Reklama

Reklama

Into Eternity: A Film for the Future

  • Dánsko Into Eternity (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři míle pod zemí budují Finové obrovské úložiště pro 300 000 tun jaderného odpadu. Aby se zabránilo katastrofě, musí toto místo zůstat nedotčené přinejmenším 100 000 let. V tomto poetickém, úchvatně krásném a provokativním dokumentu dánský filmař Michael Madsen přemýšlí o tom, jak varovat budoucí civilizace, aby zakopaný „poklad“ naší jaderné éry, narozdíl od pyramid a hrobek faraonů, nebyl nikdy objeven. (kikulin)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

JoVanGogh 

všechny recenze uživatele

Projekt Onkalo je utopický, založený na teóriach a predopkladoch, ktoré v sekunde môžu byť znegované. 100 000 rokov je doba, ktorá je mimo náš vnem, naše chápanie a preto ani nie sme schopní na takú dlhú dobnu nič zaistiť. Ľudstvo je skutočne extrémne nestabilné a za krátky čas jeho existencie potrápilo planétu Zem už solídne. Bude schopná zniesť aj takéto obrovské bremeno? Alebo opäť zlyháme my? Vizuálne nádherný dokument plný kontemplatívnych záberov a silnej hudby. Nielen pre odborníkov na nukleárnu energiu ale aj pre filozofov. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Užitečný dokument, který poukazuje na problém radioaktivního odpadu. Zajímavou formou zobrazuje jeden z novodobých "divů světa" a snaží se nenásilnou formou ukázat pohled na celkovou situaci v daném průmyslu. Na věčné časy, filozofická rozprava omezená časovým rozhraním. Nevěřil bych, že to někdy řeknu, no fakt zajímavý dokument dané tématiky. 7/10 ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Démonický úvodní monolog důrazně varující před hrozbou jaderného odpadu budí v divákovi dojem, že sleduje spíše apokalyptické sci-fi plné temnoty a nejistoty, než čirý dokument o uskladnění nukleárního smetí. Nicméně jeho poeticko-filozofický podtext funguje v kontextu s tématem naprosto úchvatně. Divákovo zamyšlení nad budoucností lidstva a nebezpečím jaderné energetiky je tak mnohem hlubší, než suchý výklad informací. V rámci dokumentaristiky ( i té filmové) velký zlom a značný přínos z hlediska lidské evoluce a jaderných technologických postupů. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ale to víte, že se to (nebo někdo to) podělá. A kdo věří, že 100 000 let vydrží něco, cokoliv, bez toho, aniž by na to hňápnul člověk, je utopista, snílek a blázen. Zbývá jen sobecky doufat, že se to všechno nepodělá ještě za nás a nám známým pokolením. Ale to stejně neovlivníte. ~~~ Pěkný dokument, pěkně natočený a nasnímaný, jen mi přijde 75 minut trochu moc. Přesto k zamyšlení důvod dokument dává. Víme prd, co bude za 10, 30, 50 let, natož za desítky a desítky tisíc. ~~~ PS: Jen počkejte, až vám na to spadne něco z oblohy a udělá "důlek", to by byl pech, co...? ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Svým hypnotickým způsobem Michael Madsen otevírá otázku, kterou mnoho lidí na této planetě neřeší, stačí jen zapnout tv nebo počítač, jako jsem to zrovna udělal já a nepřemýšlet, kde se bere ta hybná energie ke kouzelným mašinkám. Stačí, že za ní tolik platíme a jednou za ní zaplatíme třeba i celou další civilizací. 90% ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama