Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatelé poklidného amerického městečka u zátoky Chesapeake jsou zvyklí na zdejší vodu, která je samozřejmě důležitá pro chod společnosti. Dva biologičtí výzkumníci z Francie právě v této vodě objeví vysokou úroveň toxicity, a snaží se varovat starostu. Ten ovšem odmítá cokoliv prozradit lidu, jelikož chce zabránit vytvoření paniky a strachu. V důsledku tohoto kroku ale vzniká smrtící epidemie, při které zmutovaný druh parazita začíná napadat stále více a více lidí, u kterých přebírá kontrolu nad jejich myslí. (cardinals)

(více)

Recenze (92)

POMO 

všechny recenze uživatele

80-minútový zostrih fiktívnych reportážnych záberov, ktorý je rovnako vynaliezavý, ako by šlo o za pol hodinu zostrihanú TV reportáž do večerných správ - ale keďže fiktívnu, tak bez dopadu na diváka. Žiadne styčné postavy, žiadne prekvapenie ani vystrašenie. V sedemdesiatych rokoch by ako prvý film príslušného subžánru prekvapil a písalo by sa o ňom, ale dnes si vystačí maximálne na post bezvýznamného DVD titulu s lákavým coverom. Veľmi slabé 2 hviezdy. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Rozumově můžu ocenit zajímavý koncept a jeho kvalitní, přesvědčivou realizaci ... ale bavit mě kvůli tomu The Bay nezačne. Hororově film kvůli svému reportážnímu charakteru nefunguje - ani se o to nijak nesnaží, je to spíš takové rádoby znepokojivé. Nevím, mně to nic moc nedalo. Radši skutečnej dokument o skutečném problému, nebo normální horor o parazitech. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JMENUJI SE DONNA THOMPSON A TOHLE JE POPRVÉ CO MLUVÍM VEŘEJNĚ O TÉ KATASTROFĚ, KTERÁ SE STALA. BYLA JSEM TAM.....“ /// Film, který chce bejt dokumentem. Třeba jako ten o jaderný válce. (Nebo jak Soderbergh vyprávěl vo tom svinstvu ve vzduchu…. – i když tam už to bylo vo něčem jiným). Záběry z nemocnic, z policejních kamer v autě, home video, fotky a osvětlující komentáře o historii jedný katastrofy. Snaha nastínit realitu, počátek ,,NĚČEHO“, spekulace, fámy, uklidňování obyvatelstva…. šak to znáte z těch filmů. Tyhle věci se daří, stejně jako spekulace o možných příčinách a fajn jsou i hororový ,,kousky“. Přesto The Bay bude jen (podivnou?) zvláštností, která nosit ženský chlapům lahváče místo vody nedonutí. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Udělal se mi puchejřek na krku, ručičce, zádíčkách, bříšku, nožičce … jo tam taky…. a koukám, že mi jde do hajzlu jazyk. 2.) Baví mě Cymothoa exigua. 3.) Už mě to naše město tak nějak sere. 4.) Thx za titule ,,hledaseniki“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nesadlo. Zavinila to predovšetkým forma, ktorá síce nebola zvládnutá zle, ale pre tento typ filmu je jednoducho nevhodná, a vlastne aj zbytočná. Drobné parazity totiž nevydesia, ani keby skákali zo stromov. Nápad ale beriem, aj keď tu už bol. Mne to pripomenulo obľúbené béčkové hororíky ako The Thaw, Growth či Ticks, páčili sa mi všetky tri. Tento ale nie, spočiatku je to totiž len panika, nejaké vyšetrovačky, rozhovory, správy, výskumy, pitvy rýb a do tuhého ide až v záverečnej 20-minútovke, kde sa tie "škaredé" zábery pekne rozrastú. Nedá sa tu hodnotiť atmosféra, napätie, hudba, vlastne ani herci. Uznať musím jedine to, že na zohyzdené skrvavené mŕtvoly na uliciach, parazity vyliezajúce spod kože či pupáky na tele sa nepozerá dobre, takže som aspoň nezabudol, že je to horor. Čakal som však niečo úplne iné. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nudná Reportáž prakticky o Hovně! 84 minut koukat na něco, co mě vůbec nezajímá, ještě k tomu mi to připomíná Zpráávy!! Tuny keců a Nudy, nic se tam vlastně neděje, nic nejde vidět, Pro mně absolutně vyčerpávající a Zbytečný FILM Pardon Dokument ! