Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do opuštěného domku přijíždí v noci dva muži. V domě se nalézá odposlouchávací zařízení, připojené k nedaleké vile významného disidenta. Muži uvádějí zařízení do chodu a nahrávají bezvýznamné rozhovory disidenta a jeho manželky. Je pátek a muži by byli raději doma. Blíží se výročí, dvacet let od invaze 1968 a tudíž se čekají od opozice nějaké protestní akce. Kdyby disident s mladou manželkou odjel do Prahy, oni by mohli odjet domů. Avšak disident je starý a odjezd do Prahy odmítá. Najednou odposlouchávající dvojice slyší, že do disidentovy vily vnikli dva nezvaní návštěvníci… (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

dopitak 

všechny recenze uživatele

A já si celou dobu myslel, že disident tam vůbec není a má jen zapnuté video. I přes přítomnost Boris Rösnera se tohle moc nepovedlo. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Lze brat vazne film, kde STB sleduji disidenta zpusobem, kdy z otevreneho okna maji vystrceny dalekohled a za rozsviceneho svetla? Langmajer jako sprosty fizl pobavil. ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

Dám jen slabé tři hvězdičky...tedy nadporučíka (ve stříbrném provedení nadstrážmistra). Ona by tato dramatická hra nemusela být úplně hloupá, ale tvůrci tomu zkrátka moc nedali. Třeba ta přijmení - Freitag a Pátek, tak ta může omluvit snad jen fakt, že to byla příjmení operativní, tedy nepravá. Jinak tam bylo nepravděpodobných blbin opravdu víc než dost. Zejména jde o záležitosti okolo samotné techniky odposlechu, příposlechu za pomocí sluchátek, nahrávání atd. Herecky mne to ale rozhodně neuráželo, oba hlavní (a zároveň jediní, kteří byli na obrazovce detailně vidět) představitelé odvedli velmi slušný standart, zatímco zbytek umělců se vyřádil jen ve stylu dabingovém. A jestli se takové věci mohly dít a děly? No...proč ne, každopádně pro mne sledování tohoto snímku nakonec úplnou ztrátou času nebylo. ()

Eisenmann 

všechny recenze uživatele

Trošku trpké dílo, nepříliš složité, ale ani ne hloupé. Celková zápletka je zajímavá, vyústění a závěr filmu by za určitých okolností mohly být docela silné. Za mě 75%... ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Na to , že se vše děje ve sledovaném domě a divák prakticky nic nevidí ,ale vše jen slyší , tak to zas taková hrůza nebyla. ()

Reklama

Reklama