Reklama

Reklama

7 dní života

  • Německo Seven Days to Live (více)
Trailer

Obsahy(1)

Přestěhovali se do nového domu na samotě, aby se oprostili od minulosti. Chtěli utéct před vzpomínkami na jejich mrtvého syna, schovat se před hlukem velkoměsta i před svými známými. Místo toho se jejich životy ještě mnohem víc zkomplikovaly. Prvotní pohodu, které si ze začátku s chutí užívali, brzy začala přerušovat podivná znamení, která jim naznačovala, jak málo jim ještě zbývá - pouhých sedm dní života. (HBO Europe)

(více)

Recenze (10)

chalp 

všechny recenze uživatele

V podstate ide o nejaký zlepenec Kubrickovho osvietenia a hororu 3:15 zomrieš, predvídateľné kliše bez štipky inovácie.O strašidelnom dome do ktorého sa prisťahuje mladý manžuelský pár, ktorý prišiel o syna.Ponorková choroba na seba nenechá dlho čakať a „desivé“ znamenia o ostávajúcich dňoch života samozrejme tiež nie :).Z bažín odpadu to vlastne vyťahuje len výborná Amanda Plummer, ale tá by zachránila snaď každý šmejd :) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Útěk před velkoměstem, před tíživou minulostí a před vzpomínkami na mrtvýho syna řeší přestěhováním na samotu. Jenže jak už to tak bývá vyhlídnou si dům s temnou minulostí která postupně začne vylejzat na povrch. Bacha menší SPOILER. A možná nepůjde jen o minulost samotnýho domu ale místa jako takového. No prostě taková ta klasika která asi neomráčí svou originalitou mě ale ani nikterak neurazila takže klidně ty 3hvězdy dám. Evidentně jde o málo známej kousek(jen 123hodnocení) takže pokud by neměl vyloženě někdo do čeho píchnout tak může tenhle film klidně zkusit. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Teda dost jsem se bál jak dopadne horor ve kterém máme prsty my a Němci. No a moje obavy byly na místě, dopadlo to neslavně. A i přes to že tu hrály v hlavní roli moji oblíbenci Pertwee a Plummerová tak jsem bohužel dostal jen divnou míchanici Dramatu a hororu. A to dost nudnou. Je tu sice pár nepříjemných scén a atmosféra v některých scénách dost hustá, ale ve výsledku jsem z tohohle nic nedostal. Spíše jsem byl zklamaný. Jedna * za takovou vydřenou snahu a druhá * jen a jen Pertweemu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zápletka tohoto filmu není ničím originální, spíše bych se nebál říci, že je tuctová. Zaujala mě však především německo-česko-americká spolupráce a řada známých jmen v obsazení. Takže jsem byl hlavně zvědavý, jaký bude výsledek. Jména jako Pertwee, Plummer či Brimble mi jsou dobře známá a jak se ukázalo, právě tato trojice je tím nejlepším (jejich herecké výkony) na celém filmu. Otázkou však zůstává, zda to není poněkud málo. Přece jenom začátek filmu, který se odehrává zhruba o dvacet let dříve, dokáže diváky docela zaujmout svým tajemným a psycho zpracováním, ovšem následná polovina filmu je spíše založena jen na nepříliš záživných dialozích – tu tam proložených nějakou tou lehce děsivou vidinou či znameními, odečítajícími jednotlivé dny. To mi však přišlo dost málo. Dost lidí to srovnává s Osvícením, no nevím možná pár náznaky, ale jinak tu většinou tře bída s nouzí. Závěrečná třetina filmu je však docela vydařená. Atmosféra začala houstnout, psycho hrátky a násilí se stupňovaly, konečně se dozvíme i něco víc o historii domu nebo samotného místa, na kterém stojí a herci se rovněž překonávali. Je však potřeba i tak říci, že nic navíc nám tu tvůrci nenaservírovali a to byla škoda. Tahle zůstal potenciál využit leda tak z poloviny. A to bylo k uspokojení diváků málo. 50% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Niemann si natočil takové vlastní malé Osvícení a přidal k němu notnou dávku klišé ze strašidelných domů. Napětí si tu člověk neužije, atmosféra je tu solidní jen sem tam a trochu lepších bubáků jsem se dočkal až v závěru a jen na prchavý moment. Ale zase je fakt, že Amanda Plummer a Sean Pertwee zahráli solidně a i když se jedná o skrznaskrz průhledné béčko, tak především díky nim dvoum se na něj dalo koukat. 50% ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Všetky suroviny a ingrediencie tohto receptu už poznáme. Horrory o "prekliatych domoch" mimochodom už svojim tematickým vymedzením veľký priestor na inováciu neposkytujú - a tak často prichádza na rad slovíčko klišé. (V tomto prípade si scenárista často pomáhal aj literárnymi inšpiráciami, celkom zjavne napríklad Kingom) Keby si tento filmík ponechal po celý čas atmosféru a zlovestné tajuplno z úvodu, išlo by o nadpriemer. Takto je to "iba" celkom odsýpajúce béčko, ktoré, bohužiaľ, úplne sťahuje za nohu dementné finále. Ale v piatok večer príde celkom vhod, určite viac, ako zostať v práci so sadistickým šéfom. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Toto je Frankenfilm, zošitý z končatín a častí iných filmov, pes sem, suterén tam, plazivé šialenstvo tu, temný sliz z podlahy, prízraky, manželstvo sabotované nadprirodzenom. Vo filme sú scény, ktoré by prskali, keby to prskanie už do našej filmovej psychiky nevypálili lepšie filmy. 4/10 ()

Kortexo 

všechny recenze uživatele

Film svým stylem hodně připomíná romány Stephena Kinga ( hlavní postava: spisovatel ) a dějem se lehce otírá o osvícení.Poctivá filmařina bez nových nápadů. ()

dagyšpandr 

všechny recenze uživatele

Příjemné béčko od německých sousedů. Kdyby nebylo pár scén, vůbec bych nepoznal, že to natáčelo u nás v ČR. První polovina filmu se nese v příjemném pocitu mrazení v zádech. Neustále připomínání, že za pár dnů hrdina zemře (hlas moderátora v rádiu, cedule u cesty, důchodkyně v nemocnici atd.) jsou příjemné prvky v budování atmosféry. Stejně tak přítomnost římského pohřebiště v blízkosti domu. Jenže pak se vyprávění přehoupne do druhé poloviny a dostaví se zklamání. Finále ve sklepě je naprosto neděsivé a plné klišé. Kdyby nebylo hezkého triku, v němž se malý klučina před zraky svého otce rozpdne na hnilobné kousky, není o co stát. Přesto jsem se u tohoto snímečku nenudil. ()

Reklama

Reklama