehrála jen Annu Holubovou. ()

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Ocenil jsem, že televize dala po dlouhých letech Jiřině Švorcové možnost objevit se na obrazovce. Za těch 20 let byly natočeny snad jen dva krátké dokumenty, kde tato herečka vystoupila. Ale zatím nebyl natočen žádný dokument, který by se jí plně věnoval. Což bohužel nebyl ani tento. Je evidentní, že Česká televize se jakékoli konfrontace s představitelkou bývalého režimu bojí. 20 let po revoluci mi to přijde zbytečné. Myslím si, že by diváky zajímalo, co tato kontroverzní osobnost prožívala v listopadu 89, jak vnímala srpen 68, kde brala stále tu bezmeznou víru v komunistickou stranu. Socialistické Československo patří k naší historii a bylo by velmi zajímavé, kdyby jsme měli i ten druhý pohled. Dokument se mi líbil, byl natočen především za účelem nalákat diváky na reprízu Ženy za pultem, to podlě mě splnil. Výpovědi herců a bývalých kolegů, jako samotná výpověď Jiřiny Švorcové byly zajímavé. Vtipný byl filmový trik s P. Haničincem roku 1977 a Švorcovou 2010. Jde vidět, že je stále dobrou herečkou. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

V dokumentu, který vznikl nepochybně jako reklama na právě vysílaný seriál na TV Barrandov, je naštěstí více, než se možná zamýšlelo. Základy tvoří Žena za pultem, ovšem vedle toho lze vidět a slyšet velmi zajímavé informace, které nakonec vyúsťují ve slušný paradox, který způsobuje střet dvou vládnoucích garnitur. Jiřinu jistě nemusel nikdo nutit, ovšem režimem byla využívána, nyní byla, alespoň na krátkou dobu, využívána jednou komerční TV, která se uchytila v moři tohoto businessu, a proto, když je tu generace, a to i herecká, která seriál pamatuje, a která to dokonce může srovnat s dnešními pokusy, proč toho nevyužít, když z toho může něco být. Záběr na fotografování Jiřiny Švorcové a Jiřího Pomeje, je vskutku úsměvný. Švorcová byla nesmírně talentovaná, upřímná herečka, která se prostě moc zajímala o politiku doby a zůstala věrná v podstatě navždy. Divadlo její talent naštěstí zužitkovávalo, a vidět jí na živo, někdy v 70. i 80. letech, musel být skutečně zážitek. I v tomto tento dokument ujišťuje. Talent se ze současného, hereckého světa pomalu vytrácí, jde zde o reklamu na narcismus a heroismus, pravý talent a kumšt lze hledat i ve filmech, u kterých je potřeba vědět své, a které jsou povětšinou ve filmografii této herečky, i přesto je vyhledávám a užívám si její jedinečné herectví. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama