Reklama

Reklama

Místo abychom se starali o náš svět, starali jsme se jen o sebe. V roce 2020 však nastal čas začít splácet dluh. Globální oteplování změnilo podobu světa, miliony lidí z nejhůře postižených oblastí se vydaly hledat nové místo k životu a bohaté státy musely uzavřít hranice. Svět, který je stále závislý na ropě, zasáhla energetická krize. Zoufalé lidstvo se obrátilo k polárním oblastem, kde se možná pod věčným ledem nacházejí obrovské zdroje nerostného bohatství. Vědec Thom Archer, který společně s přítelem Benem Johnsonem získal s nasazením vlastního života znepokojující důkazy o tom, že průzkum a těžba v ledové krajině mohou mít katastrofální následky. Pokusili se přesvědčit Arktický svaz, aby neprodlužoval licenci k vrtům nadnárodní energetické korporaci Halo, kterou řídí miliardář Anthony Kavanagh. Varuje zasedání, že vrty v oblasti grónských ledovců urychlují už tak nebezpečně rychlé tání, jehož vinou se do oceánu dostává obrovské množství sladké vody. Sarah Feech, zastupující Halo, však jeho argumentaci vyvrátí a dosáhne tak prodloužení licence. Naštvaný vědec chce dát výpověď, jenže právě v tu chvíli mu volá Ben, že objevil rozhodující důkazy. Thom se za ním vydá na vrtnou plošinu a současně tam odjíždí také Sarah, která má zajistit hladký průběh prací po nehodě, při níž bylo zraněno několik vrtařů. Znepokojená žena však zjistí, že situace je mnohem vážnější než se zdálo a když zjistí, že zranění dělníci byli opařeni poté, co vrt v hloubce tři sta metrů narušil termální zřídlo, pokusí se varovat Kavanagha. Ten však nedbá a trvá na pokračování vrtu. Vzápětí Sarah objeví v ledové pustině Benovu mrtvolu a společně s Thomem zjistí, že byl zavražděn poté, co objevil rozhodující důkaz podporující Thomovy varovné teorie. Než stačí dvojice cokoli podniknout, někdo se je pokusí zabít. A zatímco Thomova rodina je v Anglii při bezohledném policejním zásahu zatčena, Thom se Sarah se ocitají ve smrtící pasti, kde musejí čelit mrazu, ledu, vařící vodě a zákeřnému útoku záhadného vraha. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Žádná velká sláva to nebyla, ale vzhledem k tomu, že jsem fanoušek katastrofických filmů, zvlášť v oblastí ledovců a sněhů, tak se to dalo. Nicméně to bylo hodně zdlouhavé. Koukal jsem na oba díly najednou a místy se nudil a převaloval... Ale dodíval jsem se..:-). Jak už jsem psal dalo se to, ale souhra náhod byla až až, a tak z toho jsem měl i sci-fi :-) Slabší 2 hvězdy. ..35% ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

V rámci podobných televizních katastrofáků lepší průměr, dala bych i víc, ale v prvním díle se hodinu vůbec nic nestalo, potom plavali v arktickém oceánu a skoro jim nebyla zima a ještě ušli několik desítek kilometrů v mokrém oblečení....? Druhý díl byl akčnější, ale zase to byla brutální vykrádačka slušného Dne poté.... Dočkám se do prosince než bude skutečný konec světa dobrého katrastofického filmu? Asi ne, protože je to nákladné a většinou je to potom sračka. My fanoušci tohoto žánru musíme vytrpět opravdu hodně. ()

Reklama

erpe odpad!

všechny recenze uživatele

Šílenost! Jak je možný, že jsem to dokoukal? A jak je možný, že to tu není v černých číslech? :( Debilní děj, částečně opsaný odjinud, zkratovitost, povrchnost, hloupost, mátožné chování postav... Nevím kde začít... Někdy se scénáristovi hodí, aby spolu postavy bezduše plácali a marnili čas volovinama a jindy nemají čas si ani říct, jak půjdou na věc a bez rozmyslu se vrhají do individuálních akcí bez kouska mozku :( Takže to beru tak, že scénář neexistuje (prostě točte, něco z toho bude), režie je chaotická, kamera má za úkol jen třesení a herci jsou hrozní...nooo...ale jo, jsou hrozní!! :( Moje jinak oblíbená Claire Forlani k mé hrůze tak nějak podivně dospěla do ošklivosti (co to má se rty?? botox?)... Jinak je to ansámbl radost pohledět...zmatený politici (to jediný odpovídá realitě), hysterická dcerka, fešák z Itálie, hrdinskej děda vinař alias kamikadze...no romantika... :( A do toho se planeta rozhodla uběhnout posledních pár milionů let za dva dny... Fajn. Díky za "zážitek"...packalové :( "Co se stane? Co bude se světem? S námi se všemi?"... No, ti co tohle ještě neviděli, mají celkem šanci na přežití...my ostatní jsme už ztraceni :( Když vidím podobný filmy, říkám si...co by se dalo udělat za dobro s penězma, který na tohle zbytečně padly... :( ()

ClapTrap 

všechny recenze uživatele

Kdyby se dalo hodnotit po dílech, tak za první díl, bych snad musel dát i 4*, protože to mělo pointu, dialogy nebyly až tak špatný, celkový spád filmu se ubíral zajímavým směrem a dalo se na to příjemně koukat, nato, že to jen další z katastrofických filmů v televizi. Ovšem udělal jsem takovou chybu, že jsem se díval na ten druhý díl. Zpočátku nevinná katastrofa, která se odehrává před kamerou především v Londýně, kde má být teplota nižíš než -40°c a oni si tam pobíhají mnohdy bez čepic, žádný extra oblečení. No jestli to nejsou eskymáci, kteří jsou zvyklý se v tomto počasí takřka opalovat, tak to nepobírám. Inu klišé, nelogičností a do očí bijících, doslova, debilních momentů bylo moc. 2* a to jen za první díl, jinak by to byl odpad. Televize ()

Fawkes 

všechny recenze uživatele

Přišel jsem na to, že Britové neumí točit katastrofické filmy. Největší problém je ve stopáži. Ono sice 180 minut je pro velkofilmy typickou délkou, ale v tom případě nesmí nudit. První 90minutová část podle mně šla zkrátit tak na 30 minut, zbylá hodina je pouze snůškou nesmyslných nicneříkajících keců, a ta druhá zase kopírovala Emmerichův snímek Den poté. Efekty teda nestály vůbec za nic. Chápu že Velká Británie nemá takové rozpočty na film jako Amerika, ale u některých pasáží, které vyžadují speciální efekty, jsem se až smál, jako se tohle může objevit ve filmu 21. století. Umělý sníh, a polystyrénové kroupy by rozpoznalo i děcko. Je pravdou, že tento film vznikl podle ověřených událostí, pod Arktickými ledovci se údajně nalézá ropa, tuto informaci by však chtělo obalit zajímavějším scénářem a dražšími efekty. A nebo ještě líp, vůbec se do toho nepouštět, a práci přenechat raději američanům. Ze všech katastrofických filmů, které sem doposud viděl se tento zařadil na poslední příčku. (30%) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Ben Cross v tomto filme hrá postavu, ktorá sa obetuje a zomrie. Tento herec naozaj zomrel v roku 2020, teda v roku, v ktorom sa odohráva tento film. (ČSFD)

Reklama

Reklama