Reklama

Reklama

Mladá žena, která trpí hraniční poruchou osobnosti, vyhraje v loterii. A k velkému zděšení svých rodičů, terapeuta, bývalého manžela homosexuála i místní televizní stanice investuje výhru do svého celoživotního snu stát se novou Oprah. Co se stane, když mladá žena trpící hraniční poruchou osobnosti vyhraje v loterii? Alice Kliegová (Kristen Wiig) kupříkladu přestane brát léky a koupí si vlastní televizní pořad. Po vzoru nesmrtelné Oprah Winfrey na veřejnosti pere špinavé prádlo a sdílí svůj osobitý názor na vše od výživy přes vztahy až po kastraci domácích mazlíčků. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (41)

kaylin 

všechny recenze uživatele

To, že se tímhle způsobem upozorňuje na jednu specifickou nemoc, je rozhodně chvályhodné. To, že zde Kristen Wiig podává další ze svých skvělých výkonů je také pozitivem filmu. Jenže to je tak všechno, co mě na tom zaujalo. Ten příběh je takový těžko přístupný a popravdě je to vlastně docela klišovité, jen ozvláštněné možností, že se to někomu stát může. Nebo že je alespoň v podobném stavu mysli. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Strašná škoda toho totálně nezvládnutého konce. Ten totiž mé čtyřhvězdičkové dojmy srazil o celou hvězdičku dolů. Když pominu nudných, pseudoumělecky působících úvodních 20 minut, rozjede se z toho slušná tragikomedie o jedné smutné, lehce mentálně postižené holce, která úplnou náhodou vyhraje 86 milionů dolarů, přestěhuje se do kasina a většinu peněz vrazí do toho, aby měla vlastní pořad v televizi, který by byl jen o ní - což se jí taky povede. Je to dost zábavné i smutné zároveň, vůči hlavní hrdince je ten film cynický, ale stejně jí úplně neopovrhuje a prostě se jí snaží vystihnout jako uvěřitelnou postavu. U těch ostatních postav to sice s jejich představením trochu hapruje, protože o nich víme minimum, ale dlouhou dobu to byl jediný problém, co jsem s tím filmem měl. Celkem i napnutě jsem tak čekal na závěr, který sliboval dost emotivní zážitek, ale nedošlo k němu. Místo toho to nikam vlastně ani nevygradovalo. SPOILERY Netuším, jestli si něco vůbec uvědomila, když vlastně jen poděkovala před kamerou pár blízkým lidem, ale pak jim ani nedala slovo. Gině, její bývalé nejlepší kamarádce, sice ukázala, že jí na ní asi záleží, ale udělala to hlavně ve formě peněz, což Gina předtím odsuzovala. Dalo by se v tom dlouho pitvat, jelikož sedm milionů dolarů člověk fakt jen tak neodmítne, ale stejně mám pocit, že to žádná Gina nebyla a fakt to byla jen nějaká jí podobná dablérka. A Alice to nepoznala. KONEC SPOILERŮ Vůbec ten konec je tak strašně divně udělaný, jelikož se vykašle na vše co předtím budoval a dá se samotný interpretovat hned několika způsoby. Takže jestli se jednalo o parodii na reality show happy endy, nebo jestli to fakt celé má šťastný konec, nebo jestli vše udělala jen mechanicky (pro show) a uvnitř sebe si uvědomila kulový... Fakt je to dost nezvládnuté a absolutně netuším, co mi ten film chtěl vlastně říct, protože z toho plynou různé (i protichůdné) myšlenky, které se v tom během filmu vyjeví, ale dál se s žádnou víc nepracuje. Fakt škoda, protože poutavé to je, dlouhou dobu to funguje jak má a do toho konce bych se nebál říct, že se mi to líbilo. Takhle se ale režisérka vykašlala na všechen potenciál, který z toho krapet bizarního námětu vytvořila a zakončila vše nemastně, neslaně, chladně - no prostě nijak. Silné 3* ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Máš puštěnou televizi. - Jo, už jedenáct let." Tak to je slušný výrobek, když tak dlouhou dobu bez odpočinku funguje, ale o tom to není. Tohle je o dámě, která zbohatla a zaplatila si možnost ukázat svou vytuněnou poruchu osobnosti s exhibicionistickými sklony v ujeté televizní talk show. Jezdí přitom na kole, na labuti, jí dort ze sekané, kastruje psy a vůbec to není tak zábavné, jak by to mohlo být. Nicméně k tomu zahráli mí oblíbenci Pixies a pro upřímné lidi mám slabost, takže se třemi hvězdami neváhám. Jen doufám, že nikdy nikomu neřeknu nic o tom, jak jsem si to během jediného odpoledne rozdal s farářem, nafukovací pannou a stádem bizonic. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí Welcome to me jsem měla chuť jít a trochu si prostudovat tuhle nemoc a co to s člověkem udělá, pokud přestane brát léky, abych mohla být trochu kompetentní v komentáři. Ale nakonec jsem to vzdala, protože výkon Kristen Wiig byl tak přesvědčivý, že bych asi ani odborníkovi nevěřila. Byla totiž kouzelná ve všech polohách své nemoci a to se nedá neohodnotit jinak než směrem nahoru. Že finanční výhra ještě nemusí být životní výhrou je známá věc, to byla jasná nosná myšlenka, jen mě trochu mrzí, že potenciál měl tenhle snímek daleko větší, jen se s ním trochu prohňoucat. Alice drž se, svět není vždy tak hrozný a sluníčko Ti ještě mnohokrát v životě projasní Tvé další dny a vytvoří i ten kouzelný úsměv na tváři. Je to celé laděné skoro víc v té dramatické rovině než komediální, ale na to přijde každý divák sám. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film mě zaujal hlavně proto, že tam hraje Kristen Wiig. Ta mě zároveň poslední dobou přesvědčuje, že je výbornou herečkou a tady si to vysloveně užila. Příběhově už je to horší, protože se ve filmu mluví o Oprah, bohu, osudu a podobných věcech a to mi tak nějak nesedí. Jako nápad je to ale každopádně zajímavý. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Hlavní postava ve filmu několikrát zmíní poruchu, jíž trpí. Nejdřív prohlásí, že se jedná o disociativní poruchu, následně bipolární poruchu a poté hraniční poruchu osobnosti. Každá z těchto diagnóz je ovšem úplně jiná a nelze je mít souběžně. (Morrighan)
  • Natáčení začalo v červenci 2013 v Los Angeles a pokračovalo ve městě Indio v Kalifornii, v srpnu se poté filmovalo v Palm Springs. (Patw)
  • Herečka, ktorá hrá mamu Kristen Wiig, je v skutočnosti mama režisérky filmu. (dwdb)

Související novinky

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

02.12.2015

Oscarová sezóna pomalu začíná a jako tradičně se o první důležitá ocenění postarali pánové z National Board of Review. Tohle recenzentské sdružení potvrdilo, že nový Šílený Max nezasáhne jen do… (více)

Reklama

Reklama