Reklama

Reklama

Hurá do Afriky!

  • Německo Konferenz der Tiere (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Afrika je pro divoká zvířata prostě ráj na Zemi. Surikata Billy je bezstarostný snílek s hlavou v oblacích. Spolu s vegetariánským lvem Socratem rádi lelkují a dělají si legraci z ostatních zvířat. Ale Afrika čeká nové hosty a bezstarostné časy se mění. Na utržené ledové kře tam pluje lední medvědice Sushi. A kvůli požárům v Austrálii hledají nový domov i klokan Toby a tasmánský čert Smiley. Do vysněného světa najednou míří spousta nespokojených zvířátek, která touží po lepším životě. Africkou deltu Okavango čekají velké změny. K tomu všemu nepřišla voda, která každý rok mění poušť v zelenou kvetoucí oázu. Zdá se, že v tom mají prsty lidé! Billy, Socrates a ostatní zvířátka se vydávají na nebezpečnou výpravu. Na cestě je čeká spousta dobrodružství a legrace, ale hlavně musí najít vodu, aby zachránili svůj svět… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Animáky mám rád, ale z tohto som mal normálne depku. Nešlo len o dosť podpriemernú animáciu (snaha napodobniť Madagascar a Divočinu zjavne nevyšla), ale ide o to, že príbeh bol až žalostne nudný a zmysel pre humor tak stupídny, že to až bolí. Ani námet nebol veľmi originálny, veď niečo ako "zvieratká, spojme svoje sily a ukážme ľuďom, že aj my chceme žiť" sme už mali možnosť vidieť aj inde. Ku koncu ma navyše poriadne znechutili debilné ekologické žvásty o tom, aký je človek hajzel, keď devastuje prírodu, na toto už jednoducho fakt nie som zvedavý. Pre mňa spolu so Space Chimps a Fly Me to the Moon najhorší animák. Das war aber Scheiße, Deutschland!!! (Po niekoľkohodinovom váhaní som sa rozhodol dať aspoň jednu hviezdu, lebo predsa je to prvý nemecký pokus a mohlo to dopadnúť ešte horšie. Aspoň myslím...) ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Chvíli to vypadalo dost nadějně a občas povedené a vtipné scény, ale na druhou stranu bylo zde dosti nezáživných a podceněných záběrů a chování postav, bohužel na průměr film nesahá, ale zasloužené 2 hvězdy. ( Hodnocení: 4/10 ) ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Animák s velkou myšlenkou. Škoda, že dokonale animáci s velkou myšlenkou fungují jenom u Pixaru. Některé interakce postav jsou fajn, animace je ucházející ale tento animák si co se týče svého děje (a hlavně myšlenky a finále) ukousl až moc velké sousto. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Tak tento film nebyl patrně určen dětem, na to zde bylo příliš hlubokých filozofických myšlenek a ekologických rozborů. Nebyl však určen ani dospělým, na to chyběly obvyklé dvojsmyslné vtípky a animace 3D vypadala jako ze starých "prostorových pohledů ze Západu". Tento film nebyl ani pro infantilní Ketri, která nadšeně tleská u každého animáku. Tak pro koho ten film cholera vlastně točili? ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Veľmi biedny animák, ktorý ani dobre nevyzerá, ani nemá sympatických hrdinov, ani originálny a kreatívny príbeh... nič čo by mohlo človeka osloviť. Koniec hodnotnia. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Strašný i má sedm let stará/mladá dcera chtěla v půlce odejít, ale to se už otec zapříčil a chtěl vidět konec tohoto ekogermani snímku natočeného pro nějakou tamní stranu zelených. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Nepovedená agitka proti lidské rase s podprůměrnou animací, která je moc filozofická pro děti a žalostně nudná pro dospělé. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V současné době je naprosto normální, že animák s sebou nese ekologické poselství. Nedělejte tohle, protože ubližujete zvířátkům. Do dětí se tak hned od malého věku hustí, že by se měli k přírodě chovat pěkně, nechat zvířátka žít a rozhodně žádným způsobem neznečišťovat životní prostředí. "Happy Feet 2" ukazoval hrozbu globálního oteplování, jen mu nedošlo, že děti s tímhle asi moc neudělají a dospělí se na takový film vykašlou. "Lorax" už byl úspěšnější a dětem říká, že bychom neměli ničit nic, co nám přinesla příroda. Ze tří, které budu v tomto odstavci zmiňovat, je rozhodně tím nejlepší. Na řadu tedy přichází "Hurá do Afriky!", film ekologicky tak silně zaměřený, až to bije do očí. Chudáci zvířátka v Africe jsou na tom hrozně špatně, protože jim lidé postavili přehradu, která zadržuje všechnu vodu na jednom místě. Důvod? Jednoduchý. Na přehradě se postavilo zábavní středisko, které bude hodně vydělávat. Zvířátka zatím mohou trpět. Film natvrdo prohlašuje věty, které odsuzují podobné lidské jednání, zvířátka jsou zase ukazována jako skupina, která se za větším účelem může spojit. Film je neskutečně nereálný a srdcebolný, snaží se hrát na roztomilou strunu, což je jediná možnost, jak na svou stranu dostat děti, které si odnesou finální poselství, že šťastný může být člověk bez peněz, hlavně když jsou šťastná zvířátka kolem. Nechci snižovat snahy ekologů něco dělat s tím, jak zacházíme se světem, ale tohle je prostě špatný pokus. Ani by tak nevadila animace, která se s americkou prostě nemůže rovnat, jako vadí příběh, který je neskutečně jednoduchý. Mnohem větší dojem na mě udělalo zadržování vody v komiksu "Habibi", což rozhodně není ekologické dílo a rozhodně ne komiks bez chyby. "Hurá do Afriky!" je tak dalším pokusem, jak odlišit evropský animák od toho amerického. Pokus je to neúspěšný, slabý a bez vtipu. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/08/jane-eyre-ekologicka-afrika-cislo.html ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nie je to nejaký extra spravený komedionálny animák, ale svoje klady má: nadpriemerná animácia a dej, ktorý nenudí. Tie eko-reči síce velmi nepatria do animáku, ale sú dôležité a pravdivé. Humoru je v animáku málo, možno 1-2 som sa uškrnul a velakrát bol nesúvislý či nelogický príbeh. ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Když se nad tím tak zamyslím, jedná se vlastně o takovou 90 minutovou reklamu na ochranu přírody a zvířat (včetně jejich práv) s občasný sklony pro propagaci vegetariánství včetně upozorněním na globální oteplování a označení lidské rasy za bestie. Opravdu je tohle všechno vhodné pro ty nejmenší? Myslím, že názor si mohou udělat později sami a neměly by být ovlivňovány tímto paskvilem. Jen pro informaci, nejsem zaujatý vůči výše uvedeným aktivitám, pouze mě vytáčí, jak okatě to těm dětem cpou. Když se přes to přenesu a budu hodnotit jen filmovou stránku, je to stejná katastrofa. Jsem si vědom, že jde o film pro děti a příběh jednoduchý jako facka by až tolik nevadil, proč to ale není ani trošku vtipné? Nechutný fekální humor ve formě prdění představuje asi tak jedinou věc, které se mladší obecenstvo zasměje. Problém je v tom, že se neustále opakuje a to bez sebemenší invence, tudíž to i toho nevětšího smíška ihned omrzí. Celá komediální složka tedy stojí na dvou, třech prdech, což je na 90 minutový animák naprostá bída. Animace až tak špatná není, ale ve srovnání s moderními animáky neobstojí a co se mi tu opravdu nelíbilo je voda. I přesto to z vizuálního hlediska s přimhouřením oka docela jde a pěkná je i hudba, což je hlavní důvod, proč neuděluji nejnižší hodnocení. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Najednu stranu zábávné, ale na druhou nesmyslné a vyloženě pro děti. Na madagaskar holt nic nemá! Ale rozhodně bych tento animák neřadil mezi nejhorší.. Děti v tom můžou vidět zábavnou podívanou ze Surikatou, která hledá vodu a pěkná zvířata a jejich dobrodružstí. Nicméně místy nedávají smysl jako např.lední medvěd v africe, nebo verliby dopraví v puse do new yorku slony, zebry atd.. Zápletka s pohledu dospěláka je jasná, díky globálním změnám se mění i podmínky pro zvířata, kterým navíc mi lidé ničíme půdu a přehradamy zastavujeme zdroj vody! 55% ()

finy_cz 

všechny recenze uživatele

Film založený na boomu posledních let: koukání v kině na filmy ve 3D. Myslím, že tvůrcům nešlo ani tak o propracovaný děj, animaci a promyšlené vtipy a scény, jako spíš o nápis ,,3D" na plakátech. Oceňuji snahu filmu vtlouci dětem do hlavy, že si nemůžem se světem dělat co se nám zlíbí, a že i zvířata mají práva na svůj život. Kdyby ale vzali kameru, zajeli do Afriky, natočili jak táhnou buvoli za vodou, do filmu přikreslili přehradu a proložili to reklamními spoty na větrné a sluneční elektrárny, možná bych se na to díval spíš než znova na tohle. Takže 1 hvězdička za snahu (umravnit lidi a vydělat na tom prachy) a 2. hvězdička za scénu želv při západu slunce (krásné zpracování lásky, až na ten přehnaný želví věk; délka scény 33 sec :-)) ()

Diabloxxl odpad!

všechny recenze uživatele

Najúbohejší animák aký sa vôbec dá vyprodukovať... Vykreslenie a správanie postáv, hlášky a sprosý príbeh co absolútne zle a čiastočne skreslene ale hlavne prehnane ukazuje ľudske správanie a to najmä na začiatku je toho nahustené jedno na druhé. Grafické spracovanie bolo tiež dosť pod priemerom. V priebehu celého filmu sa mi chcelo zvracať a pozeral som to len z donútenia až do konca iba RAZ som sa usmial cez celý film. I dont want live on this planet anymore... 2% ()

Fary 

všechny recenze uživatele

To bylo tak blby az to bylo pekny. Film o sobe je stupidni hovadina, ktera by se vesla do 15 minut i s titulkama, nicmene dve veci se mi libily - charaktery postav a hudba. :) Skoda jen, ze film utopil onu "spasnou myslenku" na zachranu sveta zvirat. Ovsem surikaty ala Cid z Ice Age (ja vim, ze on je lenochod) nelze nemit rad. :) Jo a taky predak buvolu ma svoje kouzlo! :) ()

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

A mě se to líbilo. Možná dokonce i pro to, proč ostatním ne. Nikde není napsaný, že u animáků musí člověk umírat smíchy. Příběh jde trochu na vážno, ale to se mi na tom líbí. Přeci jen se občas objeví nějaký ten lehký humor. ()

Jeza07 

všechny recenze uživatele

Jsem jeden z HOODNĚ mála lidí, kterým se tenhle animovaný snímek líbil jak po vizuální stránce, tak i příběhově, ale je to kopírka Madagascaru 2. Asi to také bylo tím, že jsem milovníkem zvířat. Hudba, která tu byla použita byly pecky jako třeba Radar Love nebo King of The Road. Dávám tomu 8/10 a říkám že je to nedoceněný animák. ()

cepice odpad!

všechny recenze uživatele

Chaos, děs, nuda, zklamání a ekologický nádech nakonec zkazili vše, co mohlo na filmu dopadnout dobře. Bohužel pro malé děti je to vhodný film, při kterém nemusíte namáhat své mozkové závity a malým dětem to dá dobrý příklad o tom, že si mají navzájem pomáhat a chránit přírodu. ()

Související novinky

Nový Tarzan s animovaným upírem

Nový Tarzan s animovaným upírem

06.05.2012

Navzdory drastickému neúspěchu Johna Cartera se na plátna vrátí i další hrdina Edgara Rice Burroughse – ten mnohem slavnější. O Tarzana má zájem hned několik hollywoodských hráčů, třeba studio Warner… (více)

Reklama

Reklama