Reklama

Reklama

Rendezvous with Rama

všechny plakáty
Sci-Fi / Dobrodružný / Mysteriózní
USA / Česko / Velká Británie, 2026

Obsahy(1)

K slnečnej sústave sa blíži vesmírna loď. Skupina ľudí je vybraná preskúmať jej pôvod, ale hlavne účel, s ktorým za nami prichádza. (zulo)

Diskuze

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

JUWA

Nevim jak na to jsi s os. zanry ale u nej dur. doporucuji Pisen Kali, Hyerion, Ilion, Terror, Drood, Pate Srdce a Abominable. Ta posl. neni v cz. Coz me nesmirne, irituje. Abych byl slusny. A pak samoz. spousta povidek. Zejmena, hororovych. Obzvlaste 1,ktera se odehrava v dobe severu proti jihu. To by byl film!!! Iversonovy Jamy se to zove. 👌👍

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

JUWA

Dan Simmons. Zacal v 80tkach horory (a jakymi!) a pak na konci 80tek vrhnul do SF dilo, diky kteremu vypada Duna i s mou milovanou Nadaci, jako saskarna. A to pise nekdo, kdo tu Asimovovu sagu dodnes beznadejne, zboznuje. Dosud jeho jedina tv s. ci jinak adaptovana latka jest The Terror. On totiz dokaze bez problemu napsati SF, H, i historickou fikci a my co  zname velmi dlouho a velmi dobre jeho dilo vime, ze je to pro vasi laickou predstavu Steven King, akorat s o dost vetsim intelektem ci rozhledem ci vetsim zaberem. Neco v tom smyslu. 

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

JUWA

Ja bych ale vic nez Ramu, dal Denisovi myticky Hyperion. Verim, ze by to dal. A jelikoz uz ma jmeno, tak se domnivam, ze by v pr. uspechu, doslo na celou duologii. Prec jen jsou to 2 dily a masivni. Nejen svym rozsahem. P.s. ovsem co se tyce Clarka samotneho, tak ten dokazal genialne zniciti svou sagu Odysei tou hruzou jm. 3001. Proti tomu jsou snad i Leeho pokr. Ramy, mistrovske dilo. :-/

na příspěvěk reagoval JUWA

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

JUWA

Tak to jsme dva! Ehm, abych byl presny, bylo nas tehda mnohem vic ale zde jsme jen my 2. Tak jsem to jen chtel uvesti na pravou miru. 👌👍

JUWA

JUWA (hodnocení, recenze)

PKD

Ja som to vydržal len kvôli úplnostu, aby som sa dozvedel to veľké tajomstvo Rámy...ale nestálo to za to. 

na příspěvěk reagoval PKD, PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

JUWA

Tak dalsi dily Ramy uz bez Clarka jsou uz davno pro mou generaci, nechvalne proslule. Ja sam mam fakt jen tu 1.knihu a dalsi uz jen z prdele cetl abych si overil tehdejsi recenze v kultovni Ikarii. A... musel jsem jim dati za pravdu. P.s. To neni tve podezreni, to je fakt. To uz pak byla jen Clarkova osnova a zbytek, mno, vsak vis. 

na příspěvěk reagoval JUWA

JUWA

JUWA (hodnocení, recenze)

PKD

Ono, dalšie časti tetralógie priniesli značnú dramaturgickú zložku , ale považujem ju za totálny úlet . Podozrievam Clarka že nechal 2,3 a 4. diel napísať Gentry Leemu.

Viem si ešte predstaviť že by Rámu uchopili ako audiovizuálnu atrakciu na úkor príbehu ako napr. Strom života alebo 1492 Dobytie Raja.  Niektorým divákom to stačí. 

na příspěvěk reagoval PKD, mm13

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

JUWA

No, kdyz to popises takto, tak to dava smysl. Je fakt, ze ten popravu slavny SF pocin nema vylozene dramatickou strukuru vhodnou pro film. A zvlaste v dnesni primitivni dobe, ktera vyplodila takove zrudnosti jako "Nadace". Ale treba, takova comicsova adaptace, ta by za to stala. Ja jen vim, ze na konci 90tek to chtel delati pry Fincher. A to by bylo! 

na příspěvěk reagoval JUWA

JUWA

JUWA (hodnocení, recenze)

PKD

Pretože Randezvous with Rama nemá dostatočný príbeh, chýba dramaturgia. Je to môj obľúbený román, ale o čom má byť film ? Prídu astronauti na Ramu, popozerajú kde-čo je , tu Valcové more, tam 5 veľkých oceľových "miest" ,  tu nejaký robot-rak  odpratáva odpadky. Pofilozofujú o tom že niečo také by sme nevedeli postaviť a odídu preč.   Je mi záhadou prečo je toto vytúžený film toľko ľudí. Ale možno mi niečo ušlo....

na příspěvěk reagoval PKD

JUWA

JUWA (hodnocení, recenze)

Ach jaj , tak toto zaváňa filmovou katastrofou. 

na příspěvěk reagoval PKD

tomalakis

tomalakis (hodnocení, recenze)

Mně je úplně jedno jak se to bude držet předlohy (a to jsem jí četl aspoň 3x), hlavně aby to mělo hlavu a patu a nějakou uměleckou vizi, která by ospravedlňovala existenci téhle adaptace.

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jj. Villeneuve se vskutku zdá volbou přímo dokonalou. zatím odmítám i díky BR 2049 věřiti, že by to nějak zvrtal. Držím mu všechny palce, páč zde jde opravdu o squellou předlohu. Aspoň co se týče 1.knihy.

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Takže nakoniec Denis Villeneuve? Myslím, že dobrá voľba a dúfam, že po Dunách bude chcieť ísť komornejším smerom... čo Rama potrebuje! Hej, mohol by to zvládnuť aj na výbornú.

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Hmm, tak jak se zdá, tohle mě z nepochopitelných důvodů, minulo. Fincher se raději vrhnul na Manka.;-)))

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Mňo....premča se již kvapem blíží. Dyž je to už tento rok. Hahahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Durgas

No já si ho představit umím... ale nikdo by do toho prostě nešel a nenarval ty prachy :D

na příspěvěk reagoval Durgas

Pitam

Pitam (hodnocení, recenze)

Durgas

Myslím, že rok 2018 zatím vůbec nehrozí... ještě není prakticky nic, ani režisér, ani obsazení... vidím to tak na 2020 (pokud vůbec kdy...).

Durgas

Durgas (hodnocení, recenze)

Helo

Malaz si veľmi neviem predstaviť ani ako hraný seriál, to by musel byť rozpočet ako hovado, možno ešte niečo na štýl anime by to zvládlo, ale to by to zasa možno pokazilo...
A Ráma nám teda pôjde v 2018? To som zvedavý...

na příspěvěk reagoval Pitam, Helo

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Robiiik

Co Malazská kniha padlých? To je rozhodně nezfilmovatelný. Ještě bych uvěřil tomu, že by to mohlo bejt zeseriálovatelný, ale s tím, že by to muselo bejt minimálně 20 hodinových epizod na jednu knihu s rozpočtem na epizodu větším, než má GoT. A do toho ti nikdo nepůjde.

na příspěvěk reagoval Durgas

Robiiik

Robiiik (hodnocení, recenze)

r6AndrEw

Souhlasím v obou věcech. Taky nesnáším keci o nezfilmovatelnosti. To tvrdí lidi, kteří nemají tvůrčí představivost. Samozřejmě, že žádná kopie není originál, ale může se originálu hodně přiblížit, anebo vdechnout do díla něco osvěžujícího, nový prvek, úhel pohledu. Ale zároveň souhlasím s tím druhým - než aby to měli zprznit nějakým komerčním trendem, tak ať to raději nechají odpočívat ve zlatém trezoru.

na příspěvěk reagoval Helo

r6AndrEw

r6AndrEw (hodnocení, recenze)

Lidé často píší, že vynikající knižní předlohy jsou "neuchopitelné", "nezfilmovatelné". Proč? Veškeré texty jsou již obsažené v knize. Nejsem tupý, chápu, že popisy souvislostí, citových pohnutí, vysvětlení chování té které postavy a tak dále, není lehké přenést na plátno, myslím ale, že 80% knihy lze převést přímo, zbylých 20% dokáže šikovný tým, oddaný příběhu, vhodně upravit pro film. Něco jiného je zřejmě představa producenta, který potřebuje dolárky a nějaký příběh a poselství jím nesené jim je u zadele. Příkladem zpackané adaptace výborné knihy je třeba Enderova hra.. Snad ani pán prstenů mě tolik nezklamal.. Toužebně očekávám jak Rámu (už snad deset let), tak Nadaci a Hyperion. O všem se mluví, nic se ale neděje. Možná je to tak dobře. Než další zprzněnost, raději si znova přečtu knihy.