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Proč mě to nepřekvapuje? Oscarový tvůrce Levinson už dlouho neměl úspěch, a tak Orenu Pelimu nedalo moc práce, aby ho ukecal k projektu, díky němuž by si i on mohl přihřát svou polívčičku, která by zvláčnila jeho skomírající účet. Vždyť ty "found footage" horory dneska tak frčí...! The Bay tak přesně pokračuje v jejich trendu, jen duchy a zombíky nahrazuje za parazity, kteří si z obětí dělají spižírny bohaté na proteiny. Pseudodokumentární formu zde navíc tvoří nalezené záznamy z osobních i policejních kamer, mobilů nebo dokonce internetu. Efekty a masky poměrně slušné, chvílemi až nepříjemné (hlavně kožní puchýře, brouci a červi), ale postrádal jsem jakoukoliv sympatickou osobou, navíc hlavní hrdinové tu vlastně úplně chybí. Výsledek je tak rozpačitější, než bych po znepokojujícím traileru čekal. Velká škoda. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Malé mestečko v štáte Maryland pripravuje oslavy Dňa Nezávislosti a všetci obyvatelia sa stretávajú pri rôznych atrakciách. Radosť ale pretrváva len do chvíle, keď sa v meste začne šíriť neznáma infekcia a namiesto očakávaného ohňostroja sa začína boj o prežitie proti zmutovaným šíritelom vírusu. - Neviem, čo sa mi na tom pri prvom zhliadnutí tak strašne páčilo, ale po takmer piatich rokoch mi to prišlo dosť slabé. A ešte k tomu som pri tých oslavách celý čas myslel len na to, aké oslavy budú tento rok v domoch hororových fanúšikov keď vyjde v tento dátum tretia séria Stranger Things. Filmu sa nedá poprieť kreatívne spracovanie, ktoré pôsobí aj dosť uveritelne, ideálne skomponovaná creepy hudba od môjho menovca a nechutné príšerky požierajúce všetko čo obsahuje mäso. Pri druhom zhliadnutí mám ale napozerané o stovky hororov viac, takže mi vadili chaotický strih a celková nekonzistentnosť scenára, v ktorom niektoré scény vlastne ani nedávajú zmysel. Nehovorím, že je to zlé, ale v tomto subžánri sa dajú nájsť ovela vydarenejšie počiny. + Kristen Connolly + herec z Enter Nowhere a Camera Obscura + herec z Wildling + herec z Cell + herečka z 3 Headed Shark Attack a Welcome to Willits + herec z Cabin Fever ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Jediný, kto to vystihol úplne až do DNA je užívateľ fugazi. Snímok sa nehodnotí, ako kdejaký gore splašok / sympatické postavy, s ktorými som cítil(a) tú bolesť pri podrezávaní / lesná vyvražďovačka / mizerná réžia / nablblý scenár / nelogické jednanie postáv...čo sa týka toho velebeného gore, tak toho je tu viac ako v " reťazovom TX " a celej sérii piatkov..blah blah. Ak si ťa odchytí niečo podobné, tak ľahko zistíš,ˇ čo je logické jednanie a čo je gore. Príroda si ťa odchytí a budeš sa s tým musieť vysporiadať. Barry nikdy nebol na gore a vedel do čoho ide. Tento dokument má byť totiž vykrićníkom. A to mu aj vyšlo. Ak si niekto myslí...to je už ale na diskuziu. Každopádne radšej takáto kamerovka, ako zelenkavé pátranie po VHSkách. P.S. (bacha na to , z ktorého kohútika ti nabehne origi voda cez hrdzavú rúrku - para H20 capich ? )). ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Až jsem překvapen, jak dobře tato reportážní rekonstrukce fungovala. Pozor, hodně nesedící tag "found footage" zřejmě některé zde zmátl a pláčí tu ve svých pomatených komentářích, že se kamera málo klepala a nebyla tam žádná strašidla. Takže ano, máme tu skvělé spiknutí těch nahoře kombinované s ukázkovou nekompetentností. Máme tu podobně ukázkové pitoreskní maloměsto jako v Čelistech... tohle žeru :). Máme tu paranoiu na všech stranách a pozvolné odkrývání, co se to děje (poděkujte všem kktům, co píšou spoilery do obsahů a komentářů -- já je zpravidla po zkušenostech dopředu raději nečtu, a už mi to u několika filmů zachránilo skvělou gradaci). Máme tu velmi přesvědčivé provedení včetně maskérny a props. Jediné, co mě snad trošku štvalo, byla dramatická, až příliš "návodná" hudba, ve smyslu "kde se vyděsit". Asi se nějakou dobu nebudu koupat v zahnojené brakické vodě... