Reklama

Reklama

Twixt

  • USA B'Twixt Now and Sunrise
Trailer

Obsahy(1)

Do malého městečka přijíždí v rámci turné, propagující jeho knihu, spisovatel (Val Kilmer), jehož kariéra již nějakou dobu stagnuje. Připlete se k záhadné vraždě a ještě tu noc ho navštíví duch mladého děvčete se jménem V (Elle Fanning). Není si úplně jist jejím spojením s vraždou, ale v té době je vděčný za každý námět na knihu. Nakonec se dopracuje k pravdivému konci příběhu a je sám překvapen, že má tolik co do činění s jeho vlastním životem. (Pria)

(více)

Recenze (44)

J*A*S*M odpad!

všechny recenze uživatele

Musím se Coppolovi omluvit za slabé hodnocení, ale já tuhle fantasmagorii s otylým barokním andělem v hlavní roli nebyl schopnej dokoukat. Objektivně to tak hrozný nebude, ale mně už dlouho něco takhle strašně moc nesedlo, je mi líto. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEMŮŽETE ZMĚNIT ČAS. ČAS ZMĚNÍ VÁS....“ /// Hodně lidí (a bohužel je mezi nima i F.F.Coppola) si myslí, že tohle město je strašidelný. Přichází noc, vychází Měsíc a děcka z masovýho hrobu. ,,POMOZ MI!“ Než napíšu, že příběh je sračka, musím zmínit vizuální stránku. Hodně obrázků, za který by se nemusel stydět ani E.A. Poe (jako ten básník? Není lepší napsat třeba ,,Korejec“?). Důraz na to, co je vidět (jedním slovem ,,kamera“!) - já takovýhle věci můžu (fakt! Chceš vidět moji sbírku motýlů? Vlastně… chceš vidět moji sbírku obrazů?). A film? – Stará zvonice, kde žije a páchne ďábel, V.Kilmer tonoucí ve svých nočních můrách – kromě obrázků je to nuda. Zbytečnost. Ale možná to není určený pro primitiva, jako je Frištenský (Varel). Nebo Fr. A tak dlouho budu přemejšlet, co tím chtěl Coppola říct. (KECÁM!...) Takže: ,,Nevermore“! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že Ridley Scott je proti Coppolovi ještě furt frajer. 2.) Vlastním hotýlek s masovým hrobečkem. 3.) Tak nějak celkově mi z toho všeho mrdá. 4.) Thx za titule ,,fredikoun“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Úplná blbosť. Keby tam bolo "fantasy / pohádka / komedie", možno by som nejaký bodík prihodil. Alebo možno nie. Pretože v takom prípade by som sa tomu oblúkom vyhol. Keďže sa tam ale píše "HOROR / THRILLER", tak som sa na to naozaj tešil. Ani jedna desivá scénka, ani jedna ľakačka, jedna jediná mizerná krvavá scéna, keď Kilmer z mŕtvoly vytiahne kolík a krv strieka na všetky strany, to je toho. Márne som ten horor hľadal, aj keď som sa veľmi snažil. Pekná kamera, fajnový vizuál s modrým filtrom, ale to je vlastne jediný dôvod, prečo to nehodím do odpadu (aj keď som nad tým chvíľu uvažoval). Nie, táto upírska "Alica" v krajine zázrakov ma nezaujala, nudila, otravovala, preč s tým, ale rýchlo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ták já se s hodnocením přidám k Mým oblíbencům ( Ricci, J*A*S*M).. Tohle opravdu nemělo s Hororem nic SPolečného.. Do jakých sraček se ten Kilmer Sere! Po 40 Minutách Vypl, Smazal.. Nedalo se to! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Točit si filmy pro sebe možná znamená točit filmy nezajímavé pro kohokoli dalšího, ale na to má Coppola ke stáru právo. Po Tetru jsem čekal něco přesně takového, tak nejsem šokován tou neatraktivitou a nezajímavosti. Jede se dál... ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Francis nesklamal , aj keď mal laťku vystrelenú ďaleko vyššie. Nemal totiž čím. Scenár nosil nad krkom parádne dlho, spáchal to podľa toho a pre " žúvateľov SIN C. ( rátam sa aj Ja ) možno nestráviteľné. U Mňa ale ee ! Námetom, ako aj scenárom, až drasticky mizerné, čo ale vyrovnala vizuálna forma ( slim screen niekedy napomohol ). Je potrebné sa zmieriť aj s tým, že Val, už nebude ten šašek z " TOP SECRET! " ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Príjemný horor o spisovateľovi, ktorý sa v rámci propagácie svojej knihy dostane do malého mestečka, kde mu šerif vnukne myšlienku na knihu inšpirovanú miestnymi sériovými vraždami. Po tom, ako sa mu v noci začne zjavovať duch tajomného dievčaťa, rozhodne sa nápad akceptovať a o tieto vraždy sa zaujímať bližšie. Twixt sa rozhodol natočiť známy F. F. Coppola na základe svojho neurčitého sna, resp. nočnej mory, čoho výsledkom je podobne neurčitý a chvíľami značne nekonzistentný film, ktorý občas pôsobí ako výcuc z viacerých známych, už využitých nápadov. Pri pozeraní mi to však príliš nevadilo a ani som sa nenudil, čomu zrejme pomohol aj pekný, goticko rozprávkový vizuál, dopĺňaný príjemnou a podmanivou hudbou. Hoci sa tu prelínajú viaceré hororové motívy, film moc strašidelný nie je a ostáva tak už iba na samotnom divákovi, koľko pozornosti venuje príbehu a nakoľko mu bude vyhovovať pristúpiť na jeho mystery hru. ()

