Reklama

Reklama

Epizody(6)

Dříve než svého prvního soupeře přemohl Spartakus, prošlo branami arény mnoho jiných gladiátorů. Spartakus: Bohové arény vypráví příběh Gannica, jednoho z prvních šampiónů Batiatusovi gladiátorské školy, z kruté doby před příchodem Spartaka, kdy pro čestnost nebylo v aréně místo.
Batiatusova gladiátorská škola je na vzestupu a užívá si slávy svého nechvalně proslulého šampiona Gannica, jehož umění bojovat s mečem se vyrovná jen jeho záliba ve vínu a ženách. Nastala příhodná situace, na kterou čekal mladý Batiatus - konečně dokáže svrhnout nadvládu svého otce a převzít kontrolu nad školou. Je připraven zradit kohokoli, jen aby jeho gladiátoři byli ti nejžádanější. Po boku mu stojí loajální, vypočítavá manželka Lucretia, která navíc neváhá využít bezostyšnost svůdné přítelkyně Gaiy kdykoliv se to hodí. Společně se nezastaví před ničím, aby oklamali davy, upevnili svou moc a získali co největší bohatství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (427)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Efektní i efektivní mišmaš „eRkového Claudia komiksové generace odkojené na stylizaci à la 300“. Jak šíleně to možná zní, tak šíleně dobré to překvapivě je. Výtečně funguje jak stylizovaná „gore“ gladiátorská linka, tak i linie „porno“ intrikánská; ta dokonce ještě o fous lépe. A funguje to díky tomu, že nehledě na množství násilí či erotiky, je to především o postavách, příběhu a emocích. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Příběh prvního batiatova slavného šampióna Gannica, stejně jako cesta po níž se sám Batiatus stal dominem svého vlastního ludu je stejně poutavá jako prvotní Spartakus: Krev a písek. Celý tento prequel je velice důmyslně a pečlivě propojený s "hlavním" seriálem a exceluje ve stejném směru a díky stejným proprietám. Samotný Gannicus je pak sympaťák, jak to jen jde. Prostě taková antická "rocková hvězda" a jeho nalezení smyslu života v podobě lásky, která mu byla vzápětí uzmuta je dostatečně silným motivem na to, aby tuhle "odbočku" utáhl. ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Po prvej časti 3*. Zatial je to len slabšia kópia prvej série bez nejakého príbehu. Pravdaže pozerá sa na to dobre, krv strieka často, semeno tiež...no, uvidíme. Nechám sa prekvapiť. ZMENA HODNOTENIA - Po dopozeraní všetkých 6 častí zvyšujem hodnotenie na 4*. Môže za to hlavne posledná šiesta časť. Kde bolo poriadne nadupané finále. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Kvalitou srovnatelné s "Blood and Sand", díky diametrálně odlišným charakterům starých známých navíc poměrně překvapivé (největší svině se ironicky stávají z těch nejzásadovějších). Oblíbené postavy: Batiatus, Lucretia, Solonius, Gannicus, Dagan. Kéž by takhle vypadaly všechny prequely.;-) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Oblíbili jste si gladiátory z Batiatova ludu, zajímá vás jejich minulost, začátky slavné či neslavné kariéry, chtěli byste vědět, proč jsou Batiatus a jeho zrzavá Xena takové všehoschopné mrchy? "Bohové arény" vám na většinu otázek jakž-takž uspokojivě odpoví, ale jejich hlavním záměrem je ukázat co nejvíc černých ptáků, bílých koz a vzájemné fyzické interakce muž s ženou, žena s ženou, žena s ženou a mužem, muž s ženou a mužem, muž s mužem a občas také muž proti muži. Stručně řečeno: ubylo krve, přibylo semene. Já teda radši koukám na choreograficky dobře vypiplané souboje, než na stále stejné, křečovité, ufuněné pozice z Kamasútry. Z mého hlediska jsou proto "Bohové arény" o něco slabší podívanou oproti "Krvi a písku", navzdory faktu, že se v nich nevyskytuje nafrněný depkař Spartakus. Mozek se v průběhu seriálu nezapotí, udržuje stěží provozní teplotu, ale co, moje hormony se rády pokochají pohledem na svalnatá těla. 65% ()

Galerie (118)

Zajímavosti (6)

  • Divák se zde setkává jak s dobře známými postavami, tak i s těmi, které během první série přišly o život. (-OverLord-)
  • Objevují se zde postavy, o kterých divák mohl zaslechnout v úvodní sérii, ale nikdy je neviděl. (-OverLord-)
  • Jedná se o prequel, nikoli o druhou sérii Spartakus: Krev a písek (od r. 2010). Děj tohoto prequelu se odehrává pět let před seriálem Spartakus: Krev a písek. (-OverLord-)

Související novinky

Spartakus se vrací na obrazovky

Spartakus se vrací na obrazovky

10.02.2023

Stanice Starz se údajně dohodla s tvůrcem seriálu Spartakus Stevenem S. DeKnightem (Daredevil, Pacific Rim: Povstání) na vzniku nového pokračování historické řežby z roku 2010. Původního Spartaka… (více)

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

01.05.2011

Ještě vás fráze „ve stylu 300“ neomrzela? Užili jste si seriál Spartacus a líbí se vám trailer na starořeckou fantasy Tarsema Singha Immortals? Připravte se na další projekt v podobném duchu. Tím… (více)

Reklama

Reklama