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V malom mestečku Chesapeake Bay dochádza k prírodnej katastrofe. Dôsledkom toxického odpadu z miestnej továrne je značne znečistená voda. Miestne úrady na čele so starostom zatajujú skutočnosti. Ľudia s ňou neustále prichádzajú do kontaktu, čo vyvolá rôzne kožné reakcie. To však ani z ďaleka nebude najväčší problém, ktorý miestnych občanov čaká. Hm, nemôžem si pomôcť, ale mňa "The Bay" svojim námetom a spôsobom podania zaujal. Ponachádzané video záznami po zosnulých v kombinácii s pouličnými kamerami, poskladané do celku, aby dávali zmysel, podľa mňa nie najhoršia varianta. Myslím, že najväčším problémom tohto snímku je nevýraznosť. Pár (a to doslovne) gore záberov veľmi pekných. Škoda že tvorcovia nenašli viac odvahy a nenašlahali toho do filmu viac. Prvá polovica nič moc, potom sa to zlepší, ale nemôžem si pomôcť, je to akési nemastné neslané. Chcelo to viac hororových prvkov. Každopádne, vyslovene sklamaný som nebol. Nápad to nebol zlý - 50%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Opět otřesná roztřesená kamera (naštěstí ne celý film) - kdy už tenhle způsob natáčení skončí? Copak všichni amatéři točí permanentně ožralí s Parkinsonem v obou rukou? Téma filmu, byť neoriginální, se mi líbilo. Stejně jako už v 50.letech, i dnes je třeba točit sci-fi o tom, jak si může člověk svojí činností podříznout větev pod sebou. Některé záběry působí hodně dokumentárně (oceánografové zkoumající parazity, lidé plní mokvajících puchýřů, rozežrané mrtvoly), což oceňuji. Takhle nějak by si s námi příroda vyřizovala účty...ostatně, je otázka, zda jsou ve filmu vůbec užity trikové efekty, vše je nějak moc opravdové. Kromě řádky katastrofických filmů se mi vybavil Cabin Fever, ale to mi rozhodně nevadilo. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tento styl vyprávění zdá se mi poněkud nešťastný... Někomu to možná sedí, mně teda ne. Což o to, že některé momenty jsou vcelku povedený a dokáží vytvořit něco jako atmosféru, když to všechno ničí to, jak je film poskládaný. Nápad je docela dobrý, tyhle epidemie já můžu, ale příště bych radši ocenil klasický styl nebo aspoň ne takový přehršel nejrůznějších záznamů z různých zdrojů. Působí to trochu divně. Možná mi to ale jen nesedlo zrovna v tý chvíli, takže jestli se k tomu ještě někdy dostanu, možná to celý přehodnotím. 45% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Šmankote, tak co to teda bylo? Film, reportáž, film, reportáž, film anebo reportáž? Tentokrát asi vážně nejvíc sedí, že to byl horor. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Být tohle podle skutečné události, tak jako dokument dobrý a necekl bych. Jenže The Bay se snaží nahodit hororovou atmosféru FF a bohužel marně. V jednu chvíli jsem se radoval, ale o minutu déle jsem zase nevěřícně kroutil hlavou a začal se nudit. V jednu chvíli je divák spokojený, ale v druhou má chuť jít spát. Ze začátku, když jsem nevěděl o co jde a postupně se vše rozvíjelo, byl jsem pozorný a bavil se. Postupně vše ztrácí a už se nic nespraví. Jednoduchý FF, který neurazí, ale také výrazně nepřevýší.. 5/10 = 59% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová amatérčina, ktorá ma však vedela napriek svojim chybám v nočných hodinách parádne vtiahnuť do deja. Kombinácia katastrofického thrilleru a hororu má skutočne čosi do seba. Ako výsledný celok pôsobí The Bay síce poriadne chaoticky, za čím stoja najmä neustále zbytočné striedania found-footage záberov, ale atmosfericky snímka stála naozaj za to. I keď tunajšie nízke hodnotenie chápem, mňe táto nenápadná hororová lahôdka vcelku pochutila. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jedna velká reportáž o parazitických "hajzlech z moře vytažených". Tuny rybiny, metráky korýšoviny, kýble slizu...no vyloženě ta rybina z toho filmu smrdí. Spousta nakažených, opuchlých lidí, zvratky, mrtvoly. Bohužel to je na tom asi tak to nejstrašnější. Žádné napětí, žádně znepokojení, prostě (slabší) průměr. Mnohem víc mě zaujalo nízkorozpočtový švédský grilovaný kolínko, měsíční kamení nebo třeba tyhle stylový bodlinky. 55% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

