Reklama

Reklama

César pracuje jako vrátný v bytovém domě v Barceloně. S úsměvem otevírá dveře nájemníkům a vyřizuje jejich stížnosti. Není to sice ta nejlepší práce na světě, ale on o změně místa neuvažuje. Jeho práce mu totiž umožňuje poznat všechny nájemníky domu, jejich denní harmonogram a zvyky. Ví o všech jejich příchodech a odchodech, zná jejich slabé stránky i tajemství. Může dokonce ovládat jejich životy, jitřit otevřené rány a ponořit se do nich. A to vše, aniž by proti němu vzniklo jakékoliv podezření. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Španielsky thriller i horor má v poslednej dobe dobrú povesť a vždy im dám šancu. Film začína pozvoľna, až si hovoríte, kurva kedy začne ten horor? Nakoniec je to viac thriller ako horor, ale postupná gradácia filmu veľmi pomáha, režisér neodkrýva všetky karty naraz a stále dokáže diváka prekvapiť nejakou ďalšou scénou. Hlavný predstaviteľ L. Tosar je u nás známy hlavne z väzenskej drámy Cela 211, ktorý stojí za to vidieť. Svoju rolu zvládol výborne a pri všetkých činnostiach , ktoré robil s istotou profesionála, si ako divák hovoríte, že raz sa to poserie a zaúraduje náhoda... Pravý horor končí dobrou depkou alebo koncom, ktorý má od happyendu ďaleko. Tu to všetko sedí a film rozhodne nesklamal. 80%. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Probouzet se každý den a celý život bez jakékoliv motivace je dost úděsná představa, ale probouzet se s motivací, kterou měl César je ještě úděsnější a navíc dost úchylný. Na začátku filmu se říká, že stále existuje způsob jak být šťastný, stačí ho jen najít. César nám předvedl až jak daleko je člověk s narušenou psychikou schopen zajít pro to své "štěstí". Určitě zajímavý a napínavý thriller až do finálního, téměř šokujícího konce. A teď se jdu podívat pod postel. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TEĎ UŽ ZBÝVÁ JEN CLARA. BUDE TO TĚŽKÉ...POŘÁD TEN ÚSMĚV. KAŽDOPÁDNĚ SI MYSLÍM, ŽE JSME NA DOBRÉ CESTĚ. VYMAŽEME JÍ TEN ÚSMĚV Z TVÁŘE. CHCE TO JEN SPRÁVNÝ POSTUP“..... /// Clara má poslední dobou smůlu. Šmírování a stalking jsou totiž zase o kus dál. ,,MYSLÍM, ŽE NASTAL ČAS BRÁT TO VÁŽNĚ!“ Nemám strach, není to horor. ,,JEN“ malý soukromý psycho-drama o neschopnosti bejt šťastnej, nebo (chcete-li) o touze dělat lidi nešťastnejma, nabitý emocema bezmoci, jakkoliv moci pomoci (tak myslím, že ani prokletej básník Pablo Neruda by to nevystihl líp!). Emociálně mě ten skrytej teror, ta dokonalá schopnost anonymně ublížit rozhazuje (spíš vytáčí). Ale jinak? Bez zbytečnejch keců: 3a½! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak se dostat pod postel, na který se píchá. 2.) Jsem ten, kterýmu často říkaj: ,,máš z toho radost ty hajzle?!“. 3.) Thx za titule ,,cml77“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný mix komédie, drámy, hororu, thrilleru asi predovšetkým a čo je najlepšie, psychologického thrilleru. Niektoré scény sú veľmi napínavé (napr. prebudenie v sprche a následný pokus o útek) a až po chvíľke vám dojde, že hlavnej postave vlastne fandíte. A to sa pri tom nejedná o nejakého klasického antihrdinu, ale pekne ujetého záporáka, so všetkým čo k tomu patrí. Jediná jeho motivácia je ubližovať ostatným a aj keď o jeho minulosti moc nevieme, ani to neni potreba. Je to presne ten typ úchyla, ktorého si normálne ani nevšimnete a práve z toho film ťaží. Psychologická stránka celkovo je asi jeho najväčším pozitívom. Postavy sú výborne napísané a aj keď sa objavia iba občas (dievčatko), pôsobia prirodzene a podobne ako u hlavnej postavy, aj u ostatných veríte všetkému čo robia alebo rozprávajú, pretože sú všetky do jedného charakterovo presne obsadené, scenáristicky dokonale vykreslené a vlastne aj dobre zahraté. Najväčšiu pochvalu si ale samozrejme zaslúži režisér, zato že dokázal toto všetko spojiť dohromady a každou sekundou pôsobiť presne tak, ako to mal v úmysle. 85% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem, že zklamaný rozhodně nebudu. Španělské komorní drama s prvky thrilleru strhne od první minuty, i když divák jen sleduje každodenní rituál vrátného Césara. Postupně se nicméně dozvíme, jaké zajímavé noční výlety pořádá a kterak se z osamělého domovníka bytového domu kdesi v Barceloně stává neosamělý šílenec, který ale rozhodně není nějaký nepřemýšlející psychopat. Lidský rozměr mu dodal Luis Tosar, který zahrál zahořklého cynika naprosto dokonale. Peklo ze života dělá aktuálně tenhle chlapík bez přátel usměvavé Claře, brnká u toho na černohumornou strunu a dokáže vyvolat nejeden napínavý moment (třeba když se v bytě objeví i Clařin přítel). Dobře mířenou lží nebo poznámkou pak ničí životy lidí kolem sebe, jsou to navíc nájemníci, kteří tu rozhodně nejsou jen do počtu (vede holčička, která zatouží po eurech i filmu pro dospělé). Dvě až tři chybky se zejména v druhé polovině pochopitelně najdou, nicméně Jaume Balagueró, především tvůrce duchařin, si diváka náramně vodí po své škodolibé cestičce!! Výborné.. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (7)

  • Pracovným označením filmu bol názov Flatmate. (MikaelSVK)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v katalánskej metropole Barcelona. (MikaelSVK)
  • Počas jednej scény má hlavná hrdinka na sebe tričko so znakom futbalového tímu Juventus Turín, ktorému režisér Balagueró v minulosti fandil. (Kadas97)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama