Reklama

Reklama

Epizody(6)

Dříve než svého prvního soupeře přemohl Spartakus, prošlo branami arény mnoho jiných gladiátorů. Spartakus: Bohové arény vypráví příběh Gannica, jednoho z prvních šampiónů Batiatusovi gladiátorské školy, z kruté doby před příchodem Spartaka, kdy pro čestnost nebylo v aréně místo.
Batiatusova gladiátorská škola je na vzestupu a užívá si slávy svého nechvalně proslulého šampiona Gannica, jehož umění bojovat s mečem se vyrovná jen jeho záliba ve vínu a ženách. Nastala příhodná situace, na kterou čekal mladý Batiatus - konečně dokáže svrhnout nadvládu svého otce a převzít kontrolu nad školou. Je připraven zradit kohokoli, jen aby jeho gladiátoři byli ti nejžádanější. Po boku mu stojí loajální, vypočítavá manželka Lucretia, která navíc neváhá využít bezostyšnost svůdné přítelkyně Gaiy kdykoliv se to hodí. Společně se nezastaví před ničím, aby oklamali davy, upevnili svou moc a získali co největší bohatství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Shakers k tomuto seriálu (1)

Spartakus: Bohové arény (2011) 

1diel - 95%, 2diel - 90%, 3diel - 90%, 4diel - 85%, 5diel - 95%, 6diel - 100%. Gods of the Arena je prequel seriálu Spartacus, ktorý odporúčam pozerať až po prvej sérii Blood and Sands, čiže presne tak ako sa to natočilo, kedže úvodný diel prezradí ako skončí prvá séria Spartakusa. Bohovia arény sa natočili ako výplň, kým sa Andy Whitfield nedá trošku viac dokopy (boj s rakovinou), pred natáčaním druhej série - Vengeace. Napriek rýchlemu tempu tvorcovia dali dokopy zaujímavý príbeh. Andy Whitfield tu pochopiteľne byť nemôže, ale Dustin Gannicus Clare je veľmi dobrá náhrada. Veľká časť hercov tu ostala (Crixus, Oenomaus, Barca, Ashur, Batiatus, Lucretia, Solonius), pozrieme sa na ich začiatky, ukážu sa niektoré scény, ktoré sa neskôr v Blood and Sands spomenú a celkovo je tiež je tento 6 dielny seriál na vysokej úrovni - brutálne akcie, podvody, erotika. Blood nad Sands sa mi trošku viac páčil, podla mňa bol lepší v príbehu, ale trošku dobrej minulosti v rovnakom štýle, kde posledná časť je opäť bombová rozhodne poteší. 95% - 5* ()

Související novinky

Spartakus se vrací na obrazovky

Spartakus se vrací na obrazovky

10.02.2023

Stanice Starz se údajně dohodla s tvůrcem seriálu Spartakus Stevenem S. DeKnightem (Daredevil, Pacific Rim: Povstání) na vzniku nového pokračování historické řežby z roku 2010. Původního Spartaka… (více)

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

01.05.2011

Ještě vás fráze „ve stylu 300“ neomrzela? Užili jste si seriál Spartacus a líbí se vám trailer na starořeckou fantasy Tarsema Singha Immortals? Připravte se na další projekt v podobném duchu. Tím… (více)

Reklama

Reklama