dr.horrible odpad!

všechny recenze uživatele

Koniec jedného veľkého režiséra. Coppola sa snaží o niečo neskutočne filozofické, ale je to úbohé a nefunguje to v jedinom smere rozprávania. Všetky tie pseudointelektuálne reči pôsobia smiešne, o to viac, o čo vážnejšie ich tragickí herci prenášajú. Celá tá hromada kecov okolo tiež a výsledkom je jedno veľké nič. Jak umelecky, tak hororovo. Jedinou svetlou stránkou filmu je Elle Fanning, ktorá je ako mŕtva malá upírka s rovnátkami cool a keď je poriadne od krvi, vyzerá super, len škoda, že sa takto neobjavila v nejakom lepšom filme. Ona a ešte tá scéna, keď sa prvýkrát stretne s Kilmerom (jediná dobre natočená scéna z celého filmu) sú tým málom, na ktoré sa dá tomto braku pozerať. A to najbolestivejšie, tie rozhovory medzi Kilmerom a Chaplinom, sú tak násilne umelecky ambiciózne a pritom tak nehorázne kŕčovité a nudné, až to bolí. Poe sa musel v hrobe obracať. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Coppola bohužel od roku 2000 nenatočil nic pro mě nadprůměrného a toto je jeho vyloženě špatný film. Kde jsou časy kdy uměl vyvolat emoce a držel diváka napětí a z herců dokázal vymlátit maximum? Tohle je křeč která se snaží být experimentální a umělecká. Ale pro diváka je to nudná žánrovka se zajímavým dějem ale hodně slabém pojetí. Mohl z toho vytřískat daleko více je to přece Coppola sakra! Nudný příběh, špatní herci, divná ale zajímavá zápletka a bohužel v hodně směrech nuda. Promiň Cappolo ale tohle ti nevyšlo. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Coppola v silne umeleckom móde. To máte tak: je vám 70+, máte v Napa Valley lukratívnu vinársku manufaktúru, pravidelne inkasujete tučné royalty checks za Godfathera (resp. Apokalypsu) a nie ste viac odkázaný na kariéru konvenčného filmára v mainstreame. Tak si vymyslíte osobitú gotickú duchárčinu, obsadíte do nej oteklého Icemana Kilmera, necháte ho poflakovať sa v digitálnych kulisách, viesť duchaplné dialógy s digitálne ošetreným Edgarom Allanom Poe a len tak pomimo do toho ešte nacpete tínedžerský gang, ktorému šéfuje emo upgrade Motorcycle Boya z Rumble Fish, recitujúci Baudelaira pri mesačnom svite (digitálnom, pochopiteľne). Musím tomu dať rešpekt, aj keď divácky je to miestami poněkud ošemetná záležitosť. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Val Koblížek Kilmer se valí v průjmu posledního výstřiku jednoho senilního starce, který kdysi býval uznávaným tvůrcem.Snová, experimentální píčovina ve které se děje doslova úplný hovno.Senilní halucinace po práškách na tlak, prostatu, revma, roztroušenou sklerózu a Alzheimera.Přesně totiž tak i příběh vypadá, kdyby si Kilmer odpustil ten poslední Twix, možná by utekl ze župmy světové kinematografie a nedovalil se do tohodle Twixtu.Edgar Allan Poe se obrací v hrobě a já snažně prosím, aby z Coppolova Draculi povstal hlavní hrdina a vysál toho senilního páprdu na prach za to neuvěřitelné prznění všech žánrů, včetně upírů.Nepochopitelné jak někdo mohl vůbec dovolit natočit takovou sračku, nechápu, že jsem to vůbec dokoukal, chtěl jsem ale prostě vědět, jestli se dobelhá ten stupidní příběh k nějakému rozuzlení a k mému úžasu nedobelhal.1* za kameru a hezké sekvence kdy se Val valí ve snech.Rozbolela mě z toho hlava.Přivažte někdo toho fosila do křesla v důchoďáku a nechte ho prosím režirovat leda loutkové divadlo pro pár staříků, kteří na chvilku s radostí zapomenou na cévku genitáliích a budou vesele křepčit a házet s pytlíky na moč.10%.Tenhle tvůrce že kdysi natočil něco takového, jako je Apocalypsa?Jestli je tedy film Twixt důkazem jak je stáří na hovno, máte další důvod proto uchlastat se k smrti mladý, abyste se vyhnuli kálení do plenek nebo točení těhle píčovin. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono velké jméno samo film neudělá a v tomhle případě nepomůže ani velice povedený vizuál. Coppola zkrátka horory neumí, chybí mu cit pro napětí či pro scény, které by měly vzbudit hrůzu. V tomto případě to zamrzí dvojnásob, protože scénář patří mezi ty nadprůměrné. Dalším šlápnutím vedle bylo obsazení Vala Kilmera. marná sláva, ale kynoucí herec má své nejlepší roky za sebou a jeho pokusy o restart zatím přicházejí vniveč. Škoda. 30% ()

Mulosz odpad!

všechny recenze uživatele

Francis se na stará kolena pustil do intimních osobních příběhů. Ne že by to bylo a priori špatně a vyžadoval bych od něj pouze monstrózní a komerčně úspěšná díla, problém je však v tom, že mu to vůbec nejde. Neschopnost vyprávět příběh alespoň trochu civilizovaným způsobem je zakryta vypilovanou formální stránkou, za kterou se vše schová. Na chvíli se divák nachytá a krásné záběry si užívá, brzy však odhalí, že na filmu už je pak zajímavé jen jméno režiséra, jinak jde o podprůměrné dílo bez umělecké hodnoty v podobě např. kvalitního námětu, scénáře, pečlivé charakterizace či psychologizace postav apod. Vše je naopak na úrovni laciného bijáku z videopůjčovny. Obsazení Vala Kilmera do hlavní role dělá z Twixtu už vyloženě šestákovou záležitost. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Mám z toho rozpačité pocity. Film je natáčaný v digitálnom prostredí, vyznačuje sa bohatou farebnosťou, vyumelkovanosťou a spomalenými zábermi. Vizuálne je Twixt pekný, ale nie sú v ňom skoro žiadne veľké triky, dynamická akcia či brutálne scény, preto nerozumiem tejto voľbe. Cappola ponúkol nevýrazný mix reality a fikcie, jeho film štýlovo pripomína Twin Peaks. Val Kilmer ako spisovateľ Baltimore je neveľmi talentovaný autor mysterióznych románov, ktorého počas spánku či alkoholického opojenia sprevádza Edgar Allan Poe (!) príbehom, ktorý sa stal v minulosti. Celkovo mu však chýba napätie a gradácia. Žánrovo balansuje medzi duchárskym, gotickým a vampírskym hororom, ale napokon je z toho smutná neveselá komédia. Baltimorovi násťročná vampírka Virginia pripomína jeho tragicky zosnulú 13 ročnú dcéru a zároveň aj ufrflanú manželku, ktorá od neho vymáha platenie účtov. Celé mi to príde ako nočná mora unaveného chlapa, ktorý prežíva krízu stredného veku. Val Kilmer svojím nudným, nemŕtvym hraním možno práve na to upozorňuje. Predsa však netajím sklamanie (50 %). ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Toto natočil Coppola? Neviem, či sa na staré kolená už úplne zbláznil alebo vekom od neho odišiel aj posledný kúsok režisérskeho talentu, ale pokiaľ mieni aj naďalej nakrúcať filmy v štýle Twixt (údajne podľa jeho sna, resp. nočnej mori) tak to nech radšej „remeslo“ zavesí na klinec a užíva si dôchodku. Twixt je absolútne nesúdržný mix všetkého možného – tu sa chvíľu tvári duchársky horor, neskôr prídu na rad aj upíry, masový vrah... značne sa do toho zamieša