Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Rekvalifikace mapuje situaci člověka, který svým věkem přesáhl padesátku, přišel ne vlastní vinou o práci, a nyní ji hledá. Příběh pana Zrzavého je napsaný podle neobyčejných zážitků obyčejných lidí. Jeho vzorem jsou tisíce odborníků ve zralém věku, kteří vlivem vnějších okolností přišli o práci. Poněkud absurdní dobrodružství nezaměstnaného pana Zrzavého se prolíná s příběhem mužů z druhého konce společnosti. Mafiáni Oskar se Žoržem si užívají života plnými doušky. Mají na to. Je vůbec něco, co by si nemohli dovolit? Jestli něco takového existuje, uvidíte ve filmu plném absurdit, paradoxů a humoru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Od té doby, co jsem shlédl těch několik málo filmů s Vlado Štanclem vím, že v budoucím životě nechci být ani mouchou, abych mohl koukat na ženské v koupelnách, ani slavnou zpěvačkou, ani vítězem tour de france, ale jedině Vlado Štanclem. Ten člověk je prostě bůh, jeden z nejlepších komiků, co se kdy narodili. Už jeho image je k počůrání se smíchy, a co teprve když promluví svým nářečím, a co teprve když pronese nějakou tu hlášku. Například z tohohle filmu si pouštím jednu scénu pořád dokola (já se nezlobím... já jsem nasranej!) a chechtám se, až sousedi bouchají na topení. Čili 50x shlédnutá dvouminutová scéna, to znamená 100 minut maximální zábavy, i kdyby všechno ostatní ve filmu byl odpad (což ani náhodou není), je to jasných pět a né že né. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Vlado sám sebe pasuje na divadelního herce a nadsamce. Se svou mladou ženou, jejíž postava skutečně odpovídá postavě matky čtyř dětí, ikdyž možná, že i toto měla být parodie, prožívá špatné období bez práce. Štancel problematice rozhodně rozumí, neb v Černých ovcích už se snaží hrát velmi dlouho, nicméně, stejně jako u Pamětnice, nechápu jeho sebevědomí točit. Vše je pojato křečovitým humorem a snahou o parodii, či snad, když to přeženu, o satiru, znázorňující neoddiskutovatelně zoufalou situaci na trhu práce. Myšlenka, kterou zde nastiňuje Aelita je výborná, nicméně film s tím nemá nic společného. Tragičtí herci, stupidní sexistický humor a směšný i téma degradující závěr vše potvrzuje. Dvě za imaginární scénu z hospody, a také za to, že Vlado neobsadil Magnuska. ()

Reklama

Alden_Larson odpad!

všechny recenze uživatele

Ani ne před měsícem jsem viděl film "Mezi námi přáteli" a tenkrát jsem ho nazval nejhorším filmem, který jsem kdy viděl. Musím ale uznat, že jsem se mýlil, protože teď si to samé myslím o tomto filmu. Vlado Štancel se od svých předchozích výtvorů nijak neponaučil, "Rekvalifikace" je nejvíc nesmyslný, nejvíc stupidní film, který jsem kdy viděl. Rád bych zkritizoval jeho děj, ale já si upřímně myslím, že tento film děj nemá, tento film je totiž jen sbírka rádobyvtipných skečů, které na sebe akorát volně navazují. Postavy neexistují a přesto jsou jejich vlastnosti nekonsistentní. Prezentace je otřesná, film je hrozně natočený, hůř sestříhaný a je v něm několik velmi ošklivých vizuálních efektů. Herecké výkony jsou všechny do jednoho otřesné, dialogy jsou hrozné a příšerně nevtipné. Hudbu jsem přes všechny ostatní problémy ani nezaregistroval. Tohle prostě není film, je to jakýsi bizarní trip určený k psychologickému mučení, žádný jiný účel si pro něj nedovedu představit. 0/10 ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Aúúúúúúúú. nevím kde je chyba. Buď to byl takový árt, že na jeho pochopení prostě nemám, nebo to byla neskutečná kravina na kterou jsem neměl koukat. Ať tak či tak zrza Vlada skousnu ještě v těch Černých ovcích, ale pokud jsem s ním měl kontakt ve filmu byl to pro mne vždy šok... Tohle není ani na jednu sbírku básní zasebevražděného básníka. ODPAD ()

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Když bych tento film nebral vážně a bral to jako satiru, tak by se to možná dalo. Asi dvakrát sem se i zasmál, ale jinak tento film je směs trapnosti a amaterismu. Štancel jako režisér hrůza, scénář ten je ještě horší a kameraman ten taky za moc nestál. Nejvíc, co mě dostalo, že mají kameru na tv filmy. Rekvalifikace je důkazem toho, že dnes tu může točit každý blbec, který sežene peníze na film. Nechápu, kdo financoval tento film, vím jen, že měl dobrou reklamu, ale v kinech propadl a já se ani nedivíím. Dát za toto peníze za lístek do kina, tak je chci za každou cenu zpátky, protože toto je zlodějna, chtít za tento film jakoukoli částku. Jedinný světlý moment na filmu je Pavel Vondruška, který tu hraje dědulu s Alzeimerovou nemocí a Sitta se Štolpou. Jinak je to jedna jedná velká trapná, nudná, rádoby komedie. Ale na druhou stranu je dobře, že se někdo pokusil natočit film o problému dnešní doby. Nezaměstnanosti.20% ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama