Reklama

Reklama

Tenký led

  • USA Thin Ice (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Život nečestného pojišťováka se rychle začne rozpadat poté, co se během zimy ve Wisconsinu spolčí s jedním psychopatem s cílem ukrást vzácné housle z domu samotářského farmáře. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jak pracují pojišťováci, aby dosáhli svého, známe. A o jednom takovém vypráví tento příběh, kterému jde osobně o víc, než o pojišťovací smlouvu. A tak se dostane do situace doslova až vážné. Ten největší šok však má ale teprve přijít. Snímek si nehraje na žádné uhrančivé veledílo. Určité napětí se sice vžívá, ale co se týče dramatičnosti, spíše se to drží poklidnější atmosféry. Striktně si příběh prohrává s vážností a komičností zároveň. A je promyšlen dobře. Diváka po celou stopáž vede v jistém přesvědčení, což se daří. Začátek možná moc nenavnadí, ale jak se říká, před tímto filmovým počinem rozhodně neházet flintu do žita. Snímek sice nepatří k žádné popkornové zábavě, ale své místo v diváckém zájmu má jistojistě také. ()

RakeW 

všechny recenze uživatele

Od prvního momentu dost chmurný film, ne však do momentu posledního. Nicméně pokud je v ději nějaký ten humor, tak opravdu hodně moc černý a spíše jen v náznacích. Když ale vydržíte do konce... "Believe none of what you hear and only half of what you see." Fakt by mě zajímalo, jak vypadala první verze. ()

Reklama

MMR 

všechny recenze uživatele

Začátek pomalejší, pak se to celkem rozjelo a vtáhlo mě to do děje. Závěr naprosto šokující, koukal jsem s otevřenými ústy. Divím se, že to není vůbec známé. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý neo-noir z príjemného zasneženého Wisconsinu, kde sa poisťovák s finančnými potiažami (výborný Greg Kinnear) dozvie, že jeho nový klient; svojský dôchodca má doma vzácne husle, o ktorých hodnote ani netuší. Rozhodne sa pomaly pripraviť plán na ich získanie a vyriešenie svojej finančnej situácie, no prekážky sa mu do cesty začnú sypať lavínovou rýchlosťou. Film má vcelku pomalé tempo a divákovi striedavo servíruje dramatické a komediálne scénky, ktoré neskôr vyvodí do (ne)očakávaných zvratov. Určitá predvídateľnosť, neoriginalita a značná podoba s Fargom tu určite sú a mňa by aj zaujímalo, do akej miery to súvisí s násilnou editáciou a skrátením tejto snímky, proti vôli režisérky Jill Sprecher, ktorá film natočila pod názvom "The Convincer". Ináč to bolo vydarené, no nemôžem sa ubrániť pocitu, že to mohlo byť o dosť lepšie. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Pojišťovací makléř Mickey Prohaska (Greg Kinnear) se jednou jedinkrát spustí s prostitutkou, a od tohoto okamžiku je jeho život jako na skluzavce. Zpočátku ještě vše vypadá skvěle, když u jednoho ze svých starších klientů najde staré housle, které mají nedozírnou hodnotu - aniž by to stařík tušil. Získání těchto houslí by navždy mohlo vyřešit Mickeyho finanční problémy. Skvěle naplánovaná akce ale dostává první trhliny - bezpečnostní zařízení, sekuriťák a mrtvola jednoho z místních obyvatel - a vidina snadného výdělku se začíná stále více vzdalovat... Musím říct, že jsem byl vcelku mile překvapen. Nevím jestli mi to svým komentářem George Stobbart vsugeroval, ale tento film jako by opravdu vypadl z rukou bratrů Coenových - myslel jsem, že jen oni dokáží namixovat ty správné poměry krimi a komedie, ale Jill Sprecher jim tímto filmem může směle konkurovat. Kromě skvělých hereckých výkonu (opět nelze neporovnávat Grega Kinneara s Williamem H.Macym z Farga), a nádherně zamrzlých exteriérů (jo, tohle bude ten element, který mi připomněl Fargo), nutno taky pochválit velmi překvapivý konec (někdo by jej možná čekal, ale já ani náhodou). Jen toho vysvětlování na konci mohlo být klidně méně, diváci nejsou úplní tupci.. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (1)

  • Hoci sa takmer celý dej filmu odohráva v americkom štáte Wisconsin, natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v štáte Minnesota. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama