Reklama

Reklama

Doručovací služba čarodějky Kiki

  • Česko Doručovací služba slečny Kiki (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Malá čarodějka Kiki se spolu se svým mluvícím kocourem Džidžim vydává na zkušenou do světa. V prostředí malebného přímořského městečka je čekají velká i malá dobrodružství. Vynalézavá a odhodlaná Kiki využije svou schopnost létat a založí si doručovací službu, aby se mohla stát opravdovou samostatnou čarodějkou. Jedinečný film z produkce studia Ghibli, které celý svět okouzlilo tituly jako Můj soused Totoro či Cesta do fantazie, uhrane svou magickou atmosférou a hravým ztvárněním radostí i strastí dospívání. (Aerofilms)

(více)

Recenze (278)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Neskutečná nádhera! Nejde v něm v podstatě o nic, vyprávění o životě jedné obyčejné malé čarodějky, která neumí nic jiného, než létat na koštěti, tak si založí doručovací službu. Ale to "nic" je tak kouzelné, že vykouzlí v obličeji každého diváka blažený výraz, který ho neopustí po celou dobu. Tak milý a nekonfliktní film jsem snad ještě neviděla. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kiki není žádná Kikina - je to velmi vyspělá a čestná mladá slečna (dobře, čarodějka), která se stává samostatnou. Ale Miyazaki to tentokrát - možná věren předloze - příliš nedotahuje do konce. Dětem to rozhodně vadit nebude, a pokud jste Ghibli-positive (jestli nejste, dejte se léčit;)), v těch nejméně banálních významech slov "krásný" a "dojímavý" svět (asi poválečné Švédsko) Vám ty příběhové nedostatky dostatečně vynahradí. Ale rozhodně to nemůžu označit za takovou pecku jako jiné Miyazakiho filmy. 80% a krom plyšového Totora potřebuju pro tu svoji Kikinu sehnat ještě Jijiho:) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet ¥800,000,000(približne $8miliónov)Tržby Celosvetovo $12,200,000║ Na čarovnú tvorbu plnú najrôznejších fantázií od majstra animácie Miyazakiho sa to drží až prekvapujúco moc pri zemi, ako rozprávka to je fajn ale chýba mi tam väčšia hĺbka, je to len také sladké cukrátko, ktoré neprinesie silnejší okamih čo by toto dielko niekam vyššie zaradil, takto mi to príde len ako všedný priemer. /60%/ ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Tento film je melodický, jemný, vroucí a požitkářský jako prvotřídní koňak. Miyazaki požehnal světu a zbavil ho utrpení. A když mu do děje začal fušovat jízlivý kocour Jiji, najde mu kočičí přítelkyni a odstaví ho stranou. Takový je Miyazaki. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Keď má čarodejnica trinásť musí začať svoj tréning vo vlastnom meste. Tak je to aj s Kiki, ktorá pobalí otcovo rádio, skeptickonihilistického kocúra Jiji a sedem slivák a poďho do sveta. Ďalší z fantastických Miyazakiho svetov ma okúzlil rovnako ako tie ostatné. Ako vždy sa veľa lieta, tentokrát naozaj na metle. Kiki je síce trochu viac pre deti ale to nevadí, lebo filmov pre deti ako je tento sa veľa neurodilo. Takže dávam päť ale je to "len" 9/10 pre spomínanú jednoduchosť. OPRAVA po pár rokoch : nie, nie je to detský film hoci tak vyzerá. 10/10 ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Miyzakiho tradičně krásný příběh o malé čarodějnici Kiki, která si jde vyhlédnout svoje město a založit si živnost. Krásné animace (vychutnávám si vždycky detaily, jako je třeba ten, když Kiki běží a uklouzne jí noha na spadaném listí), zajímavý příběh, hezké písničky. Kiki je opravdu hodně pro děti, ale rozhodně bych doporučila všem milovníkům anime a Miyazakiho. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Oproti takové Mononoke nebo Cestě do fantazie asi příliš přímočarý snímek, jenže možná právě díky tomu mě malá čarodějka Kiki (se svým úžasným kocourem Jiji) tolik chytla. Překrásná animace, pěkný příběh, škoda že to u nás nemůžou děcka vidět. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jakmile se Miyazaki vzdálí od vznešených duchů a ochrany přírody, začíná se vzdalovat od plného počtu. Tady má čtvrtou hvězdu jen s ne odřenýma, ale useknutýma ušima. Poměrně zdlouhavý příběh, který zachraňuje pouze atmosféra a setrvačnost, kterou ale nenabírá sám, ale jen vzpomínkami na úplně jiné filmy. 70% A už teď tak vysokého hodnocení lituju. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Oblékli ji do černého, dali buchty, nahodili na koště a už letěla do světa na zkušenou i se svým černým kocourem Džidžim. Být osmiletá, tak je to pro mě pěkně traumatizující zážitek - to s vránami a pak Džidžim, bouřky, vzducholodě a já nevím, co ještě všechno, dítě si pořádně neoddychne, ale to nevadí, protože je to vlastně ve skrze melancholické, končí to dobře (jinak ani nemůže!), není to nic náročného a zároveň nebudete považován za nikoho divnýho, když to skončí a vy se budete usmívat. Typický Gibli pro děti i dospělé. Vynechat to by byla škoda. Pěkná pohádka. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Miyazakiho filmů. Půvabná pohádka o malé čarodějce (aneb Harry Potter v sukních:), která musí potěšit všechny malé i velké. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Za sebe říkám, že ať šáhnete po jakémkoliv Miyazakiho filmu, vždycky je to trefa do černého. Záleží jen na tom, na jaký žánr máte náladu. Kiki se bude líbit hlavně menším dětem. Mně pobavilo hlavně zakomponování zvířátek do filmu. Mluvící kocour Jiji byl fakt k sežrání. Jen ten konec byl trochu useklej. Čekal jsem, že uvidím jak se Kiki v doručování daří a její návrat domů. Ale co, asi mám přehnané nároky. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Výřez z několika dní života jedné mladé čarodějky. Neprobíhá zde žádné zasazení do alternativního světa, žádné vysvětlení jeho pravidel, prostě to vše vypukne a pak skončí. Dramatický oblouk je plytký, de facto nedochází k žádným větším dějovým zádrhelům. Vztah k postavám je divácky velmi těžko zprostředkovatelný, protože prostě jen jsou, ale reálně nežijí. Jejich chování nemá žádné opodstatnění. Je to celé milé a nekonfliktní, ale bohužel se toho také moc neděje. Každá alespoň trošičku „tragická“ scéna nakonec během několika málo vteřin vyznívá poeticky a přináší jen další dobro. V rámci dětské kinematografie svou odzbrojující laskavostí možná milý a příjemný snímek – nevím, jak se líbí dětem – ale pro dospělého diváka kurevská nuda. I když to město je opravdu pěkné. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na Harryho Pottera. Zapomeňte na vážná témata, konflikty, morální ponaučení a ponořte se do filmu, ve kterém jediným záporákem je bouřka, jak kdosi podotknul. Dodnes je mi záhadou, jak tenhle blend Středomoří, 50. let a létání na koštěti působí tak naprosto samozřejmê a nenuceně. Čirá filmová magie. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Na povrchu velmi jednoduchy pribeh, ktory bude pochutkou pre tych mensich, no pre fanuskov Miyazakiho to bude podobne ako jeho ostatne filmy vylet do jedinecneho sveta plneho nadhernych drobnosti a fantazie, tak, ako nam to dokaze naservirovat len on. Zasol som pri scene, kde sa Kiki opakovane a neuspesne snazi vzlietnut na svojej metle. Miyazaki proste prinasa diela, ktore prekracuju hranice predstavivosti vacsiny divakov. Jeho filmy su brany do svetov, do ktorych by sme inak nemali moznost nahliadnut. (10/10) ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Mijazakiho nejfeminističtější pohádka. V celém celovečerním snímku vystupují pouhé dvě důležitější mužské postavy (tři, počítáme-li kocoura Jijiho), hlavní roli zde však hrají ženy. Přátelská, mateřská pekařka, úspěšná, sofistikovaná designérka, moudrá a hodná babička a především pak nezávislá mladá umělkyně - to všechno jsou pro malou Kiki vzory, bez kterých se během dospívání neobejdou ani čarodějky. Kiki sice není tak originální a plná nápadů jako Cesta do Fantasie a její animace je o poznání klasičtější, než vizuálně strhující Zámek v oblacích; ale svými krystalicky čistými postavami a hlavně vzorným, didaktickým zpracováním si místo po boku těchto šperků zaslouží. 90% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Krásně pozitivní film. Nedá velkou práci si představit, že by dnes Kiki při doručování zásilek čelila zlotřilé temné čarodějnici, která by usilovala o její život a o vládu nad světem, a k tomu by rozkrývala tajemnou rodinnou minulost, film by byl dvouhodinový, plný akčních scén a jeho pokračování by bylo nevyhnutelné. Nic takového ale Hajao Mijazaki v roce 1989 zřejmě nepovažoval za nutné. A je to jedině dobře. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Výlet do animovaného světa, který se od toho našeho zas tak moc neliší .. tedy pokud bych přehlédl fakt, že v něm žijí malé i velké čarodějky, které se bez ostychu prohánějí nad zemí na košťatech, vaří kouzelné lektvary a ještě s sebou všude vláčejí svoje čtyřnohé miláčky (pokud tedy nerandí se sousedovic kočkou). Džidži je snad první mluvící zvířátko, které mi nelezlo na nervy .. ()

Související novinky

Reklama

Reklama