fantasy, Edgar Allan Poe (vážne?!) atď. Občas to pôsobí ako groteska alebo priam komédia (scény videohovorov s manželkou). Je badať aj pokus o drámu, no ako všetko ostatné ani tá nefunguje. Príbeh je jeden nezmyselný fantazmagorický guláš, ktorý neponúka absolútne žiaden dôvod zotvrvať pri ňom až do záveru. Navyše to je celé zabalené do nechutného digitálneho looku, kde sa striedajú scény z reality s tými snovými, ktoré sú natočené kompletne s digitálnym pozadím (ala Sin City). Na to však evidentne neboli peniaze a tak tieto do kompletne modrého filtra obalené scény pôsobia lacno. Hudba nie je v podstate žiadna alebo je tak nevýrazná, že sa ani nedá vnímať. Film bez atmosféry, ktorý neobsahuje žiadnu aspoň sebemenšiu scénu, ktorá by mala gradovať a v takom mdlom tóne ako film začal aj skončí. Val Kilmer je na plátne takmer po celý čas, čo tiež nebola priam najšťastnejšia voľba, pretože do role neúspešného spisovateľa sa mi veľmi nehodil, veril som mu akurát tak to neustále chľastanie. Naopak vyniká mladučká „upírka“ Ella Fanning a prajem jej rovnako ako úspešnejšej sestre Dakote zaujímavejšie úlohy. Ani neviem za čo tu hviezdičku dávam, snáď len za to, že som to vzhľadom na krátku stopáž vydržal dopozerať do konca. 1,5* ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když snímek „Twixt“ dokoukáte, budete mít pocit, že jste byli o něco ochuzeni. Kromě necelé hodiny a půl také o nějakou pořádnou zápletku a trochu lepší vedení děje. Snímek je hodně na oko, na efekt, ale stejně se na konci nezbavíte pocitu, že tohle Coppola prostě nezvládl a točil, protože ho to bavilo, nikoli proto, že by to mělo bavit jiné. Je to škoda, ten úvod byl zajímavý. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Francis Ford Coppola si na stare kolena rozhodol natocit horor. A musim napisat, ze sa hovno rozumie do hororu. nespochybnujem jeho rezisersky talent - jasne to preukazal kultovym Kmotrom a Apocalypse Now, ale hororom proste nerozumie. Val Kilmer /The Doors, Lovci lvu/ dost prehrava, a nic sa dohromady nedeje. Elle Fanning je sice krasna, ale aj ona dost prehravala. Napatie ziadne, atmosfera nulova, fakt ako strata casu, cely tento "horor" : 30 % ()

bourec odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá slátanina,ve který se dá dost těžko orientovat.Coppola je zřejmě na dost silnejch tabletkách,protože jinak by si celym tímhle výtvorem na hajzlu utřel zadnici.0%. ()

Reklama

Reklama