Reklama

Reklama

Případ Kim Bok-Nam

(festivalový název)
  • Jižní Korea Kim Bok-nam salinsageonui jeonmal (více)
Trailer

Obsahy(1)

Málokteří lidé si uvědomí jak hluboko mohou zasáhnout do životů druhých svou apatií, sobeckostí a přehlížením. Thiller korejského režiséra Chul-soo Yanga vykresluje přetrvávající propastné rozdíly nejen v životní úrovni, ale především v myšlení a v uspořádání hierarchických vazeb mezi obyvateli velkoměst a zapadlých vesnic. Kamarádky z dětství, Hae-won a Bok-nam, jsou představitelkami oněch od sebe vzdálených světů. Svobodná, krásná, nezávislá ale velmi sobecká a bezcitná Hae-won přijíždí strávit dovolenou na ostrov, kam často jezdila v dětství za svými prarodiči. Svým „protipólem“, místní dívkou a kamarádkou z dětství Bok-nam vlastně opovrhuje. Nechápe, proč se nesnaží změnit svůj život vdané ženy a matky, která se však kromě manžela a své dcerky musí starat o zbytek vesnice, tvrdě pracovat na poli, starat se o včely a plnit i další nestandardní požadavky místních obyvatel. Bok-nam ale o lepším životě pro sebe a především pro svou dceru sní už dávno. Příjezd Hae-won v ní opět vzbudí naději na útěk z otrockého sevření. Bohužel, chování Hae-won není až tak propastně odlišné od chování „primitivních“ vesničanů. (Ketri)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Bohužel mi seshora nebylo dáno do vínku ukájet se pohledem na trpící ženy(minimálně ty ošklivé), tudíž jsem si tento snímek nedokázal plnohodnotně vychutnat a případně se u něj uspokojit. Pozitivně vnímám, že jsem se dověděl něco malinko o Jižní Koreji a že jsou tamní ženy nejšťastnější s penisem v ústech. Na kvalitách snímku ubírá hlavně jeho zbytečná roztahanost. Kopec otravné vaty a stále dokola se opakujících sdělení mi dokonale otrávil téměř celé sledování. Jediné, co opravdu stojí za to, je klasických přepálený závěr, který je pro Jižní Koreu tolik typický. Příjemně mě překvapilo, že se nejednalo o suchou pomstu, nýbrž o regulérní zbláznění se, které bylo v dané situaci logickým vyústěním. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Skoro jistě je to dost roztahané, a jisté zkrácení by tomu neuškodilo, a taky mi trochu vadil ten feministický nátěr. Přesto za sebe musím říct, že se mi to nakonec líbilo - nejpozději od nepodařeného útěku do Soulu mě to do sebe vtáhlo, a byl jsem vyloženě nadšený z toho, jakým směrem se ubíral další děj. Obě hlavní hrdinky jsou velmi zajímavé a jejich osudy mi nebyly lhostejné. Samotný závěr s čtením starých dopisů - které staví předchozí události do nového světla - mi potom přišel velmi dojemný, a přesvědčil mě, že to je dobrý a promyšlený film, který se mi trefil do chuti. Třeba už jen tou krvavostí, která tam vyloženě sedne - byť nechápu, proč je zde ten film označen mj. jako horor, s čímž mám teda dost problém, a rovněž lze mít dobré pochybnosti o věrohodnosti některých finálních momentů (typu jak může někdo stále žít po tom, co schytal několik kulek do břicha a následně mu byla ještě zabodnuta flétna do krku). Přesto jsem rád, že jsem na tento film narazil - byl to pro mě příjemný filmový objev. ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Možná v korejském měřítku odvážný počin, leč to nezastře fakt, že v dramatickém rámci šlo na filmu ještě zapracovat. Faktory, kvůli nimž jedné z hrdinek hrábne, tu jsou jasně identifikovatelné, ale některé hraniční situace (včetně následného dopadu) by snesly větší důraz a vyhrocenost - postavy jakoby se při (po) nich chovaly laxně. Některými adorovaná exploatace tu není nikterak šokující, ani atmosféra v jejím průběhu nijak zvlášť nehoustne. Osobní vzpoura Bok-nam hnaná do extrému tak nezanechá dojem, jaký by mohla. 6-7/10 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Slušné revenge drama s gore zůčtováním, u kterého budete katce s kosou v ruce za to všechno, čím si prošla, nadšeně fandit. A v mysli zůčastněně kosit s ní. Dobře zvládnuté průběžné budování psychického tlaku na odlehlém mísťě, ze kterého není úniku. Ale rovina přátelství holek v tom vůbec nefunguje. A v nastavovaném závěru se ji film snaží marně dovysvětlit, dát jí význam. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

S filozofií "hlavní" hrdinky se nedá nesouhlasit "jsi svině, a ubližuješ dobrým lidem, zasloužíš si chcípnout" ... naopak, kdyby se to uzákonilo, život na této planetě by byl o to krásnější. Při sledování tohoto filmu jsem se hlavně první polovinu cítil velmi nepříjemně... mám sice extrémně silný žaludek, ale to, co tady provádělí "hlavní" postavě bylo i na mě moc. Jen korejci umí zobrazit násilí tak, že vypadá skutečně. Takže jen pro opravdu otrlé diváky (a opravdu nenarážim na gore). ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama