Reklama

Reklama

Legenda o ztraceném městě

  • Čína Lung men fej ťia (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V Číně na konci dynastie Ming zkorumpovaní úředníci terorizují krajinu. Císařští eunuši získali moc a vliv nad východní i západní oblastí, ovládají policii, inkasují úplatky a špehují obyvatele. Nemilosrdně popraví každého, kdo by chtěl císaři ohlásit jejich zločiny, korupci a zneužívání úřadu. Jediný muž, který se jim dokáže otevřeně postavit, je legendární rebel Zhao Huai'an. Když v boji porazí velitele Východního úřadu, jeho hlavu vloží do krabice na výstrahu ostatním zkorumpovaným úředníkům jako varování. Obzvláště nemilosrdný je však Západní úřad pod vedením velitele Yu. A rebel Zhao Huai'an je jeho společensky rovnocenný soupeř. Císařova hlavní konkubína požádá Západní úřad, aby neztrácel čas v boji o moc a vyčistil okolí císaře od zrádců. Popraví tři těhotné kurtizány, čtvrtou pronásledují na útěku. Úředníci zastaví říční člun a chtějí popravit ženu na palubě, ale zabrání jim v tom maskovaný hrdina. Zhao je nedaleko a sleduje jeho zásah, přičemž maskovaný hrdina také tvrdí, že je Zhao. Samozvaný hrdina pomáhá kurtizáně uprchnout do Dračí brány, skutečný Zhao a jeho následovníci se rozhodnou bojovat proti Západnímu úřadu, aby ho zdrželi a konkubíně pomohli získat čas na útěk. Blíží se písečná bouře a pocestní se ji rozhodnou přečkat v hostinci Dračí brána. Zároveň se tam skrývají hledači pokladů, odpadlíci, zběhové a různé zločinecké bandy. Bouře však odkryje nečekané tajemství starobylého města pohřbeného v poušti a Dračí brána se stane gigantickým bojištěm všech přítomných skupin, padouchů i spravedlivých hrdinů, místem finálního souboje sil dobra a zla. Jde v něm nejen o zlatý poklad ze starobylého města, pohřbeného v písku pouště, ale také o nastolení spravedlnosti v zemi. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (25)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,RADĚJI ZTRACENÝ V JIANGHU, NEŽ DOSTIŽEN VE SVĚTĚ“..... /// Ty vole, tak už i žluťákům došli nápady! Že scénář…, ale kurvit i choreo? Tak to je sračka! Lítaj všichni a všechno (což by mě zase tolik nesralo, kdyby to mělo nějakej smysl…), orel (či co to bylo za hajzla) se promění v bojovníka, kterýho zplodil sám vynálezce vrtulníku (ostatně ,,jeho“ parchantů je tu mnohem víc…). Milión sedm set padesát tři tisíc, devět set šedesát pět černých vran, přeletělo přes zlatavou poušť a jednu střechu a naštěstí ten příběh začíná bej kapičku snesitelnej (hmm, a co ty vrány? neřeš, možná jich bylo o pár míň, hádat se nebudu…). Jen je třeba přetrpět (protrpět) spoustu kravin a pak může tahle pohádka o pokladu, lásce, jedný zdrhající těhotný , úřednickým strachu z nadřízenejch a zkorumpovaný čínský STB i trochu pobavit. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju pavoučí ženy. 2.) Jsem levitující maniak a když ve filmu nelítá i hospoda, tak ho prostě nedám! 3.) Thx za titule ,,mindhunter29“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ ne ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi slabý akčný fantasy film od Tsui Harka. Má celkom dobrý príbeh o skupine rebelov, ktorá zachráni kráľovskú slúžku pred nezmyselnou popravou a na úteku pred kráľovskou armádou sa ukryjú v púštnom hostinci, kde sa zoznámia s druhou skupinou a spoločne musia čeliť vojakom, ale zároveň aj chcú nájsť tajomný poklad. Spracovanie je na tom ale mimoriadne zle, tu nefunguje absolútne nič, celková zápletka je dobrá, ale ten scenár je tak neskutočne nezaujímavý, že to už viac ani nejde, hneď po úvodnom prelete mestom začne čistá dvojhodinová nuda s občasnými menšími aspoň trochu zaujímavejšími scénami. Akcie je tu pomerne dosť, ale vôbec ma nezaujala. Rád si pozriem wuxia, v takýchto historických veľkofilmoch, v ktorých nejde o kung-fu mi laná vôbec nevadia, čo by mi nevadilo ani tu, lenže problém je, že všetky akčné scény sú tak neskutočne predigitalizované, že to je až otravné, takže na akciu sa dá pozerať prakticky iba vtedy, ak sa náhodou postavy držia pri zemi a mečom zlikvidujú nejakých tých vojakov, ale akonáhle sa do toho pridajú rôzne lietajúce predmety a podobné doplnky, tak je to už len nuda. Asi jediná pozerateľná akčná scéna je hneď tá prvá a ešte ma celkom zaujala aj zaujímavá situácia s tornádami a to je všetko. Herecké obsadenie je celkom dobré, potešia hlavne Jet Li a Xun Zhou, ale len ako herci, ich postavy ma moc nezaujali a prekvapilo ma málo známe obsadenie vedľajších a záporných úloh, v takejto veľkoprodukcii by som čakal viac známych tvárí. Réžia nie je úplne zlá, viacero nápadov malo potenciál, ale z takéhoto slabého scenára sa z toho ani moc získať nemohlo a technická stránka je celkom slušná, efekty v súbojoch sa moc nevydarili, ale celkový vizuál je dobrý a páčia sa mi aj kulisy. Moc som nevedel, čo od tohto filmu môžem očakávať, ale horšie to už asi ani dopadnúť nemohlo. Predchádzajúca verzia sa mi páčila, mala dobrý dej a zaujímavé postavy, ale toto je len taká veľkolepá preefektovaná hlúposť v štýle americkej produkcie. Tsui Hark si chcel natočiť svoj Hollywood a podarilo sa mu to dokonalo. A nepáči sa mi ani smer, akým sa uberá Jet Li, nemusí hrať len v akčných filmoch, ale v tomto ho teda tiež nechcem vídavať. Podobne zbytočne preefektovaný veľkofilm bol aj jeho predchádzajúci film, Sorcerer and the White Snake, kde ma tiež akcia vôbec nebavila, ale mal dobrý príbeh, zaujímavé postavy a skvelú hudbu. Tento film nemá ani jedno. Tie dve hviezdy sú len kvôli obsadeniu a vizuálu mimo akcie, ale inak je to hrôza. 35% ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Ve filmu je zbytečně velké množství počítačově udělaných scén (CGI). Nejvíce tím trpí souboje, kde se animovalo o sto šest. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Žalbohu příliš kašírované a umělé v některých momentech, což se týká některých bojových scén, střihu (skutečně by byly lepší dráty, souboje a koně bez cgi a kdyby vynikaly více skutečné reálné lidské schopnosti, než jen přemýšlet, jak donutit diváka k údivu). Potěšující je, že nejde o remake film z roku 92, příběh je dobrý, postavy výrazné, hudba celkem ok, ale sráží to dolů paradoxně, to co měla být nejsilnější složka = souboje. Tsui Hark se nechal příliš unést, když tam mám maséra jako je Jet Li a Fan Siu Wong, využiji naplno jejich kapacit přece! Himl hergot to mohl být parádní film, takhle je to jen nadprůměr, nicméně v dlouho trvající bídě asijského prostředí, kdy ročně je slušných asi 12 snímků a někdy ani to ne, tohle patří jednoznačně do vyšších pater. Mám dojem, že Tsui si zbytečně komplikuje svoji práci, před pár lety by s podobným obsazením vysekl, energičtější a svěžejší podívanou. Holt, budeme se všichni modlit(včetně ateistů), že Tsui nám vytře zrak při pokračování Soudce Ti. Amen. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Úvodné titulky obsahujú skvelú dobovú hudbu. Navodia. Ale nie na CGI inferno, ktoré sa začne následne odohrávať. Očakávate niečo zo starej školy, ale aj taký Tsui Hark sa prispôsobuje dobe ( podobne ako jeho hollywoodsky protipól Steven Spielberg ) a vyžíva najmodernejšie technológie na spracovanie príbehu. Občas to pôsobí ako päsť na oko, občas to vyzerá, že nebolo inej možnosti. Ale aj v technicky chudých dobách, sa s takýmito problémami vedeli vysporiadať a to klasickou filmárčinou. A aby som nezabudol, preventívne to aj nudí jak ďas. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nehorázně špatně kreslené efekty, navíc tupě antigravitačně přitažené za vlasy, více, než jakákoliv jiná čínská "létavice". Navíc to v podstatě nemá žádný příběh, je to dělané hlavně pro 3D efekt. Postupně se nabalují další a další postavy, které se sebou navzájem furt bojují. Ale to je vlastně celkem jedno, protože celkově jde o dost nesmyslnou nelogickou nudu. ()

beran-ek 

všechny recenze uživatele

K pláči.. Tak digitálně zničenej film. Půlka bojovejch scén je kompletně přes počítač a vypadá to fakt žalostně. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Zlaté pořekadlo říká: "Čeho je moc, toho je příliš" a tady je příliš digitálních (a nikterak úžasných) efektů. Starý dobrý trénink a promyšlená choreografie je více, než hromady CGI. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Velká Čína si žádá velkolepé filmy. Bývaly časy, kdy tyhle filmy točila s opravdovými lidmi, souboji a exteriéry. Možná, že miliarda čínských diváků je pro producenty důvod, proč zplácat zase nějaký další "kung-fu wuxia movie" s nadlidskými schopnostmi qinggong a vsadit na jistotu oblíbenosti mezi asijskými diváky. Bohužel ona okázalost, čím dál více tvořená digitálními prvky (krajina, souboje, krev, stavby) ve mě vzbuzuje dojem, kdy přestávám věřit i samotnému Jet Li, že je bojovníkem, který se umí opravdu šermovat a udeřit mocnou rukou mstitele. Asi jsem stará škola a na tyhle wire fu si nikdy nezvyknu (čest vyjímkám). The Flying Swords of Dragon Gate je klasickým asijským dobrodružným dramatem na pozadí historických složitých čínských dějin plných intrik, kde se člověk musel umět ohánět mečem, aby přežil a nebo, když už to zvládal dokonale, být ochráncem lidu. A tak i v tomto eposu umí kdejaký úředník či žena vymlátit menší armádu. Schopnostmi qinggong (létání vzduchem, seběhnutí po zdech, přemisťování těžkotonážních předmětů..) se tu nešetří a místy je to i pěkná podívaná. Leč Mistr Tsui se kochá svým filmem ve střižně příliš a opomíná škrtat uspávací scény. Škoda, že příběh se tradičně zamotává v postavách, kdo s kým a jak. Jet Li zde létá a vibruje meči jen na několika minutách filmu a přijemným setkáním se starým známým je v úvodu filmu démonický Gordon "36komor" Liu v roli vládního úředníka Wan Yuloua. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Slabota. Klasická wire-fu fantasy, jen zbytečně nadstavená zbytečnými intrikami a plochými vedlejšími zápletkami. Ale i přes to je největší kámen úrazu CGI - nmekvalitní, přehnané, do očí bijící a často nedodělané a nedotažené. Ve výsledku je to bohužel nad poměry nezáživné. Takže z mého pohledu - zklamání. ()

Krabak 

všechny recenze uživatele

Mě se tyto filmy prostě líbí. Asijská kultura, přehnané bitvy a efekty a krásné asiatky. Jo, co víc chtít ke spokojenosti. Těm, kterým se líbí podobné filmy by neměli být zklamaní. Kvality Goemona to třeba nedosahuje, ale pro odreagování od běžných filmů plných střelby je to příjemná změna--->80% ()

woodsman 

všechny recenze uživatele

klasicky paradicka Jet Li isiel bomby fak paradne suboje aj dobre badass postavy velmy dobre sa nato divalo pribeh tiez velmy dobry tieto cinske filmy fakt zerem ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně jeden z nejhorších filmů kariéry Jeta Li a Tsui Harka. Naprosto zoufalé trikové sekvence předčí snad jen hrůzné akční scény. Ve 3D v kinech to musel být opravdu děsivý zážitek 30% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Je mi velmi luto, ze moj oblubeny Jet je v poslednych rokoch k videniu uz len v cinskych "velkofilmoch". Hoci Hero, bol skutocna lahodka, posledne pociny boli strasne strojene, nedotiahnute, plne patosu, nelogicnosti a i choreografia subojov v nich ma vobec neoslovila. Nehovoriac o nejakych sympatiach k zucastnenym hercom a o uveritelnosti ich "herectva". Jet, natoc prosim nieco vlastne alebo prijmi konecne nejaku rolu, ktora ta je hodna. Cinske megalomanske eposy, rezijne a scenaristicky absolutne nedotiahnute, ti nesvedcia. ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Tentokrát to Hark prepálil na všetkých frontoch, záplava CGI efektov bez ladu a skladu, predrátované súboje, pytomý príbeh. Mizéria na všetkých frontoch. Videl som v 2D. ()

Ronyk7 odpad!

všechny recenze uživatele

Škoda, že už i v Číně točí exelentní tvůrci takový ptákoviny. Jakmile tam lítají tak nic než odpad si to nezaslouží. ()

Reklama

Reklama