Reklama

Reklama

VOD (1)

Josh Kovacs je manažerem jednoho z nejluxusnějších hotelů v New Yorku. Nejvyšší patro má pronajaté burzovní magnát Arthur Shaw. Když ho zatkne FBI za podvod, považuje to Josh nejprve za omyl. Pak se ale zjistí, že Shaw zdefraudoval nejen obrovské částky, ale i peníze hotelových zaměstnanců, kteří je vložili do penzijního fondu. Cítí obrovskou vinu, protože on sám Shawa o jeho spravování požádal. Vrátný Lester, který se jako ostatní ocitl na mizině, se pokusí o sebevraždu. Teprve tehdy Josh prozře a v záchvatu vzteku roztříská červené Ferrari, které Shaw vystavuje ve svém bytě. Spolu se dvěma dalšími kolegy je okamžitě propuštěn. Poté se rozhodne vzít odplatu do vlastních rukou. Od agentky FBI se dozví, že v Shawově bytě je ukrytý trezor s 20 miliony dolarů. Josh k připravované loupeži přibere bývalého burzovního makléře, který kdysi v hotelu bydlel, a dávného spolužáka - profesionálního zloděje. Trezor je ale prázdný. Ve chvíli čirého zoufalství si Josh uvědomí, že poničené Ferrari je ze zlata. Teď už jen zbývá vymyslet, jak dostat nepozorovaně Ferrari z nejvyššího patra mrakodrapu. (TV Nova)

(více)

Recenze (381)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Okamžitě po skončení filmu jsem přemýšlel, jestli se mně film vůbec líbil nebo jestli jsem akorát nebyl rád, že po dlouhé době vidím v jednom filmu herce, které mám z mládí moc rád, což ale částečně mohlo přebít kvality filmu. Řeč je hlavně o Eddie Murphym, který mě po hodně dlouhé době konečně v nějakém filmu zase docela pobavil. A to je co říct, když si uvědomím, že je tady na něj ve zdejších komentářích spíš nadáváno. Ale stejně i Alan Alda, Ben Stiller, Matthew Broderick nebo Téa Leoni. Tohle setkání bylo hrozně fajn. Škoda, že film byl natočenej neuvěřitelně jalově. To ale upřímně vůbec nechápu, protože Brett Ratner není žádnej béčkař. Příběh byl ale ze začátku hrozně nudnej, ve chvíli, kdy se objevil Eddie Murphy, se trošku oživil a hudba, ta byla naprosto příšerná. Jak z nějakýho lacinýho porno filmu. Kolikrát jsem si říkal, proč ten film, když už mají takové herce pohromadě, nenatočili pořádně. Je to hrozná škoda. Z toho totiž pramení i skutečnost, že já vlastně nevěděl, jak ten film mám hodnotit. Nakonec ale vyhrál fakt, že jsem ty herce po dlouhé době zase mohl vidět nad skutečností, že tenhle film se fakt moc nepředvedl. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Všichni jsme si už zvykli, že ten židácký šereda hraje v samých trapných sračkách (snad až na prvního Zlotřilého fotra). Není pak divu, že když vyběhne jen ze sračkou prostou, setrvačnost je svině a pod vlivem Nočních můr v muzeu by jeden mačkal odpad už při úvodních titulcích. Ačkoliv zde pan Ratner jednoznačně útočí na zápis do Guinessovy knihy za první komedii bez jediného vtipu, nikdo se za těch sto minut nepoblije ani neposere, nehraje v tom jediná flašinetářská opička, až na hlavní roli je to charismaticky obsazené a velkolepě natočené a kdybych se měl u každé podobné oddechové hovadiny zamýšlet nad s*t*u*p*i*d*i*t*o*u scénáře, rozhodně nenaperu za čtyři Scotu Pilgrimovi, že ano! Jak se tu tak zase dívám na ty yntelechtuání plačky, pomalu se přestávám bát vyslovit provokativní tezi, že jsem se u toho nebavil téměř stejně, jako u těch tolik přeceňovaných Clooneyho retardů. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejlepší vtip se v souvislosti s touto komedií povedl českému distributorovi, který takovou scenáristickou obludnost pustil do oběhu pod názvem Mistrovský plán. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Miestami hrozne stupídne (hlavne vo finálnej tretine), ale zároveň aj dosť zábavné (hlavne vo finálnej tretine). Rozhodne nevyužitá šanca - pri premakanejšom scenári z toho mohla byť výborná heistovka. Napriek tomu sympatická jednohubka. Oceňujem hlavne, že tvorcovia netlačia na komediálnu pílu, Stiller nehrá svojho tradičného trapného debila a Murphy nedostane dosť priestoru, aby jeho fasttalk začal byť otravný. Celé to má slušné tempo a občas sa urodí aj výborná scéna. "Steve McQueen is my little bitch now." ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $78,046,570Tržby Celosvetovo $152,930,623Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,101,532 //počet predaných kusov 255,204Tržby za predaj DVD v USA $9,788,067 //počet predaných kusov 549,751║ Nehorázna dôchodcovská sucharina, Ratner len potvrdzuje že je režisér bez lepšieho nápadu a ani rutinérský štýl mu nič nehovorí. V podstate už len pozerať sa nezáživných a prestarnutých hercov ako Matthew Broderick a Eddie Murphy bolo už čo to povedať o pokleslosti v rámci castingu. Príbeh nezáživná báchorka ako hrom a o lepší gag tu ani nezakopneme. /25%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Komédia, ktorá nie je vtipná (s výnimkou lesbického dialógu). Je to asi taká komédia, ako preventívna návšteva zubárky. Síce viete, že ak aj vám niečo nájde, nebude to hneď robiť a dá vám termín o niekoľko dní/týždňov neskôr... ale aj tak je to zubárka. Fádna vizuálna stránka, mimoriadne rutinná réžia, nezáživní herci v čele s Benom Stillerom, Eddiem Murphym a (preboha!) Matthewom Broderickom (odkiaľ inšpektora Dadgeta vytiahli?), nelogické kraviny, nesympatický Alan Alda, blbý scenár. Je toho dosť, ale nič z toho nie je pozitívne. Nechápem, ako je možné, že takýto matne malátny film celosvetovo zarobil 152 miliónov (pri rozpočte 75 ). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nic moc, cekal jsem vic. Film vicemene nefunguje ani jako akcni krimi, ani jako komedie. Sem tam se sice povede nejaka napinavejsi scena, obcas je cemu se zasmat, ale rozhodne to neni vtipny neustale a na to, aby se jednalo o slusnou kriminalku, to je az prilis hloupy. Postavy jsou banda trotlu, celej ten plan ma k nejakymu mistrovstvi hodne daleko a herci v podstate nemaj poradnej prostor. I kdyz je fakt, ze s prichodem Murphyho nekdy v 40ty minute se to lehce zvedne. Film sice vylozene nenudi a dokoukat se to da v pohode, ale jinak to je po vsech strankach prumer. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tragédie. Hvězdná komedie, která v první části (ještě ale v očekávání) nebavila a ve druhé mě až naprosto otrávila, protože žádná sranda nepřišla. Ale asi za to nemůže jen směšný sucho po žertech a chybějící spád. Jejich charisma je taky na hraně... Stiller už je mi hrozně okoukanej, Afflecka mladšího nemám rád, Brodericka a Murphyho mám tak nějak u řitě. Ne že bych si něco sliboval, ale i přesto zklamání. Na film, co se vytahuje mega billboardem na Times Square, těžká nijakost... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mistrovský plán naivně považuji za snímek o naději, neboť i já mohu při jeho sledování doufat v to, že obyčejný chlap může své životní portfolio o nějakou tu zlatou cihličku vylepšit, pokud mne jednoho krásného dne nějaký zazobaný křupan nakrkne správným směrem. Stačí mi k tomu pár nevhodných parťáků, lehce dementní plán a pak už nezbývá než doufat, že paní Štěstěna bude posouvat figurky po šachovnici tak fikaně, že bych to sám nedokázal vymyslet ani kdybych snědl učebnici kombinatoriky pro pokročilé. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Umím si představit, že by vznikl desetidílný seriál, kde udělá tahle parta deset vloupaček, prohodí pár primitivních vtipů a předá pár dementních poselství. V takovém případě by si nebylo nač stěžovat. Celovečerní stopáž ale Ratner zoufale neutáhne a výsledek je strašně nudný. 55% ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Nezáživná a suchá tímovka, v ktorej sa síce objaví pár dobre známych tvárí, ale ich postavy sú neskutočne ploché, nezaujímavé, nevtipné a hlavne nedotiahnuté. Nuda a vtipné na tom nie je nič. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Tentokrát to Ratnerovi tak úplne nevyšlo a to ma viaceré jeho filmy dokázali osloviť. Ťažko však zvaľovať vinu len na neho, s takým scenárom by to mal ťažké hocikto. Relatívne sympatická zostava nestačí, kde nie sú hlášky, zmysluplný dej či lúpež, ktorá by prevedením skutočne stála za to, tam sa len ťažko zrodí kvalitný žánrový film. Nevadí mi pritom, že Tower Heist osciluje medzi komédiou a vážnejším filmom ale to, že ani v jednom z toho poriadne nefunguje. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Pestré obsazení, expozice dobrá, závěrečná loupež slušně haluzová, ale žádná velká bžunda se nekoná. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Skoro se až divím tak nízkému hodnocení místních kritiků a vůbec celé té společnosti složené z různých filmových jakože fajnšmekrů zde na ČSFD. Ten film má všechno, co si tahle doba žádá. Ať už je to jednoduchý scénář, občasné humory, peníze, černocha, téma korupce, dobrou fintu, napínavou loupež, sexy FBI agentku, New York, díkuvzdání, hru na city, team docela neokoukaných herců a Bena Stillera, který stále, z mě neznámých důvodů, údajně stále válí jako z dob prvních ztřeštěných komedií typu Něco na Mary je. Nicméně, nevím, proč tak nízké hodnocení, chvílemi jsem se dobře bavil, i když mi bylo jasné, že z toho šlo vyždímat víc. Nevadí ale. Speciální jednu hvězdičku dávám pro Eddieho Murphyho. Byl opět výborný. Tahle postava by si zasloužila nějaký spin off. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kovaksova skoro jedenáctka amatérů proti defraudantovi s tváří vetchého Hawkeyeho Pierce. Kofein proti Ratnerovi. Power Heist. Bralo mi to sílu, že bych v rukou neudržel ani zlatý disk od Ferrari.. U komedie až zarážející nepřítomnost humoru, mizerná práce s herci (především u vážnějších scén) a díky slabému scénáři a kruté předvídatelnosti jen opravdu stopové množství napětí. Osobně by mě zajímalo, komu z producentské obce Brett pronajal své mezihýžďové prostory, že dostává opakovaně(!) šanci prokázat svůj talent k vytvoření díla, co je sice vizuálně vyleštěné, ale má účinky Rohypnolu.. Velká škoda, že Gabourey Sidibe nedotáhla své dvojsmyslné sexuální narážky až do konce - z Eddieho by totiž vytekla jen zelená voda.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

V době premiéry jsem film nechápal jako variaci na soft Dannyho parťáky, ale s každým dalším zhlédnutím tam vidím víc styčných prvků. Brett Ratner je obecně spíš brán mezi rutinéry, ale nelze mu upřít, že velká část filmů funguje jako neškodná zábava na libovolný večer. Osobně jsem na tom v kině tehdy nakonec nebyl, ale dnes bych si na podobný film zašel rád...7/10 ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Reziser Brett Ratner ma celkom slusne skusenosti s akcnymi komediami, ved natocil vsetky KRIZOVATKY SMRTI (1998, 2001 a 2007) s Jackie Chanom a s Chrisom Tuckerom alebo aj REC PENAZI (1997) s Charlie Sheenom a taktiez s Tuckerom, tak som predpokladal i na zaklade traileru a zvucnych mien ako Stiller a Murphy, ze to bude tiez poriadna komedia k popukaniu, ale netreba sa zmiest. Pokus alebo snaha o humor tu sice bol, ale bolo ho prilis malo, alebo to nevyslo a namiesto toho, aby som sa na Eddiem nasmial, tak mi skor jeho povaha liezla na nervy a ani Stiller mi tentokrat tak smiesny neprisiel. Takze ak by ste ocakavali perfektnu komediu, tak pri tejto by som vas radsej varoval, aj ked to nebolo nudne a zivotunebezpecna kradez auta stoji za to vidiet :-) Okrem komedii natocil reziser aj thriller CERVENY DRAK (2002) s Edwardom Nortonom a s A. Hopkinsom o Hannibalovi Lecterovi alebo aj tretich X-MENOV: POSLEDNY VZDOR (2006). _________ Ben Stiller - (Josh Kovacs) +++ Eddie Murphy - (Slide) +++ Casey Affleck - (Charlie) +++ Alan Alda - (Arthur Shaw) +++ Matthew Broderick - (Mr. Fitzhugh) +++ Stephen Henderson - (Lester) +++ Judd Hirsch - (Mr. Simon) +++ Téa Leoni - (Agentka FBI Claire Denham) +++ Michael Peña - (Enrique Dev’Reaux) +++ Gabourey Sidibe - (Odessa) +++ Produkcia: Brian Grazer, Eddie Murphy +++ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi suchá komedie, ale myslím, že záměrně. Zpočátku vlastně připomíná spíše nějaké komorní drama plné komediálních herců. Ale když dojde na loupež (přičemž plán hlavní hrdinů rozhodně nijak mistrovský není, to se zase našemu distributorovi asi něco zdálo) a především na eskapádu na laně, zábava to je. Stejně tak jsou zábavní Alan Alda, Ben Stiller i Eddie Murphy, režiě mě také nijak zvlášť neurazila a Beckova hudba se mi velice líbila. Navíc jsem rád, že se scénář obešel bez jakýchkoliv tělních tekutin a jiných nechutností. Tři a půl. ()

Související novinky

Eddie Murphy touží po Oscarech

Eddie Murphy touží po Oscarech

07.09.2011

A dostane je. Protože je bude moderovat. Jistě, je to především součást kampaně před uvedením pestře obsazené krimikomedie Mistrovský plán, kterou natočil Brett Ratner. A Ratner je i jedním z… (více)

Brett Ratner v Spielbergových službách

Brett Ratner v Spielbergových službách

12.05.2011

Posledním filmem, který jsme od něj viděli, byla Křižovatka smrti 3 z roku 2007. Pak měl velké plány se čtvrtým Policajtem v Beverly Hills, ale nic z toho nebylo. Momentálně dokončil krimikomedii… (více)

Reklama

Reklama