Reklama

Reklama

Twixt

  • USA B'Twixt Now and Sunrise
Trailer

Obsahy(1)

Do malého městečka přijíždí v rámci turné, propagující jeho knihu, spisovatel (Val Kilmer), jehož kariéra již nějakou dobu stagnuje. Připlete se k záhadné vraždě a ještě tu noc ho navštíví duch mladého děvčete se jménem V (Elle Fanning). Není si úplně jist jejím spojením s vraždou, ale v té době je vděčný za každý námět na knihu. Nakonec se dopracuje k pravdivému konci příběhu a je sám překvapen, že má tolik co do činění s jeho vlastním životem. (Pria)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Coppola bohužel od roku 2000 nenatočil nic pro mě nadprůměrného a toto je jeho vyloženě špatný film. Kde jsou časy kdy uměl vyvolat emoce a držel diváka napětí a z herců dokázal vymlátit maximum? Tohle je křeč která se snaží být experimentální a umělecká. Ale pro diváka je to nudná žánrovka se zajímavým dějem ale hodně slabém pojetí. Mohl z toho vytřískat daleko více je to přece Coppola sakra! Nudný příběh, špatní herci, divná ale zajímavá zápletka a bohužel v hodně směrech nuda. Promiň Cappolo ale tohle ti nevyšlo. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Val Koblížek Kilmer se valí v průjmu posledního výstřiku jednoho senilního starce, který kdysi býval uznávaným tvůrcem.Snová, experimentální píčovina ve které se děje doslova úplný hovno.Senilní halucinace po práškách na tlak, prostatu, revma, roztroušenou sklerózu a Alzheimera.Přesně totiž tak i příběh vypadá, kdyby si Kilmer odpustil ten poslední Twix, možná by utekl ze župmy světové kinematografie a nedovalil se do tohodle Twixtu.Edgar Allan Poe se obrací v hrobě a já snažně prosím, aby z Coppolova Draculi povstal hlavní hrdina a vysál toho senilního páprdu na prach za to neuvěřitelné prznění všech žánrů, včetně upírů.Nepochopitelné jak někdo mohl vůbec dovolit natočit takovou sračku, nechápu, že jsem to vůbec dokoukal, chtěl jsem ale prostě vědět, jestli se dobelhá ten stupidní příběh k nějakému rozuzlení a k mému úžasu nedobelhal.1* za kameru a hezké sekvence kdy se Val valí ve snech.Rozbolela mě z toho hlava.Přivažte někdo toho fosila do křesla v důchoďáku a nechte ho prosím režirovat leda loutkové divadlo pro pár staříků, kteří na chvilku s radostí zapomenou na cévku genitáliích a budou vesele křepčit a házet s pytlíky na moč.10%.Tenhle tvůrce že kdysi natočil něco takového, jako je Apocalypsa?Jestli je tedy film Twixt důkazem jak je stáří na hovno, máte další důvod proto uchlastat se k smrti mladý, abyste se vyhnuli kálení do plenek nebo točení těhle píčovin. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Príjemný horor o spisovateľovi, ktorý sa v rámci propagácie svojej knihy dostane do malého mestečka, kde mu šerif vnukne myšlienku na knihu inšpirovanú miestnymi sériovými vraždami. Po tom, ako sa mu v noci začne zjavovať duch tajomného dievčaťa, rozhodne sa nápad akceptovať a o tieto vraždy sa zaujímať bližšie. Twixt sa rozhodol natočiť známy F. F. Coppola na základe svojho neurčitého sna, resp. nočnej mory, čoho výsledkom je podobne neurčitý a chvíľami značne nekonzistentný film, ktorý občas pôsobí ako výcuc z viacerých známych, už využitých nápadov. Pri pozeraní mi to však príliš nevadilo a ani som sa nenudil, čomu zrejme pomohol aj pekný, goticko rozprávkový vizuál, dopĺňaný príjemnou a podmanivou hudbou. Hoci sa tu prelínajú viaceré hororové motívy, film moc strašidelný nie je a ostáva tak už iba na samotnom divákovi, koľko pozornosti venuje príbehu a nakoľko mu bude vyhovovať pristúpiť na jeho mystery hru. ()

dr.horrible odpad!

všechny recenze uživatele

Koniec jedného veľkého režiséra. Coppola sa snaží o niečo neskutočne filozofické, ale je to úbohé a nefunguje to v jedinom smere rozprávania. Všetky tie pseudointelektuálne reči pôsobia smiešne, o to viac, o čo vážnejšie ich tragickí herci prenášajú. Celá tá hromada kecov okolo tiež a výsledkom je jedno veľké nič. Jak umelecky, tak hororovo. Jedinou svetlou stránkou filmu je Elle Fanning, ktorá je ako mŕtva malá upírka s rovnátkami cool a keď je poriadne od krvi, vyzerá super, len škoda, že sa takto neobjavila v nejakom lepšom filme. Ona a ešte tá scéna, keď sa prvýkrát stretne s Kilmerom (jediná dobre natočená scéna z celého filmu) sú tým málom, na ktoré sa dá tomto braku pozerať. A to najbolestivejšie, tie rozhovory medzi Kilmerom a Chaplinom, sú tak násilne umelecky ambiciózne a pritom tak nehorázne kŕčovité a nudné, až to bolí. Poe sa musel v hrobe obracať. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Mám z toho rozpačité pocity. Film je natáčaný v digitálnom prostredí, vyznačuje sa bohatou farebnosťou, vyumelkovanosťou a spomalenými zábermi. Vizuálne je Twixt pekný, ale nie sú v ňom skoro žiadne veľké triky, dynamická akcia či brutálne scény, preto nerozumiem tejto voľbe. Cappola ponúkol nevýrazný mix reality a fikcie, jeho film štýlovo pripomína Twin Peaks. Val Kilmer ako spisovateľ Baltimore je neveľmi talentovaný autor mysterióznych románov, ktorého počas spánku či alkoholického opojenia sprevádza Edgar Allan Poe (!) príbehom, ktorý sa stal v minulosti. Celkovo mu však chýba napätie a gradácia. Žánrovo balansuje medzi duchárskym, gotickým a vampírskym hororom, ale napokon je z toho smutná neveselá komédia. Baltimorovi násťročná vampírka Virginia pripomína jeho tragicky zosnulú 13 ročnú dcéru a zároveň aj ufrflanú manželku, ktorá od neho vymáha platenie účtov. Celé mi to príde ako nočná mora unaveného chlapa, ktorý prežíva krízu stredného veku. Val Kilmer svojím nudným, nemŕtvym hraním možno práve na to upozorňuje. Predsa však netajím sklamanie (50 %). ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Po filmoch Willow (1988), Zabi ma znovu (1989) a Played (2006) je toto už štvrtá spolupráca bývalých manželov Vala Kilmera a Joanne Whalley. (Brooks)

Reklama

Reklama