K tomuto tipu filmov - nejaká katastrofa, alebo nákaza, sa forma polodokumentu alebo FF veľmi hodí a mám to rád. Snímok má veľkú dávku pútavosti, a to už hneď od začiatku. Vie zaujať. Na druhú stranu čo sa týka hororových prvkov a napätia tak nič moc, iba taký priemer. 65/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Přímořské městečko Claridge v Marylandu zažilo v roce 2009 při datu Dne nezávislosti opravdu krušné časy. Přímořskou oblast zasáhl zákeřný a velmi agresivní smrtící organismus, který se doslova prožíral tělem napadeného jedince, až dokud ho neskolil. Začalo to masivním úhynem ryb a plazivý parazit se velmi rychle přizpůsobil a zmutoval. Následkem toho přesídlil na lidský organismus. Místní obyvatelé pak po desítkách umírali strašlivou smrtí. Média nikdy neinformovala veřejnost, co se zde za peklo na zemi odehrálo. Mladá reportérka s odstupem tří let vzpomíná na tehdejší děsivé události a k dispozici je také celá řada dochovaných záznamů a nahrávek z té doby. Při bližším diváckém ohledání jsou však tyto záznamy sice na oko autentické, ale zkušeného diváka nezaskočí. Stačí se jen podívat, kdo že to film zaštítil z hlediska produkce, a najdeme zde paranormálního aktivistu Orina Peliho. Tímto vyzrazením je sice divák částečně připraven o dokonalou iluzi skutečného příběhu, ale až tak zlé to rozhodně není. Divák už je po řadě filmů z hororového subžánru found footage mnohem lépe připraven a neskočí už tak lehce na každou báchorku, i když je sebe lépe vypiplanější, a to tahle tedy je. Zkušený režisér Barry Levinson tak možná přišel s křížkem po funuse, ale jako jeden z mála se v tomhle specifickém subžánru pohyboval opravdu zdatně. Nechyběly realisticky zohavené mrtvoly, panika, realisticky vyvedený parazit a opravdu precizní režie. A vlastně se tomu uvěřit i dalo. 100% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nebavilo. Ubiehajúcim časom začne byť pohľad na vodu vskutku nepríjemný a vyrážky nechuť, ale na horor toto nestačí. 50% a od Levinsona som niečo podobné vážne nečakal. Aspoň že tá novinárka bola s tou svoju košielkou sexi ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Ale jo, nelze tomu upřít snahu. Jenomže se toho ve filmu děje trestuhodně málo a ve chvíli kdy by měl vrcholit vám zasadí ránu v podobě závěrečných titulků. Momenty kde lidi zoufale prosí o pomoc, řvou a brouci jim žerou vnitřnosti jsou sice působivý a spolehlivě vám navodí mrazení v zádech, ale nezanechají ve vás žádnej hlubší pocit, kterej by ve váš zůstal i po skončení filmu. Ona vůbec atmosféra tady moc nefunguje, a to i navzdory dobrýmu soundtracku a depresivnímu pojetí. Rozhodně to není něco, co by vás donutilo bát se vody, potažmo těch parazitů, jako vás jiný found footage horrory donutí bát se duchů, nebo zombíků. V rámci tohohle žánru je to prostě slušně odvedená rutina hodná shlédnutí, která se vám ale do druhýho dne vypaří z hlavy. Jenom mi neni jasný, proč měl Barry potřebu něco takovýho natočit. ()

Reklama

Reklama