na příspěvěk reagoval Robiiik

Pitam

Pitam (hodnocení, recenze)

dr.horrible

U mě je to jedna z nejoblíbenějších knih. Je dokonalá a proto každé zpracování je strašně těžké. Nicméně myslím, že se ve filmu povedlo navodit tu správnou depresivní atmosféru (ano, té knižní nedosahuje...) a Big Brother tam je dovedený až skoro k dokonalosti. Samozřejmě myslím verzi z r. 1984. A co taky oceňuji je, že se docela věrně drží předlohy. Ale co člověk, to názor - a tak to má být :-) Jinak by to skončilo tím Big Brotherem i tady... (pokud už neskončilo).

West

West (hodnocení, recenze)

Tohle je velká škoda. Občas si z těchto knih něco vemou a použijí to ve filmech , ale že by natočili něco podle předlohy to né. No nezbývá než čekat že se toho nakonec někdo chopí, hlavně schopný režisér a né žádný nováček.

Pitam

Pitam (hodnocení, recenze)

Taffey , TinoArts

Nového zatím nic, spíš to naopak vypadá, že to celé nějak vyšumělo...

To mně by se líbil zfilmovaný "Příchod noci" od Asimova a Silverberga... nebo cokoliv od Clarka, např. "Měsíční prach", "Kolébka", "Desátý stupeň"... co kniha, to perla... Nebo "Job" od Heinleina, "Nemesis" od Asimova (o "Nadaci" nemluvě, ale ta se už prý chystá... ale aby to nedopadlo, jak tady...). Problémem je vždy konfrontace skvělé sci-fi knihy vs. pokus o zfilmování. Občas to vyjde vic, než skvěle (2001, 1984, Blade Runner, Planeta opic...), ale většinou je celé téma neuchopitelné a v podstatě nezfilmovatelné. Nedivím se, že se do toho nikomu nechce...

na příspěvěk reagoval dr.horrible

Taffey

Taffey (hodnocení, recenze)

No tak na to se velmi těším. Je pár knih, u kterých se divím, že ještě nejsou zfilmovány. Setkání s Ramou je jedna z nich.  Další jsou třeba Bídné roky Knuta Faldbakkena nebo Vynález profesor Van Troffa Janusze Zajdela.

na příspěvěk reagoval Pitam

Pitam

Pitam (hodnocení, recenze)

A pořád se nic neděje.. vypadá to, že na to nemá nikdo odvahu.. nedivím se.. Ale snad to jednou příjde.. už aby to bylo :)

na příspěvěk reagoval 4street

italka63

italka63 (hodnocení, recenze)

Konečně, hurá:-) pokud by v budoucnu chtěl někdo pokračovat dokonce dalšími díly, řeknu jedno -Ježíšek existuje:-) :-)

hypnos11

hypnos11 (hodnocení, recenze)

produkce - morgan freeman. zda se ale, ze film stale nema rezisera, takze kdo vi, co bude (a jestli neco bude)

neovirgin

neovirgin (hodnocení, recenze)

Tak na tohle se opravdu zatraceně těším pokud to natočí je to jedna z nejlepších knih Artura C.Clarka která dodnes kvůli své epochální náročnosti nemohla být filmově zpracována.Panebože ať to dají někomu schopnýmu.Tohle totiž budou naprosté vizuální orgie tomu věřte

Pitam

Pitam (hodnocení, recenze)

Když jsem tak včera v kině na velkém plátně sledoval Elysium, ihned jsem si vzpomněl na Rámu a přemýšlel, jak moc se asi tvůrci Elysia nechali právě tímto Clarkovým dílem inspirovat při vytváření vesmírné stanice... Podobný princip už byl použit v Odyssei 2001 pro vesmírnou loď (a ad absurdum jsme ho mohli vidět třeba v Inception), ale docela by mě zajímalo, zda s tím celkovým konceptem přišel právě Clarke, nebo už někdo před ním...

Související novinky

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Reklama

Reklama